Shadow

Dit zijn de mooiste MSC cruises in 2023

MSC Cruises heeft voor de winter van 2022-2023 een omvangrijk cruiseprogramma samengesteld. De 21 cruiseschepen van MSC Cruises varen naar 190 bestemmingen in 95 landen. Nu extra excursies in het Midden Oosten!

MSC cruises in 2023 naar Amerika en het Caraïbisch Gebied

MSC cruise naar de Ocean Cay op de Bahama's. De MSC Divina bij het privé-eiland van MSC Cruises © MSC Cruises
MSC cruise naar de Ocean Cay op de Bahama’s. De MSC Divina bij het privé-eiland van MSC Cruises © MSC Cruises

Laatst gewijzigd: 8 februari 2022

Het aanbod aan cruises van MSC Cruises in 2022-2023 varieert van minicruises en cruises van 7 nachten tot een wereldcruise van 118 nachten. De cruises gaan naar vrijwel alle continenten, met uitzondering van Azië en Australië. In die gebieden bestaat nog teveel onzekerheid over het openen van de grenzen voor buitenlandse toeristen. Ook Antarctica wordt overgeslagen, omdat MSC Cruises geen expeditieschepen heeft. Maar verder claimt MSC Cruises een cruise en een cruiseschip voor elke cruisereiziger die in de winter van 2022-2023 een cruise wil maken. Bovendien wordt de vloot in 2022 uitgebreid met twee nieuwe cruiseschepen: De MSC World Europa (het eerste schip van de nieuwe World-klasse) en de MSC Seascape. Vooral de MSC World Europa is een echte gigant.

MSC cruises naar Amerika en het Caraïbisch Gebied

De MSC Seascape, een zusterschip van de MSC Seashore, is het tweede schip van de Seaside Evo-scheepsklasse en het nieuwste schip, gaat in de winter van 2022-2023 cruises maken vanuit Amerika, de cruisemarkt waarvoor het schip ook gebouwd is. De Seascape gaat vanaf 11 december 2022 cruises van 7 nachten maken vanuit Port Miami naar het Caraïbisch gebied.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

MSC Cruises wintercruises naar de Caraïben, de Antillen en Midden-Amerika

De MSC Seashore en de MSC Seascape zijn een verdere ontwikkeling van de MSC Seaside. © MSC Cruises
De MSC Seashore en de MSC Seascape zijn een verdere ontwikkeling van de MSC Seaside. © MSC Cruises

Je kunt ook met MSC Cruises naar diverse bestemmingen in het Caraïbisch gebied varen. De cruisemaatschappij maakt in de winter van 2022-2023 cruises met vier schepen naar het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika. De MSC Seascape maakt vanaf 11 december 2022 vanuit Port Miami een inaugurele cruise. De bestaat uit een cruise van 7 nachten naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben, met stops op Ocean Cay, het privé-eiland van MSC Cruises, Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico, Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek, Cozumel in Mexico, Georgetown op de Kaaimaneilanden en Ochos Rios in Jamaïca.

De MSC Meraviglia maakt cruises vanuit Port Canaveral/Orlando. Het gaat om cruises van 3 tot 7 nachten naar onder meer Nassau, Ocean Cay, Costa Maya en Cozumel in Mexico en Belize-stad in Belize. Bekijk of schrijf een cruise review over de MSC Meraviglia.

De MSC Divina maakt cruises vanuit Port Miami. Het gaat om cruises van 3 tot 10 nachten naar onder meer Isa de Roatan in Honduras, Cartagena in Colombia, Colon in Panama en Puerto Limon in Costa Rica. Elke cruise gaat ook naar het MSC-privé-eiland Ocean Cay.

De MSC Seaside maakt vanuit Fort de France op Martinique cruises van 7 nachten naar Pointe-a-Pitre (Guadeloupe) en Philipsburg op Sint Maarten. Er worden verschillende routes gevaren, waarin onder meer stops in Castries (Saint Lucia), Bridgetown (Barbados), Saint George (Grenada), of St John’s (Antigua and Barbuda), Basseterre (St Kitts and Nevis) en Roseau (Dominica) zijn opgenomen.

