Shadow

MSC Cruises neemt MSC Seaview in gebruik

Cruiserederij MSC Cruises heeft maandag 4 juni op de Fincantieri-scheepswerf in het Italiaanse Monfalcone officieel de MSC Seaview overgedragen gekregen. Het is al derde MSC-schip dat in de afgelopen twaalf maanden wordt opgeleverd. De MSC Seaview begon daarna aan een driedaagse cruise naar Genua.

Overhandigingsceremonie MSC Seaview © MSC Cruises
Overhandigingsceremonie MSC Seaview © MSC Cruises

Zo’n overdrachtsceremonie is omgeven door maritieme tradities. Zo kreeg Pier Paolo Scala, de ‘master’ van de MSC Seaview, een flesje met het eerste zeewater dat de MSC Seaview vorig jaar bij de tewaterlating had aangeraakt.

De MSC Seaview wordt het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises. Het schip is 323,3 meter lang, 41 meter breed en 72 meter hoog. Het schip heeft plaats voor 5331 passagiers en 1413 bemanningsleden.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Innovaties op de MSC Seaview

Op de MSC Seaview zijn een aantal innovaties ingevoerd zoals een promenadedek op dek 7 waardoor je helemaal rondom het schip kunt lopen. Op dat promenadedek zijn ook allerlei buitenruimtes, winkels en restaurants gevestigd. Binnen- en buitenruimtes zijn daardoor meer met de zee verbonden. Daarnaast is het schip zo milieuvriendelijk mogelijk als een cruiseschip momenteel maar kan zijn.

Lees of schrijf een cruise review over de MSC Seaview.

MSC Seaview tweede schip van de Seaside-klasse

Met de MSC Seaview heeft MSC Cruises nu 15 cruiseschepen in de vaart. Niet gek voor een cruisemaatschappij die pas vijftien jaar bestaat. De Seaview is het tweede schip in de Seaside-klasse. De naamgever van die klasse, de MSC Seaside, werd in november 2017 in de vaart genomen. Dat schip is vooral bestemd voor de Amerikaanse markt en cruiset vooral in de Caraïben.

De Seaside was destijds het grootste schip dat ooit in Italië gebouwd was. Nu is die eer weggelegd voor de Seaview.

MSC Cruises kondigde enkele jaren geleden een investeringsplan ter waarde van 10,5 miljard euro aan. De MSC Seaview is het derde schip dat in het kader van dit investeringsplan gebouwd is. Over negen maanden dient het volgende nieuwe MSC-cruiseschip zich al weer aan: de MSC Bellissima. Dat wordt een zusterschip van de MSC Meraviglia, die in mei 2017 aan de vloot werd toegevoegd. Lees onze reisreportage over de MSC Meraviglia.

Nieuwe mega-cruiseschepen voor MSC Cruises

En in 2022 en 2024 worden nog twee nieuwe mega-schepen opgeleverd uit de nieuwe World-klasse. Die schepen krijgen plaats voor 6850 passagiers. Het eerste schip, de MSC World Europa, komt in december 2022 in de vaart. Bovendien heeft MSC een optie genomen voor de bouw van nog twee van die zeereuzen. De nieuwe schepen worden 330 meter lang en worden in Frankrijk gebouwd.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.