Shadow

MSC Euribia, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, wordt gedoopt in Kopenhagen

De MSC Euribia, het 22ste cruiseschip in de vloot van MSC Cruises, wordt 8 juni 2023 gedoopt in Kopenhagen. Een overzicht van de noviteiten en het entertainment aan boord van de MSC Euribia.

De MSC Euribia krijgt als eerste cruiseschip in de MSC-vloot een opvallende rompbeschildering. © artist impression MSC Cruises
De MSC Euribia krijgt als eerste cruiseschip in de MSC-vloot een opvallende rompbeschildering. © artist impression MSC Cruises

De MSC Euribia doet op weg van de scheepswerf in Frankrijk naar Kopenhagen ook Amsterdam aan en de redactie van Decruisegids.nl is er bij. Doordat de MSC Euribia die eerste cruise op bio-LNG vaart, heeft de MSC Euribia al direct een primeur te pakken: het is het eerste cruiseschip dat een cruise met netto-nul-uitstoot maakt. In de zomer van 2023 gaat de MSC Euribia cruises naar Noord-Europa maken. Het is nog niet bekend of die ook op schone energie gemaakt worden.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De MSC Euribia in feiten en cijfers

 • Bouwjaar: 2023
 • Lengte: 331 meter
 • Volume: 181.541 BRT
 • Thuishaven: Valletta
 • Aantal dekken: 18
 • Aantal passagiers bij volle bezetting: 6334
 • Aantal hutten en suites: 2419, verdeeld over 17 huttypen
 • Aantal bemanningsleden: 1704
 • Aantal restaurants: 10
 • Aantal bars en lounges: 21
 • Aantal zwembaden: 5

De MSC Euribia is vernoemd naar een oude Griekse godin Euribya (met een Griekse y in de naam), die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen.

De MSC Euribia wordt gebouwd op de scheepswerf Chantier de l'Atlantique in het Franse Saint Nazaire en verkeert in de afbouwfase. © MSC Cruises
De MSC Euribia wordt gebouwd op de scheepswerf Chantier de l’Atlantique in het Franse Saint Nazaire en verkeert in de afbouwfase. © MSC Cruises

Het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises wordt gebouwd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, waar ook de MSC World Europa is gebouwd, dat nu nog het vlaggenschip van de MSC-vloot is. Ook de MSC World America wordt op die scheepswerf gebouwd. Als de Euribia in 2023 wordt opgeleverd, telt de MSC-vloot 22 cruiseschepen. De MSC Euribia is al weer het vijfde cruiseschip in de Meraviglia-klasse, of beter gezegd het derde schip uit de Meraviglia-Plus-klasse

Met een lengte van 331 meter een een volume van 181.541 brutoregisterton is de MSC Euribia even groot als de MSC Grandiosa en de MSC Virtuosa. Maar met het volume valt de MSC Euribia net buiten de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld.

Opvallende beschildering voor de MSC Euribia

Normaal gesproken zijn de cruiseschepen van MSC Cruises wit beschilderd, maar de Euribia krijgt een opvallende schildering op de romp. Dit fresco is gemaakt door de Duitse graficus Alex Flaemig. Concurrenten als Norwegian Cruise Line hebben altijd een beschilderde boeg, maar bij de Euribia komt de beschildering over de hele romp. In de voorstelling duiken golven, walvissen, roggen, inktvissen, dolfijnen en koralen op. Ook zijn er kringloopsymbolen, bloemen en de hashtag #savethesea te herkennen. Op die manier wil MSC Cruises een link leggen met de duurzame technologie aan boord om kwetsbare maritieme ecosystemen te beschermen, waarover verderop in dit artikel meer.

