Shadow

MSC bestelt nieuwe World-Class-schepen

Cruiserederij MSC Cruises heeft scheepsbouwer STX France opdracht gegeven om twee nieuwe mega-cruiseschepen te bouwen. De zogeheten World Class cruiseschepen krijgen een maximale capaciteit van 6850 passagiers. Daarmee krijgen de nieuwe schepen, die in 2022 en 2024 worden opgeleverd, de grootste passagierscapaciteit ter wereld. 

Artist impression van de nieuwe World Class schepen van MSC © MSC Cruises
Artist impression van de nieuwe World Class schepen van MSC © MSC Cruises

De nieuwe World Class cruiseschepen krijgen een lengte van 330 meter. Dat is vijftien meter langer dan de nieuwe MSC Meraviglia. Dit schip werd op 3 juni gedoopt door Sophia Loren. Het eerste schip van de nieuwe klasse gaat de MSC World Europa heten.

Naast de twee bestelde schepen werd een optie op nog eens twee van die mega-cruiseschepen genomen. Die zouden in 2025 en 2026 geleverd moeten worden. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens de zogeheten vlaggenceremonie van de MSC Meraviglia. Met die ceremonie, die onder meer werd bijgewoond door de nieuwe president Macron, werd de Meraviglia overgedragen aan MSC.

De nieuwe World Class is de vijfde scheepsklasse die MSC Cruises in de afgelopen vijftien jaar is ingevoerd. In totaal telt de rederij nu twintig cruiseschepen.

update: Het eerste staal voor de MSC Europa, het eerste World-klasse-schip, is in oktober 2019 gesneden. Het eerste deel van de kiel is in juni 2020 gelegd.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Futuristische World Class schepen

De World Class schepen krijgen 2760 hutten. De ‘futuristische’ Y-vormstructuur van de World Klasse cruiseschepen zorgt voor een panoramisch uitzicht op zee en de G-boog van de schepen (verticaal gepositioneerd in een hoek van 90 graden) is ontworpen om de stabiliteit, hydro-dynamiek en het comfort van de gasten te verbeteren. Andere innovaties zijn onder meer gezinsvriendelijke zones, een panoramische achterkant en een glazen zwembad lounge.

Ter vergelijking: de Symphony of the Seas van cruisemaatschappij Royal Caribbean International is nu, samen met de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld. De Symphony of the Seas biedt plaats aan 6680 passagiers. De nieuwe MSC-World Class-schepen kunnen 6850 cruisepassagiers mee aan boord nemen.

Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.