Shadow

Dit zijn de MSC cruises in 2021-2022

MSC Cruises heeft het cruiseprogramma voor 2021-2022 bevestigd. Het cruise aanbod van MSC Cruises voor 2021 en 2022 bestaat uit verleidelijke cruises in het Caraïbisch Gebied, de Middellandse Zee, de Emiraten, cruises naar Zuid-Amerika, Zuid-Afria en de Grand Voyages.

MSC cruises in 2021-2022 naar Amerika en het Caraïbisch Gebied

MSC cruise naar de Ocean Cay op de Bahama's. De MSC Divina bij het privé-eiland van MSC Cruises © MSC Cruises
MSC cruise naar de Ocean Cay op de Bahama’s. De MSC Divina bij het privé-eiland van MSC Cruises © MSC Cruises

Laatst gewijzigd: 11 oktober 2021 met cruises vanuit Brazilië en Zuid-Afrika.

Het aanbod aan cruises van MSC Cruises in 2021-2022 bestaat onder meer uit vier schepen in Noord-Amerika. Drie daarvan maken in de herfst en winter van 2021-2022 cruises vanuit Miami, en eentje vanuit het nieuw toegevoegde Port Canaveral. Nieuw zijn de cruises vanuit IJmuiden met de MSC Magnifica.

MSC cruises naar Amerika en het Caraïbisch Gebied

De MSC Seashore, het eerste van de Seaside Evo-scheepsklasse en het nieuwste schip, gaat eindelijk cruises maken vanuit Amerika, de cruisemarkt waarvoor het schip ook gebouwd is. Na de zomer van 2021 steekt de Seashore vanuit de Middellandse Zee tijdens een Transatlantische cruise de oceaan over naar de warmere wateren van het Caribisch gebied.

De MSC Seashore biedt afwisselende routes aan waarbij Mexico, de Kaaimaneilanden, Jamaica en de Bahama’s worden aangedaan met Ocean Cay of Puerto Rico, de Maagdeneilanden en de Dominicaanse Republiek.

De MSC Armonia, met als thuishaven Miami, biedt een keuze uit cruises van 3 of 4 of 7 nachten inclusief Ocean Cay en op sommige routes ook een overnachting op dit prachtige privé-eiland van MSC.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Cruises naar Jamaica, Aruba, Panama en Costa Rica

De MSC Divina begint het seizoen vanuit Port Canaveral en verhuist vanaf december naar Miami. Dit populaire schip biedt een reeks minicruises aan van 3 tot 4 nachten naar Ocean Cay en verschillende routes van 7 nachten alsook een uitgebreide cruise van 11 nachten die Jamaica, Aruba, Colombia, Panama, Costa Rica en Ocean Cay aandoet.

De MSC Meraviglia zal voor het eerst haar thuishaven hebben in Port Canaveral en biedt een mix van kortere cruises van drie tot vier nachten, evenals 6-, 7- en 8-nachten naar Mexicaanse havens als Costa Maya en Cozumel.

Cruises met de MSC Seaview naar de Franse Antillen, Saint Lucia, Guadeloupe, Antigua en Barbuda

De MSC Seaview zal tijdens het winterseizoen 2021 2022 in de Franse Antillen varen met als thuishaven Fort-de-France, in de schaduw van de berg Pelée en op een steenworp afstand van de botanische tuinen van Jardin de Balata. Het schip zal vanuit de hoofdstad Martinique verder varen door de Franse Antillen en West-Indië, met een serie cruises van 7 nachten. Hoogtepunten zijn onder meer Saint Lucia, Guadeloupe en Antigua en Barbuda. Je ziet de parelwitte stranden al voor je. Lees of schrijf een beoordeling over de MSC Seaview.

Middellandse Zee cruises met de MSC Grandiosa

De MSC Grandiosa blijft in de winter van 2021-2022 dicht bij huis met cruises door de Middellandse Zee. Genua wordt een belangrijke inschepingshaven. Verder staan bezoeken aan Valettea op Malta, Marseille, Barcelona, Palermo en Civitavecchia op het programma.