Doop en inaugurele cruises van de MSC Euribia

De bouw van de MSC Euribia is begonnen op 28 juni 2021 met het snijden van het eerste staal. Het nieuwe schip vaart na de oplevering onder meer naar Nederland en door naar Kopenhagen. De MSC Euribia wordt op 8 juni 2023 in Kopenhagen gedoopt. Aansluitend zal het op 10 juni aan haar inaugurele cruises beginnen. Het inaugurele seizoen van de MSC Euribia bestaat uit Noord-Europa-cruises van 7 nachten maken vanuit de Kiel (Duitsland) en de Copenhagen Malmö Port in Kopenhagen naar de Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm. De Copenhagen Malmö Port is de grootste cruisehaven in Noord-Europa.

Cruises MSC Euribia boeken

Cruises voor de MSC Euribia kun je boeken bij MSC Cruises in Nederland en MSC Cruises België, Sunweb, Cruisereizen, Zeetours, Cruisewinkel, Cruisetravel en CruiseOnline.

Zo duurzaam mogelijk cruiseschip

De keuze voor Kpopenhagen als haven voor de doop van de MSC Euribia en de start van het inaugurele cruiseseizoen is niet toevallig gekozen. De Copenhagen Malmö Port (CMP), die ook de cruisehavens van Vysby en Malmö in Zweden exploiteert, heeft net als MSC Cruises flinke ambities op het gebied van duurzaamheid. De CMP wil al in 2025 klimaatneutraal zijn en heeft al in 2014 in Kopenhagen geïnvesteerd in ondergrondse afvalwaterleidingen. Walstroom voor grote cruiseschepen komt binnen enkele jaren beschikbaar. Bovendien heeft Denemarken een sterke focus op duurzaamheid

De MSC Euribia moet het meest duurzame cruiseschip uit de MSC-vloot worden. Na de MSC World Europa wordt de MSC Euribia het tweede MSC-cruiseschip dat LNG als brandstof gebruikt. Dat is momenteel de schoonste scheepsbrandstof die gebruikt wordt.

Het schip heeft ook andere hypermoderne milieuvriendelijke technologieën aan boord die voldoen aan de ‘Baltische standaard’, waaronder geavanceerde faciliteiten voor afvalwaterbehandeling, afvalbeheer, energie-efficiënte maatregelen en walstroomverbindingen. Als walstroom in een haven beschikbaar is, hoeven de scheepsmotoren niet te draaien om het cruiseschip van elektriciteit te voorzien, wat de luchtkwaliteit in de haven ten goede komt.

Hutten en suites op de MSC Euribia

Passagiers van de MSC Euribia kunnen kiezen uit maar liefst 17 typen aan hutten en suites.

 • De MSC Yacht Club Royal Suite is de meest luxe suite aan boord van de Euribia, dek 15 (ongeveer 58 vierkante meter, exclusief balkon)
 • MSC Yacht Club Duplex Suite met bubbelbad, op dekken 9 t/m 12 (ongeveer 59 vierkante meter, exclusief balkon)
 • MSC Yacht Club Deluxe Suite, op dekken 14 t/m 18 (ongeveer 29 vierkante meter, exclusief balkon)
 • MSC Yacht Club Interior Suite, op dekken 14, 15 en 16 (ongeveer 17 vierkante meter)
 • Grand Suite Aurea Terrace & whirlpool, dek 12 (ongeveer 39 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Premium Suite Aurea Terrace & whirlpool, op dekken 9 t/m 13 (ongeveer 27 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Premium Suite Aurea, op dekken 9 t/m 14 (ongeveer 25 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Deluxe Balcony Aurea, op dekken 11 t/m 13 (ongeveer 17 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Deluxe Balcony, op dekken 8 t/m 10 (ongeveer 17 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Deluxe Balcony Partial View, op dekken 8 t/m 14 (ongeveer 17 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Studio Balcony (ongeveer 12 vierkante meter, exclusief balkon)
 • Premium Ocean View (ongeveer 25 vierkante meter)
 • Deluxe Ocean View (ongeveer 16 vierkante meter)
 • Junior Ocean View (ongeveer 12 vierkante meter)
 • Junior Obstructed Ocean View (ongeveer 12 vierkante meter)
 • Deluxe Interior (ongeveer 17 vierkante meter)
 • Studio Interior (ongeveer 12 vierkante meter)

Zwembaden aan boord van de MSC Euribia

De MSC Euribia krijgt 5 zwembaden en een eigen AquaPark rond het thema ‘koraal’, dat een van de grootste waterparken op zee moet worden.

