Shadow

MSC Cruises introduceert nieuwe digitale persoonlijke assistent: Zoe

Rederij MSC Cruises heeft als eerste in de cruisebranche een persoonlijke digitale assistent geïntroduceerd: Zoe gaat het apparaat heten. Dat heeft de bestuursvoorzitter Gianni Onorato op 25 mei bekendgemaakt.

MSC Cruises introduceert digitale persoonlijke assistent Zoe. © MSC Cruises
MSC Cruises introduceert digitale persoonlijke assistent Zoe. © MSC Cruises

Onorato kwam met de mededeling op een conferentie van CLIA, een koepelorganisatie van alle bedrijven in de cruisebranche in het Engelse Southampton. In die stad wordt ook de nieuwe MSC Bellissima gedoopt. De Bellissima is een zusterschp van de MSC Meraviglia en wordt als eerste schip uitgerust met de nieuwe digitale assistent.

MSC Cruises heeft al sinds 2017 met MSC for Me al een digitaal programma, onder meer op de MSC Seaside, en de MSC Splendida. Ook de nieuwe MSC Seaview, die 9 juni 2018 gedoopt wordt, is met MSC for Me uitgerust. MSC for Me werkt vooral met touchscreens en scroll menu’s. 

Digitale persoonlijke assistent Zoe

Maar Zoe gaat een stapje verder door veel meer maatwerk te leveren. Zoe is ontwikkeld in samenwerking met Samsung-dochter Harman. Zoe komt in de hutten van de passagiers te hangen en geeft antwoord op veelgestelde vragen. De digitale assistent is spraakgestuurd en spreekt zes talen: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Braziliaans-Portugees en Mandarijn-Chinees. Passagiers kunnen aan Zoe vragen stellen waarvoor ze normaal gesproken naar de servicebalie in de centrale hal zouden lopen. MSC benadrukt dat Zoe niet bedoeld is om het gewone intermenselijke contact tussen cruisepassagiers en bemanning te vervangen. Doordat passagiers voor veelgestelde vragen bij de digitale assistent terecht kunnen, blijft er meer tijd over voor meer persoonlijk contact.

MSC Cruises denkt aan ‘smart cabins’

Onorato maakte ook bekend dat volgende innovaties zich zullen richten op meer een-op-een klantbetrokkenheid, robot-entertainment en ‘smart cabins’. De digitale assistent Zoe is daarvan de eerste stap. Concurrenten Aida Cruises en Costa Cruises werken al een tijdje met robots als persoonlijke assistent: Pepper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.