De MSC Fantasia vaart ook een klassieke reis van zeven nachten met de keuze uit meerdere inschepingshavens in de meest bezochte bestemmingen van MSC Cruises, Barcelona, ​​Marseille en Genua, evenals Italiaanse culturele hoogtepunten, waaronder La Spezia – met gemakkelijke verbindingen naar Florence , Pisa en de Cinque Terre – en Napels, voordat ze Palma de Mallorca op de Balearen bezoeken.

MSC cruises in 2021-2022 naar Griekenland en Israël

De MSC Magnifica biedt uitgebreide cruises van 11 nachten met twee verschillende routes voor diegene die volgende winter wat meer avontuur zoeken. De eerste begint in Genua en vervolgens naar Griekenland, waarbij Katakolon, Piraeus en Rhodos worden aangeroepen voordat het Haifa in Israël bereikt, waar het schip een nacht blijft en een hele dag aan land kan ontdekken, vervolgens naar Heraklion, Civitavecchia en terug naar Genua. De Magnifica maakt vanaf 14 november 2021 onder de naam Northern Pearls cruises van 7 nachten naar IJmuiden, Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Je kunt in elke haven inschepen. Lees of schrijf een review over de MSC Magnifica.

De MSC Poesia biedt cruises van 5 en 10 nachten aan vanuit Genua voordat ze op 5 januari 2022 start met haar Worldcruise vanuit Genua.

In de winter cruisen naar de Emiraten

De Perzische Golf en de Emiraten worden in de winter van 2021-2022 het domein van de splinternieuwe MSC Virtuosa en de MSC Opera. De Virtuosa is in april 2021 in de vaart gekomen en krijgt tijdens haar inaugurele seizoen Dubai als thuishaven. Passagiers kunnen in Dubai onder meer de uitgestelde Expo 2020 Dubai bezoeken, die nu in oktober 2021 begint. Lees of schrijf een review over de MSC Virtuosa.

Vanuit Dubai cruiset de MSC Virtuosa naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi, naar Sir Bani Yas Island, waar passagiers de kans krijgen om een ​​exotische reeks dieren te ontdekken of te zonnebaden op de smetteloze stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat de MSC schepen daar aanmeren. Het schip doet ook Bahrein aan, en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, voordat het terugkeert naar Dubai met een overnight om alle wonderen die het te bieden heeft te ontdekken.

De MSC Opera biedt een vaarroute van 7 nachten met twee overnachtingen in Dubai om passagiers in staat te stellen deze ongelooflijke stad volledig te verkennen en om Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Muscat in Oman te bezoeken, een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in de deze regio.

MSC Worldcruise 2022 met de MSC Poesia

MSC Poesia © MSC Cruises
MSC Poesia © MSC Cruises

Vaar aan boord van MSC Poesia op een gloednieuwe reisroute van 116 nachten over hele wereld met vertrek op 5 januari 2022. Tijdens de cruise doet het schip 43 bestemmingen in 24 landen aan met negen overnights.

Cruises naar Zuid-Amerika 2021-2022

MSC Cruises heeft toestemming gekregen om een herstart te maken met cruises in Brazilië. MSC gaat tussen november 2021 en maart 2022 cruises maken met de MSC Preziosa, de MSC Seaside en de MSC Splendida. MSC Cruises is marktleider op de belangrijke Braziliaanse cruisemarkt. De MSC Orchestra maakt eveneens cruises in Zuid-Amerika met Argentinië als thuishaven.

 • MSC Seaside zal 6, 7, 8 nachten routes gaan varen vanuit Santos, Brazilië.
 • MSC Preziosa biedt 3, 4, 5, 6, 7 nachten vanuit Santos, Brazilië en 7, 8 nachten aan in Brazilië, Uruguay en Argentinië.
 • MSC Splendida zal vertrekken vanuit Santos, Brazilië, met cruises van 7 nachten die ook Uruguay, Argentinië aandoen.
 • MSC Sinfonia zal haar thuishaven hebben in Itajai, Brazilië, met cruises van 6, 7, 8 en 9 nachten naar Uruguay en Argentinië
 • MSC Orchestra zal haar thuisbasis hebben in Buenos Aires, Argentinië met 8, 9, 10 nachten cruises, ook naar Brazilië en Uruguay. Bekijk of schrijf een cruise recensie over de MSC Orchestra.