Schrijf een beoordeling over de MSC Seaside.

Middellandse Zee cruises met MSC in de winter van 2022-2023

MSC Cruises is van oudsher sterk vertegenwoordigd in de Middellandse Zee en dat is in de winter van 2022-2023 niet anders. MSC Cruises zet in 2022 – 2023 de MSC Grandiosa, de nieuwe MSC Virtuosa en de MSC Lirica in voor Middellandse Zee-cruises. De Grandiosa maakt cruises van 7 nachten vanuit Genua naar Civitavecchia, Palermo, Valletta op Malta, Barcelona en Marseille. Ook de Virtuosa maakt cruises vanuit Genua, maar cruiset naar La Spezia/Florence, Napels, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille.

De MSC Lirica maakt cruises van 11 nachten vanuit Genua naar Civitavecchia, Messina, Lindos op Rhodos, Limassol op Cyprus, Haifa in Israël, Heraklion op Kreta. Maar je kunt ook me de Lirica een cruise van 11 nachten maken vanuit Genua naar Marseille, Bercolona, Tangier, Cassablanca/Marrakecch, Ceuta, Malaga en Alicante.

In de winter cruisen naar het Midden-Oosten

De Perzische Golf, de Arabische Zee en de Emiraten worden in de winter van 2022-2023 het domein van de splinternieuwe MSC World Europa, de MSC Splendida en de MSC Opera. Lees of schrijf een review over de MSC Splendida.

MSC Cruises verrijkt de route van 7 nachten met de MSC Splendida in de Rode Zee voor het winterseizoen. Er zijn 33 excursies beschikbaar, waaronder nu ook een bezoek aan Caïro, terwijl reizigers kunnen inschepen in Sokhna Port en Safaga in Egypte en Jeddah in Saoedi-Arabië.

MSC Splendida

De cruises van 7 nachten met de MSC Splendida leggen aan in Sokhna Port, Safaga (Egypte), Aqaba (Jordanië), Jeddah en Yanbu (Saoedi-Arabië). Het is ook mogelijk om een reis van 9 nachten te maken als onderdeel van het “MSC Stay & Cruise”-programma, met een hotelverblijf van 2 nachten in Caïro voorafgaand aan de inscheping in Sokhna Port. Een extra lange tussenstop van 13 uur in Sokhna Port, Egypte, maakt een uitstapje mogelijk naar de Grote Piramide van Gizeh, de enige van de ‘zeven wereldwonderen’ die nog bestaat.

De MSC Splendida krijgt Jeddah in Saoedi Arabië als homeport en maakt cruises naar Yanbu en Al Wajh, Amman in Jordanië (excursies naar Petra) en Safaga in Egypte (excursies naar Luxor!). Lees meer tips over het boeken van excursies tijdens je cruise.

Excursies in Egypte

Caïro, Egypte

Vanuit Sokhna Port, vertrekpunt voor een bezoek aan Caïro, Egypte zijn vijf excursies beschikbaar. Open de deur naar de hoofdstad van Egypte, met bezienswaardigheden van wereldklasse die u niet mag missen. Duik in de geschiedenis door een bezoek aan de Grote Piramide van Gizeh, een prachtig bewaard gebleven attractie die het laatste intacte antieke wereldwonder is, en een van de meest herkenbare bezienswaardigheden ter wereld.

Luxor, Egypte

Vanuit Safaga om Hurghada en Luxor zijn 13 excursies beschikbaar: De havenstad Safaga ligt aan de prachtige kustlijn niet ver van de populaire badplaats Hurghada, vermaard om zijn ongelooflijke strandleven. Hier kunt u prachtige witte zandstranden ontdekken die zich zowel ten noorden als ten zuiden van de plaats uitstrekken, en die de perfecte plek vormen om van de zon te genieten. Wie een unieke ervaring wil opdoen, kan de grootsheid van de antieke stad Luxor verkennen. Tijdens deze excursie ontdekt u de tempel van Karnak en de beroemde Vallei der Koningen.