Entertainment op de MSC Euribia

Ongeacht je leeftijd en interesses hoef je je aan boord van de MSC-cruiseschepen geen moment te vervelen en dat is op de MSC Euribia niet anders. De Euribia krijgt een promenade in mediterrane stijl met met een enorme LED-skydome, die we ook kennen van bijvoorbeeld de MSC Meraviglia, de MSC Grandiosa en de MSC Virtuosa. Ook het aanbod aan winkels, specialiteitenrestaurants en entertainmentopties is weer enorm. De MSC Euribia krijgt 10 restaurants en 21 bars en lounges. In het theater, dat 954 zitplaatsen telt, wordt elke avond live entertainment van wereldklasse opgevoerd.

Nieuw entertainment voor kinderen en tieners

Artist impression van het nieuwe teens lab op de MSC Euribia. © MSC Cruises
Artist impression van het nieuwe teens lab op de MSC Euribia. © MSC Cruises

Als van oorsprong Italiaanse rederij heeft MSC Cruises van oudsher veel aandacht besteed aan families. Een cruise met MSC Cruises is dan ook een echte familievakantie. Aan boord van de MSC Euribia is het aanbod aan entertainment voor kinderen en tieners vernieuwd. De kinder- en tienerclubs aan boord van de MSC Euribia beslaan in totaal 700 vierkante meter. Het cruiseschip krijgt zeven ruimtes, elk voor een andere leeftijdsgroep. Twee ruimtes zijn gewijd aan duurzaamheid, om kinderen meer te laten leren over het belang van het milieu, en eentje aan technologische innovatie in ons digitale tijdperk.

De Baby Club Chicco Eco-kinderclub biedt veilige en milieuvriendelijke speeltjes, die zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic of 67% organisch en gerecycled plastic. © MSC Cruises
De Baby Club Chicco Eco-kinderclub biedt veilige en milieuvriendelijke speeltjes, die zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic of 67% organisch en gerecycled plastic. © MSC Cruises

Voor kinderen en tieners komen er nieuwe clubs aan boord die goed zijn voor 100 uur aan live entertainment voor kinderen en tieners. Ook komen er 9 live gezinsactiviteiten/-shows en zes primetime activiteiten voor tieners per cruise. Er komt een nieuwe, duurzaam ontworpen, Baby Club Chicco Eco. En naast de al eerder genoemde MSC Foundation Youth Centre komt er een Teens Club Extra Space die met onder meer PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch, VR, tafelvoetbal, tafeltennis nog meer inspeelt op de behoeften van tienergasten.

Ook kunnen passagiers meedoen aan de World Quest, een quiz in de vorm van een interactieve reis over het schip. Ook kun je meedoen aan Caravggio, een nieuw detectivespel waarbij passagiers een kunstroof in een museum moeten onderzoeken.

Deze kinderclubs krijgt de MSC Euribia aan boord:

 • Speciaal voor baby’s: Baby Club Chicco Eco (0 – 2 jaar) met gekwalificeerde bemanningsleden die gecertificeerd zijn.
 • Voor jongere kinderen: Mini Club (3 – 6 jaar) en Juniors Club (7 – 11 jaar)
 • Voor oudere kinderen: Young Club (12 – 14 jaar), Teens Club (15 – 17 jaar) en Teens Lab (12 – 17 jaar)
 • Voor kinderen en volwassenen: MSC Foundation Youth Centre.