MSC cruises in Zuid-Afrika

Het programma van MSC cruises in 2021-2022 omvat ook cruises in Afrika. MSC Lirica zal zich voegen bij de MSC Musica in Zuid-Afrika. MSC Lirica zal tussen november 2021 en april 2022 haar thuishaven hebben in Kaapstad en MSC Musica in Durban. De twee schepen zullen hun routes afwisselen om een ruimere keuze aan opties te bieden om aan vakantiebehoeften te voldoen.

MSC Grand Voyages: 81 havens in 38 landen

Tussen oktober en november 2021 breidt MSC Cruises haar cruiseprogramma uit met 11 nieuwe inspirerende Grand Voyages op elf schepen. De nieuwe MSC Grand Voyages 2021- 2022 vertrekken vanuit de belangrijkste havens wereldwijd en zullen 18 tot 27 dagen duren. In het voorjaar van 2022 zullen 11 Grand Voyages, van 16 tot 28 dagen, beschikbaar zijn met schepen die terugkeren uit de Emiraten, Brazilië en Argentinië, Zuid-Afrika, Martinique en de VS en naar Europa varen voor de start van het zomerseizoen 2022.

Vaccinaties en coronatesten

Het kan zijn dat je voor een MSC cruise in 2021-2022 nog vaccinaties of een coronatest nodig hebt. Check dat vooraf. Lees ook welke corona-maatregelen momenteel bij MSC Cruises van kracht zijn. Ga jij op korte termijn een cruise maken? Bekijk op Reisprofs.nl welke reisadviezen er voor jouw bestemming gelden.

MSC cruises in de zomer van 2022

MSC Cruises is intussen ook met de verkoop gestart van cruises voor de zomer van 2022. Het zomerseizoen loopt van april 2022 tot oktober 2022. Uiteraard ligt daarbij een sterke focus op cruises door de Middellandse Zee.

MSC cruises in de Westelijke Middellandse Zee in 2022

 • MSC Seaside biedt wekelijkse afvaarten op zaterdag van Genua naar Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca, Valencia, Marseille;
 • MSC Splendida vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Genua naar Marseille, Barcelona, ​​Ibiza, Napels, Livorno;
 • MSC Seaview vertrekt wekelijks op zondag vanuit Genua een enorm populaire MSC Cruises vaarroute naar Napels, Messina, Valletta, Barcelona, ​​Marseille aan te bieden;
 • MSC Fantasia biedt routes aan die wekelijks op zondag vertrekken vanuit Genua naar Marseille, Barcelona, ​​La Goulette, Palermo, Civitavecchia;
 • MSC Meraviglia vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Barcelona naar Cannes, Genua, La Spezia, Civitavecchia, Palma de Mallorca.

MSC cruises in de Oostelijke Middellandse Zee in 2022

Cruises in de Oostelijke Middellandse Zee (Adriatische Zee en de Egeïsche Zee) zijn de afgelopen jaren in populariteit gegroeid en het MSC Cruises zomerprogramma biedt het beste dat dit deel van de wereld te bieden heeft. Met een selectie van enkele van de beste routes in deze regio, waaronder Italië, de Griekse eilanden, Kroatië en Albanië, bieden cruises in de oostelijke Middellandse Zee de perfecte combinatie van historische bezienswaardigheden, prachtige stranden en kleurrijke kustlijnen. MSC Cruises zet in de zomer van 2022 vijf schepen in die cruises van een week maken.

 • MSC Musica vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Venetië naar Bari, Santorini, Chania op Kreta, Corfu, Dubrovnik;
 • MSC Armonia vertrekt wekelijks op zondag van Venetië naar Brindisi, Mykonos, Piraeus, Corfu, Kotor;
 • MSC Lirica vertrekt vanuit Venetië met cruises naar Split, Santorini en Mykonos, Dubrovnik, Ancona;
 • MSC Sinfonia vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Venetië naar Griekse eilanden Kotor, Mykonos en Santorini, Sarande en Bari;
 • MSC Opera met haar thuishaven in Triëst, zal wekelijks op zaterdag vertrekken naar Bari, Corfu, Kotor, Dubrovnik, Split varen;

De verkoop is nu geopend voor MSC Musica, MSC Lirica en MSC Sinfonia. Het aanbod van de MSC Armonia en MSC Opera zullen op een later moment worden toegevoegd.