Petra, Jordanië

Ontdek Petra vanuit Aqaba, Jordanië. Er zijn acht excursies beschikbaar: Een onmiskenbaar hoogtepunt is een bezoek aan de wonderen van Petra – de antieke stad midden in de Jordaanse woestijn die een UNESCO-werelderfgoedlocatie is. Na eeuwenlang verborgen te zijn geweest, werd dit juweeltje van vroege techniek in 1812 herontdekt. De stad werd meer dan 2000 jaar geleden door de Nabateeërs uit de harde rotsen gehouwen en fungeerde als hun hoofdstad.

Jeddah, Saoedi-Arabië

Hier zijn drie excursies beschikbaar: De een-na-grootste stad van Saoedi-Arabië mengt geschiedenis met moderniteit. Een culturele en historische stadstour vormt een reis door eeuwen aan lokale tradities. De buitengewone archeologische locatie Hegra was de eerste plek in Saoedi-Arabië die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd opgenomen en herbergt meer dan 100 monumenten. AlUla is een antieke woestijnstad in het Hijaz-gebergte die door de eeuwen heen een onderkomen heeft geboden aan pelgrims, reizigers en permanente kolonisten. De oude stad AlUla, die omgeven wordt door een oase, wordt gedomineerd door een citadel uit de 10de eeuw en telt ongeveer 900 bakstenen huizen, 400 winkels en een sfeervol doolhof van steegjes en pleinen.

Yanbu, Saoedi-Arabië

Er zijn vier excursies beschikbaar: Yanbu, ook wel bekend als ‘de duikhoofdstad van Saoedi-Arabië’, biedt avonturiers de mogelijkheid om te snorkelen bij het met koraal begroeide wrak van het gezonken Britse schip ‘Iona’, waar ze tal van verschillende vissen en zeeplanten kunnen bewonderen. Geniet van dit avontuur terwijl u in de kristalheldere wateren van Yanbu zwemt, waar zich enkele van de meest fantastische rifsystemen ter wereld bevinden. Voor gasten die tijdens hun vakantie liever achterover leunen en van de zon genieten, biedt het uitstapje naar Baridi Island urenlang ontspanning, plezier, zonneschijn en een kristalheldere zee.

MSC “Fly & Cruise” pakket

De maatschappij maakt het haar passagiers gemakkelijk om een cruise inclusief vluchten te boeken. Gasten vertrekken vanaf de luchthavens van Düsseldorf of Keulen naar de luchthaven van Hurghada in Egypte, waar een transfer hen naar de haven van Safaga brengt. Zij kunnen dan aan boord gaan van de MSC Splendida.

Vanuit Dubai maakt de MSC World Europa cruises van 7 nachten naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi, naar Sir Bani Yas Island, waar passagiers de kans krijgen om een ​​exotische reeks dieren te ontdekken of te zonnebaden op de smetteloze stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat de MSC schepen daar aanmeren. Het schip doet ook Dammam/Al Ahsa Oasis (Saudi Arabië aan, en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, voordat het terugkeert naar Dubai.

De MSC Opera biedt een vaarroute vanuit Dubai naar Abu Dhabi, Sir Bani Yas, om daarna Muscat en Khasab in Oman te bezoeken, een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in de deze regio.

MSC Cruises in 2022 naar Noord-Europa

In de winter van 2022 maakt MSC ook weer cruises naar verschillende steden in Noord-Europa. Die werden afgelopen winter gemaakt met de MSC Magnifica (ook al werden veel cruises geannuleerd). In de winter van 2022-2023 maakt de MSC Preziosa in 7 nachten wintercruises langs Hamburg, Zeebrugge, Rotterdam, Le Havre en Southampton.

Cruises naar Zuid-Amerika 2022-2023

Ook bij cruises naar Zuid-Amerika heb je volop keuze bij MSC Cruises. In de winter van 2022 – 2023 maken de MSC Seashore, de MSC Seaview, de MSC Fantasia, de MSC Armonia en de MSC Musica cruises vanuit Zuid-Amerika. De Seaview maakt cruises vanuit Rio de Janeiro, terwijl de Seashore en de Fantasia cruises maken vanuit het Braziliaanse Santos. De Armonia neemt het zuiden van Brazilië vanuit Itajai/Santa Caterina voor haar rekening en maakt ook cruises naar Uruguay en Argentinië. De MSC Musica krijgt Buenos Aires als thuishaven en maakt diverse cruises naar bestemmingen in Brazilië.