Overzicht van het gezinsentertainment aan boord van de MSC Euribia

 • Z Active: Zowel kinderen als tieners kunnen genieten van het spannende nieuwe sportprogramma dat voor elk wat wils biedt, met voetbal, basketbal, zorbbal, pickleball en hoverboards.
 • MasterChef at Sea Juniors: Deze ervaring aan boord, die de succesvolle tv-show ‘MasterChef’ tot leven brengt, omvat een spannende kookwedstrijd voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Kinderen kunnen hier hun culinaire creativiteit de vrije loop laten, terwijl goede eetgewoonten worden gestimuleerd door gezonde ingrediënten en recepten.
 • MSC Dance Crew: Een spannende ervaring met wedstrijdelement die werd ontwikkeld in samenwerking met Fremantle, de productiemaatschappij achter wereldberoemde tv-shows als ‘Idols’, ‘The X Factor’ en de ‘Got Talent’-series. In MSC Dance Crew strijden teams van gasten van 10-17 jaar om de ultieme titel van ‘Danscrew van het Jaar’.
 • Cabin 12006 – The Secret Game: Dit spel, gebaseerd op de originele webserie ‘Cabin 12006’ van MSC Cruises, nodigt gasten uit om deel te nemen aan een onvergetelijke ervaring waarin ze mysteries aan boord moeten oplossen. Hierbij worden muziek, video’s, TikTok-uitdagingen, geheugenspelletjes en tal van andere zaken gecombineerd.
 • Break the Wall: Een meeslepende hightech spelshow waarbij de gasten voor een gigantische technologische muur staan die bepaalt welke onverwachte opdrachten op het podium moeten worden uitgevoerd. Het publiek fungeert als jury.
 • Doremiland, documentaire: In alle hutten met kinderen en tieners wordt een exclusief reisprogramma in de stijl van een documentaire uitgezonden dat een boeiende blik achter de schermen biedt van het gezinsaanbod van MSC Cruises.
 • Drone Academy 2.0: Een levendige hightech estafetterace voor drones die ‘s avonds tot leven komt door middel van fluo-effecten en oplichtende drones. Er wordt gebruik gemaakt van POV-camera’s en Virtual Reality
 • In het MSC Foundation Centre aan boord komt het thema duurzaamheid weer terug. Hier kunnen kinderen deelnemen aan educatieve spelletjes die hen van alles leren over het belang van het milieu. Volwassenen kunnen hier meer te weten komen over de programma’s en doelen van de MSC Foundation.

Delphi theater en nieuwe Carousel Lounge

Artist impression van het nieuwe Delphi-theater op de MSC Euribia. © MSC Cruises
Artist impression van het nieuwe Delphi-theater op de MSC Euribia. © MSC Cruises

Aan boord van de MSC Euribia komt ook een spectaculair theater, het Delphi Theater. Hier worden 7 nieuwe theaterproducties opgevoerd zoals Circus 1920 (nostalgische circusshows), Generation Rock en Illuminicity, waarbij je als toeschouwer deel gaat uitmaken van een videospel. Ook komen er shows met de muziek van Ed Sheeran en Jukebox L!ve, waarbij zangers muziek vertolken uit funk, Soul en Rock ’n Roll. Ook biedt het theater variété en gastoptredens.

Verder wordt de Carousel Lounge opnieuw vormgegeven. Die Carousel Lounge, op de achtersteven, werd geïntroduceerd op de MSC Meraviglia, en was toen speciaal bedoeld voor optredens van Cirque du Soleil, met wie MSC Cruises een partnerschap had gesloten. Deze lounge krijgt op de MSC Euribia een nieuwe layout. Ook wordt de lounge naar buiten toe uitgebouwd, inclusief twee overdekte terrassen, waardoor je een nog spectaculairder zicht op zee krijgt.

Big Band at Sea

De Carousel Lounge wordt ook het domein van Big Band at Sea, een nieuw entertainmentconcept van MSC Cruises. Dit gezelschap, bestaande uit 19 internationale muzikanten, moet een van de grootste bands op zee worden. Elke avond worden er optredens gegeven met allerlei muziekstijlen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.