Shadow

MSC geeft met MSC Preziosa schitterend visitekaartje af

Het is glitter en glamour aan boord van MSC Preziosa van MSC Cruises. Maar er is meer dan alleen maar bling. We stapten begin mei in Rotterdam aan boord voor een korte rondleiding op het schip en ontdekten waarom cruisereizigers MSC zo weten te waarderen.

MSC Preziosa, gedoopt in 2013, behoort tot de Fantasia-klasse en heeft een weelderige, soms overdadige inrichting met glimmende spiegels, flonkerende lampen van Swarovski kristal, veel marmer en walnotenhout. Daarnaast een enorm aanbod vermaak en entertainment. Wat dacht je van vier zwembaden, waaronder de infinity pool.

We hadden, tijdens onze rondleiding, al was het vanaf de kant, een prachtig uitzicht op de sky-line van Rotterdam. Vergeet ook de superglijbaan niet. Verspreid over het schip vind je meer dan tien whirlpools, welnesscomplex Aurea Spa, een fitnesscentrum en zelfs een sportveld. Honger hoef je niet te hebben aan boord: wandel over het schip en zoek je favoriete restaurant of bar. Keus genoeg.

Dat MSC een Italiaans familiebedrijf is zie je ook terug in de aandacht voor de kinderen: een speelparadijs, hutten die ingericht zijn op families met kinderen en ook de multi-generatie cruiseliefhebbers vinden aan boord hun ideale, met elkaar verbonden, accommodaties.

Nog een duit in het entertainmentzakje zijn de winkels, een casino en natuurlijk het immens grote theater waar professionele shows worden gegeven.

Het ontbreekt je als cruisereiziger aan niets, maar wil je je cruise-ervaring nog een extra luxe tintje geven dan kun je kiezen voor de MSC Yacht Club: een eigen gedeelte op het schip met luxe en exclusieve suites, speciale voorzieningen, privédekken en een butlerservice. Lees hier alles over hutten en suites op cruiseschepen.

Schildje en gedicht voor MSC Preziosa

MSC Preziosa maakte op 5 mei haar maidentrip naar de Cruiseport Rotterdam en dat werd gevierd met de Key & Plaque ceremonie. Normaal gesproken is dat een taak voor de kapitein van het schip, maar die was verhinderd vanwege een ingelaste veiligheidsoefening. Daarom overhandigde Executive Director van de Cruise Port Rotterdam, Mai Elmar,de symbolische sleutel van Rotterdam aan zijn waarnemer. Ook het havenschildje van Rotterdam vond een weg naar de speciale trofeekast van MSC Preziosa. Speciaal voor de gelegenheid las stadsdichter Derek Otte nog een op maat gemaakt gedicht voor.

Cirque du Soleil en MSC

Eric Schuffel, managing director Nederland van MSC vertelde daarna over de plannen van de rederij.  Trots is hij vooral op de samenwerking met het Cirque du Soleil. Het theater op het allernieuwste schip MSC Meraviglia is in overleg met Cirque du Soleil gebouwd. En de naam van de shows zijn nu ook bekend: VIAGGIO en SONOR.

VIAGGIO, de eerste van de twee shows, is het verhaal van een gepassioneerde en excentriek kunstenaar die de schreeuw hoort van zijn gezichtloze Muze. Mysterieus en verleidend, nodigt zij hem uit in de levendige wereld van zijn verbeelding om zijn meesterwerk te voltooien. Opwindende kleuren vullen de ruimte met intrigerende motieven en rijke texturen waarbij het theater transformeert in een levend doek.

Cirque du Soleil at Sea © Nico van Dijk
Cirque du Soleil at Sea op de MSC Meraviglia © Nico van Dijk

Met het geluid van het hart, SONOR, de tweede show, worden de gasten meegenomen op avontuur met dans, acrobatiek en karakters, allemaal bewegend op het ritme van sensatie, geluid, muziek en met meeslepende beelden. De shows zijn te zien op de vier schepen uit de Meraviglia-klasse, die in de vaart zijn of komen tussen 2017 tot en met 2020.

Het officiële gedeelte en de rondleiding werden afgesloten met een lunch in een van de restaurants. Want je kunt wel praten over de lekkere maaltijden, maar het is veel beter om die dan ook te kunnen proeven. En terwijl de cruisegasten, onder wie veel kinderen en jongeren, na een dagje Rotterdam langzaam weer aan boord druppelen van MSC Preziosa pakken wij onze spullen bij elkaar en stappen van boord. Een ervaring en cruisewens rijker.

Specifiek interesse in een cruise van MSC?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.