MSC cruises in 2022 – 2023 in Zuid-Afrika

Het programma van MSC cruises in 2022-2023 omvat ook cruises in Afrika. Die worden gemaakt met de MSC Sinfonia en de MSC Orchestra. De MSC Sinfonia begint in december 2022 vanuit Kaapstad aan een cruise langs Mosselbaai, Walvisbaai en Luderitz in Namibië. De MSC Orchestra krijgt Durban als thuisbasis en vaart onder meer naar de Inhaca Archipel in Mozambique, Walvisbaai en Kaapstad.

MSC Grand Voyages: de wereldcruises van MSC Cruises in 2023

MSC Poesia © MSC Cruises
MSC Poesia © MSC Cruises

De wereldcruises van MSC Cruises in 2023 worden gemaakt met de MSC Magnifica en de MSC Poesia. De schepen vertrekken op 4 en 5 januari vanuit Civitavecchia en Genua om via Marseille en Barcelona een transatlantische oversteek te maken. De wereldcruise van de Poesia is al uitverkocht, doordat de wereldcruise van 2022 is doorgeschoven naar 2023.

Vaccinaties en coronatesten

Het kan zijn dat je voor een MSC cruise in 2021-2022 nog vaccinaties of een coronatest nodig hebt. Check dat vooraf. Lees ook welke corona-maatregelen momenteel bij MSC Cruises van kracht zijn. Ga jij op korte termijn een cruise maken? Bekijk op Reisprofs.nl welke reisadviezen er voor jouw bestemming gelden.

MSC cruises in de zomer van 2022

MSC Cruises heeft natuurlijk ook cruises voor de zomer van 2022. Het zomerseizoen loopt van april 2022 tot oktober 2022. Uiteraard ligt daarbij een sterke focus op cruises door de Middellandse Zee.

MSC cruises in de Westelijke Middellandse Zee in 2022

 • MSC Seaside biedt wekelijkse afvaarten op zaterdag van Genua naar Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca, Valencia, Marseille;
 • MSC Splendida vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Genua naar Marseille, Barcelona, ​​Ibiza, Napels, Livorno;
 • MSC Seaview vertrekt wekelijks op zondag vanuit Genua een enorm populaire MSC Cruises vaarroute naar Napels, Messina, Valletta, Barcelona, ​​Marseille aan te bieden;
 • MSC Fantasia biedt routes aan die wekelijks op zondag vertrekken vanuit Genua naar Marseille, Barcelona, ​​La Goulette, Palermo, Civitavecchia;
 • MSC Meraviglia vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Barcelona naar Cannes, Genua, La Spezia, Civitavecchia, Palma de Mallorca.

MSC cruises in de Oostelijke Middellandse Zee in 2022

Cruises in de Oostelijke Middellandse Zee (Adriatische Zee en de Egeïsche Zee) zijn de afgelopen jaren in populariteit gegroeid en het MSC Cruises zomerprogramma biedt het beste dat dit deel van de wereld te bieden heeft. Met een selectie van enkele van de beste routes in deze regio, waaronder Italië, de Griekse eilanden, Kroatië en Albanië, bieden cruises in de oostelijke Middellandse Zee de perfecte combinatie van historische bezienswaardigheden, prachtige stranden en kleurrijke kustlijnen. MSC Cruises zet in de zomer van 2022 vijf schepen in die cruises van een week maken.

 • MSC Musica vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Venetië naar Bari, Santorini, Chania op Kreta, Corfu, Dubrovnik;
 • MSC Armonia vertrekt wekelijks op zondag van Venetië naar Brindisi, Mykonos, Piraeus, Corfu, Kotor;
 • MSC Lirica vertrekt vanuit Venetië met cruises naar Split, Santorini en Mykonos, Dubrovnik, Ancona;
 • MSC Sinfonia vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Venetië naar Griekse eilanden Kotor, Mykonos en Santorini, Sarande en Bari;
 • MSC Opera met haar thuishaven in Triëst, zal wekelijks op zaterdag vertrekken naar Bari, Corfu, Kotor, Dubrovnik, Split varen;

De verkoop is nu geopend voor MSC Musica, MSC Lirica en MSC Sinfonia. Het aanbod van de MSC Armonia en MSC Opera zullen op een later moment worden toegevoegd.