Caraïbische cruises in 2022

MSC Cruises maakt in de zomer van 2022 met de MSC Seashore vanuit Miami naar de Westelijke en de Oostelijke Caraïben. Op beide routes wordt het privé-eiland Ocean Cay aangedaan. MSC Divina maakt vanuit Port Canaveral cruises naar Ocean Cay en Nassau met cruises van 2, 3 of 4 nachten. Voor haar 7 nachten cruise zal zij naar Ocean Cay en Mexico varen. MSC Divina zal ook een prachtige cruise van 12 nachten aanbieden aan het begin van het zomerseizoen, met vertrek vanuit Miami met bezoeken aan Jamaica, Aruba, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras, Ocean Cay en eindigend in Port Canaveral.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Lange cruises in de herfst van 2022

MSC Cruises heeft voor de herfst van 2022 een aantal langere cruises op het programma staan:

 • MSC Splendida biedt cruises van 9 nachten aan van de Middellandse Zee tot de Atlantische Oceaan – Genua, Malaga, Casablanca, Lissabon, Barcelona en Marseille. Casablanca en Lissabon aandoen.
 • MSC Poesia biedt cruises van 11 nachten aan van Genua naar de Canarische Eilanden, Madeira en Casablanca.
 • MSC Orchestra biedt een nieuw vaarschema van 11 nachten van Genua naar Griekenland en Turkije, waarbij MSC Cruises terugkeert naar Istanbul met een verlengd verblijf in de haven.
 • MSC Lirica biedt vier cruises van 11 nachten aan vanuit Genua, met een bezoek aan Rome, Limassol op Cyprus met een overnachting in Haifa, waardoor gasten twee dagen de tijden hebben om het Heilige Land te bezoeken: Bethlehem, Nazareth en Jeruzalem en op de terugweg vaart zij naar Kreta en Olympia.

Noord-Europa cruises in 2022

MSC Cruises start binnenkort ook met de verkoop van cruises naar Noord-Europa in 2022.

 • MSC Grandiosa zal haar eerste seizoen in Noord-Europa doorbrengen met twee afwisselende routes om de week vanuit Kiel op zaterdag en Kopenhagen op zondag (7 nachten naar Baltische Staten en 7 nachten cruise naar de Noorse Fjorden);
 • MSC Poesia: met de thuishaven in Warnemunde biedt zij cruises aan van 7 tot 21 nachten, waarbij gasten de Baltische hoofdsteden, de Noorse Fjorden en Groenland bezoeken; Lees alles over de mooiste bestemmingen voor cruises naar Noorwegen.
 • MSC Orchestra biedt gemengde cruises aan van 10 tot 14 nachten van Hamburg naar IJsland, Ierland, Noordkaap en Spitsbergen;
 • MSC Preziosa zal op zondag twee afwisselende routes varen van Kiel naar de Baltische Staten of de Noorse Fjorden;
 • MSC Magnifica zal gevestigd zijn in Southampton en cruises van 2 tot 14 nachten aanbieden naar een reeks bestemmingen, waaronder de Baltische Staten, de Noorse Fjorden, de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden.

Cruises naar het Verre Oosten

Tenslotte heeft MSC Cruises plannen om in de zomer van 2022 twee cruiseschepen in te zetten op cruises in het Verre Oosten. Het gaat om de MSC Virtuosa, een van de nieuwste schepen van MSC Cruises, en haar zusterschip MSC Bellissima varen. Gedetailleerde vaarroutes voor beide schepen zullen later worden vrijgegeven.

Eerste cruise MSC World Europa vanuit Doha

Tenslotte maakt de nieuwe MSC World Europa in december 2022 haar eerste cruise vanuit Doha naar Dubai, de thuishaven van het schip. De World-klasse is een geheel nieuwe klasse cruiseschepen van MSC Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.