Shadow

MSC Cruises onthult naam nieuw cruiseschip: MSC Belissima

MSC Cruises heeft de naam onthuld van het tweede cruiseschip uit de Meraviglia-klasse. Het nieuwe cruiseschip gaat MSC Belissima heten en komt in het voorjaar van 2019 in de vaart.

MSC Meraviglia float out © MSC Cruises
MSC Meraviglia float out © MSC Cruises

De bekendmaking gebeurde vrijdag 2 september tijdens de zogeheten float-out ceremonie van de MSC Meraviglia op de STX-France scheepswerf in Saint-Nazaire. De float-out is de eerste keer dat een nieuw schip in aanraking komt met water en wordt gezien als de geboorte van het schip. Het droogdok waarin het schip tot dan toe heeft gelegen, wordt gevuld met water, waarna het schip wordt verplaatst naar een waterdok om afgebouwd te worden.

Nieuwe generatie cruiseschepen

De Meraviglia-klasse is een hele nieuwe generatie cruiseschepen met tal van faciliteiten aan boord. Zo komt er een speciaal ontworpen Caroussel Lounge waar artiesten van Cirque du Soleil een speciaal voor MSC gemaakte show zullen opvoeren. Ook krijgt de Meraviglia een 96 meter lange, mediterrane promenade met een LED-koepel van tachtig meter lang in het centrum van het schip. Daarnaast komt er met de MSC Yacht Club een soort schip in het schip. De Yacht Club heeft privé-faciliteiten die over drie dekken van het schip verdeeld zijn.

De bouw van de twee nieuwe schepen maakt onderdeel uit van een €5,1 miljard kostend investeringsplan dat cruisemaatschappij MSC Cruises in 2014 heeft aangekondigd. Dat omvat twee schepen van de Meraviglia-klasse, een optie op nog eens twee schepen, twee schepen voor de Seaside-klasse (die vooral op Amerikaanse passagiers gericht is), en een optie voor nog een schip. Het programma loopt tot 2022, dus elk jaar wordt er een nieuw schip aan de vloot toegevoegd. Het eerste schip, de MSC Meraviglia, is in juni 2017 in de vaart gekomen. Lees onze reisreportage over de MSC Meraviglia.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.