ms Koningsdam nieuwe naam schip Holland America Line

Geplaatst door Redactie op 15 september 2014 om 15:37 in de categorie Cruise nieuws

Holland America Line KoningsdamHolland America Line heeft de nieuwe naam van het, in februari 2016 op te leveren, cruiseschip onthuld: ms Koningsdam. Waar de naam enerzijds eer doet aan de diepgewortelde Nederlandse historie van Holland America Line, weerspiegelt het ook een nieuw tijdperk met een voor Holland America Line gedurfde naam. Het nieuwe, 99.500 ton metende, in design vooruitstrevende, Pinnacle Class schip kan 2.650 passagiers accommoderen en wordt gebouwd op de Italiaanse scheepswerf Fincantieri Marghera. Update: de maiden voyage van de Koningsdam is begonnen.

Sinds 1883 eindigen alle namen van de passagiersschepen van Holland America Line op het woord ‘dam’ en met het nieuwe ms Koningsdam wordt deze traditie voortgezet. Met de toevoeging van het woord koning, verwijst de naam van het nieuwe schip naar Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de eerste koning van Nederland sinds meer dan honderd jaar.

[adrotate banner=”4″]Holland America Line heeft een lange en trotse historie met Nederland. Alle 15 premium cruiseschepen varen onder de Nederlandse vlag, naar meer dan 400 havens wereldwijd. De rederij deelt haar rijke verleden op jaarbasis met bijna één miljoen gasten. Bovendien telt de cruisemaatschappij veel Nederlandse werknemers, waaronder het merendeel van de kapiteins en officieren.

Veel van de schepen van Holland America Line zijn gedoopt door leden van de Koninklijke familie de afgelopen 75 jaar. Het meest recente schip, ms Nieuw Amsterdam is in 2010 gedoopt door toenmalig Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima der Nederlanden. Het ms Eurodam werd in 2008 gedoopt door toenmalig Hare Majesteit Koningin Beatrix. “Door het kiezen van de naam Koningsdam omarmen wij onze rijke Nederlandse cultuurhistorie, terwijl we tegelijkertijd met onze organisatie een nieuw tijdperk ingaan”, zo zegt Stein Kruse, CEO van de Holland America Group. “Dit nieuwe Pinnacle Class schip wordt ons grootste en meest moderne schip. Dit schip vraagt om een naam die recht doet aan onze toekomstige ambities en tevens onze tijdloze tradities in ere houdt”.

Hotel New York

Holland America Line is opgericht in Nederland in 1873 als de toenmalige Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij (NASM) met het hoofdkantoor in Rotterdam. Het originele hoofdkantoor aan de Wilhelmina Pier bestaat nog steeds en huisvest nu het populaire en bekende Hotel New York. Het huidige Europese hoofdkantoor van Holland America Line bevindt zich op een steenworp afstand.

Boek hier je cruise met een van de ‘dam’schepen van de Holland America Line

Nieuw design voor een nieuw klasseschip Het schip ms Koningsdam dat debuteert in februari 2016, is een nieuw type schip voor Holland America Line. Het is het grootste schip ooit gebouwd voor de maatschappij. De toename in capaciteit voorziet in de toevoeging van nieuwe openbare ruimtes en verschillende innovatieve faciliteiten. Uiteraard ontbreken ook de bekende locaties en faciliteiten die door de gehele Holland America Line vloot terugkomen niet op dit nieuwe schip.

Voor een nieuwe frisse ‘look’ van het ms Koningsdam contracteerde Holland America Line Adam D. Tihany, een van ‘s werelds prominente hospitality designers. Tihany wordt bijgestaan door maritiem designer en architect Bjorn Storbraaten, die ook bijgedragen heeft aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam. De beide organisaties werken momenteel aan een modern en hedendaagse ambiance waarin de traditionele waarden van Holland America Line verweven worden.

Cruises van Holland America Line zijn te boeken bij onder meer Cruisetravel, TUI, Kuoni en Stip Reizen.

Lees ook: cruisen met kinderen

 

ms Koningsdam nieuwe naam schip Holland America Line
3.6 (71.43%) 7 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.