Shadow

MS Stavangerfjord bekroond met ‘Oscars’ van de ferry-branche

Ferry Stavangerfjord
Ferry Stavangerfjord

Fjord Line’s nieuwe cruiseferry MS Stavangerfjord is bekroond met twee gerenommeerde Shippax Awards, onder meer in de categorie voor Beste Scheepsontwerp 2013. De prijs wordt beschouwd als de Oscar van de ferrybranche en werd uitgereikt tijdens de internationale Ferry Shipping Conference op de Tallink-veerboot tussen Stockholm en Riga.

Fjordline biedt met cruiseferry’s overtochten tussen Denemarken en Noorwegen aan. In juni wordt een nieuwe verbinding tussen het Zweedse Strömstad en Sandefjord in Noorwegen geopend. Daarvoor wordt de oude MS Bergensfjord momenteel gemoderniseerd.

“Fjord Line heeft met de in juli vorig jaar in de vaart genomen MS Stavangerfjord en haar nieuwe zusterschip MS Bergensfjord twee grote, ultramoderne en zeer milieuvriendelijke cruiseferry’s gebouwd – daarom zijn we erg blij met deze prijs. De Shippax Award bewijst dat onze inspanningen beloond worden”, zei Invald Fardal, directeur van Fjord Line, tijdens de prijsuitreiking. Fardal bedankte tegelijkertijd de Noorse specialist Falkum Hansen Design AS, dat tekende voor het ontwerp van beide nieuwe schepen. De identieke veerboten werden gebouwd door de Bergen Group Fosen. Beide varen volledig op vloeibaar aardgas (LNG) en voldoen nu al aan de strengere EU-normen voor uitstoot, die pas vanaf 2016 in werking treden. Naast de prijs voor het Beste Scheepsontwerp werd de MS Stavangerfjord ook bekroond met de prijs voor Grootste Cruiseferry met LNG-aandrijving. Vorig jaar al wist de MS Stavangerfjord tijdens de beurs Nor-Shipping de prijs voor Beste Energiegebruik in de wacht te slepen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.