Shadow

MSC Cruises bestelt nieuwe reusachtige schepen

MSC Cruises Seaside klasse

MSC Cruises tekende vandaag in Rome een contract voor de bouw van twee nieuwe, enorme cruiseschepen en de optie voor een derde. De nieuwe schepen zijn van de nieuwe Seaside-klasse, een hele nieuwe categorie cruiseschepen.

Grootste cruiseschepen

De nieuwe schepen worden de grootste die ooit door de werf Fincantieri gebouwd zijn. Met een lengte van 323 meter, breedte van 41 meter en hoogte van 70 meter zijn het cruiseschepen van formaat. Per schip, dat 154.000 ton weegt, is ruimte voor 5.300 passagiers en 1.413 crewleden, waarmee de capaciteit van MSC op 80.000 passagiers per dag komt. De schepen beschikken over 2.070 hutten voor cruisepassagiers en 759 voor bemanningsleden. Verder is er 43.500 vierkante meter publieke ruimte aan boord. Dankzij het innovatieve ontwerp kunnen de nieuwe schepen afmeren in elke haven ter wereld.

Nieuwe generatie cruiseschepen

De nieuwe MSC-schepen zijn van een geheel nieuwe klasse, de Seaside-klasse. Dit type heeft unieke nieuwe eigenschappen, zoals een promenade op zeeniveau met buitenruimtes, winkels en restaurants rondom het schip. Seaside beschikt verder over een ruim theater, een balkon met verschillende niveaus en panoramische liften met zeezicht. Dankzij de technologische innovaties die bij de bouw van dit schip worden ingezet, verbruikt het 25% minder brandstof en overtreffen de gloednieuwe veiligheidssystemen de internationale regelgeving.

De te bouwen aanwinsten zijn de eerste exemplaren van een volledig nieuwe generatie cruiseschepen. De schepen kosten €700 miljoen per stuk. Het eerste schip wordt naar verwachting in november 2017 geleverd, de tweede in mei 2018. De nieuwbouwplannen passen in het streven van MS|C om in 2022 de vloot te hebben verdubbeld.

Zelf een MSC cruise maken? MSC-cruises zijn te boeken via Dreamlines, Kras, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen.

Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.