Caraïbische cruises in 2022

MSC Cruises maakt in de zomer van 2022 met de MSC Seashore vanuit Miami naar de Westelijke en de Oostelijke Caraïben. Op beide routes wordt het privé-eiland Ocean Cay aangedaan. MSC Divina maakt vanuit Port Canaveral cruises naar Ocean Cay en Nassau met cruises van 2, 3 of 4 nachten. Voor haar 7 nachten cruise zal zij naar Ocean Cay en Mexico varen. MSC Divina zal ook een prachtige cruise van 12 nachten aanbieden aan het begin van het zomerseizoen, met vertrek vanuit Miami met bezoeken aan Jamaica, Aruba, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras, Ocean Cay en eindigend in Port Canaveral.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Lange cruises in de herfst van 2022

MSC Cruises heeft voor de herfst van 2022 een aantal langere cruises op het programma staan:

 • MSC Splendida biedt cruises van 9 nachten aan van de Middellandse Zee tot de Atlantische Oceaan – Genua, Malaga, Casablanca, Lissabon, Barcelona en Marseille. Casablanca en Lissabon aandoen.
 • MSC Poesia biedt cruises van 11 nachten aan van Genua naar de Canarische Eilanden, Madeira en Casablanca.
 • MSC Orchestra biedt een nieuw vaarschema van 11 nachten van Genua naar Griekenland en Turkije, waarbij MSC Cruises terugkeert naar Istanbul met een verlengd verblijf in de haven.
 • MSC Lirica biedt vier cruises van 11 nachten aan vanuit Genua, met een bezoek aan Rome, Limassol op Cyprus met een overnachting in Haifa, waardoor gasten twee dagen de tijden hebben om het Heilige Land te bezoeken: Bethlehem, Nazareth en Jeruzalem en op de terugweg vaart zij naar Kreta en Olympia.

Noord-Europa cruises in 2022

MSC Cruises start binnenkort ook met de verkoop van cruises naar Noord-Europa in 2022.

 • MSC Grandiosa zal haar eerste seizoen in Noord-Europa doorbrengen met twee afwisselende routes om de week vanuit Kiel op zaterdag en Kopenhagen op zondag (7 nachten naar Baltische Staten en 7 nachten cruise naar de Noorse Fjorden);
 • MSC Poesia: met de thuishaven in Warnemunde biedt zij cruises aan van 7 tot 21 nachten, waarbij gasten de Baltische hoofdsteden, de Noorse Fjorden en Groenland bezoeken; Lees alles over de mooiste bestemmingen voor cruises naar Noorwegen.
 • MSC Orchestra biedt gemengde cruises aan van 10 tot 14 nachten van Hamburg naar IJsland, Ierland, Noordkaap en Spitsbergen;
 • MSC Preziosa zal op zondag twee afwisselende routes varen van Kiel naar de Baltische Staten of de Noorse Fjorden;
 • MSC Magnifica zal gevestigd zijn in Southampton en cruises van 2 tot 14 nachten aanbieden naar een reeks bestemmingen, waaronder de Baltische Staten, de Noorse Fjorden, de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden.

Cruises naar het Verre Oosten

Tenslotte heeft MSC Cruises plannen om in de zomer van 2022 twee cruiseschepen in te zetten op cruises in het Verre Oosten. Het gaat om de MSC Virtuosa, een van de nieuwste schepen van MSC Cruises, en haar zusterschip MSC Bellissima varen. Gedetailleerde vaarroutes voor beide schepen zullen later worden vrijgegeven.

Eerste cruise MSC World Europa vanuit Doha

Tenslotte maakt de nieuwe MSC World Europa in december 2022 haar eerste cruise vanuit Doha naar Dubai, de thuishaven van het schip. De World-klasse is een geheel nieuwe klasse cruiseschepen van MSC Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.