Shadow

MSC Magnifica stopt tijdelijk alle afvaarten

Vanwege de pandemische situatie in Duitsland en Frankrijk en de aanzienlijke reisbeperkingen voor gasten uit deze landen kondigde MSC Cruises vandaag aan dat de verdere afvaarten van MSC Magnifica tijdelijk zullen worden stopgezet. De tijdelijke stopzetting heeft gevolgen voor de afvaarten van 8 november tot 18 december.

De MSC Magnifica hier op archieffoto in de Amsterdamse haven. © Nico van Dijk
De MSC Magnifica hier op archieffoto in de Amsterdamse haven. © Nico van Dijk

Frankrijk en Duitsland zijn twee belangrijke afzetmarkten voor de afvaarten van het schip in de oostelijke en westelijke Middellandse Zee, met bestemmingen in Italië, Griekenland en Malta.

De MSC Grandiosa zal haar huidige afvaarten wel voortzetten en uitbreiden tot volgend jaar. Het vlaggenschip zal haar huidige reis van 7 nachten in de westelijke Middellandse Zee uitvoeren  en bestemmingen bezoeken als Genua, Civitavecchia, Napels en Palermo, Italië, en Valetta, Malta, tot en met 27 maart 2021.

Uitgebreidere veiligheidsprotocollen MCS Cruises

Daarnaast zal de MSC Grandiosa nu nieuwe en geactiveerde maatregelen toepassen die vallen onder het bestaande en uitgebreide operationele gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, waaronder:

  • Extra test aan boord voor alle gasten halverwege hun cruise (bovenop de bestaande universele test voorafgaand inscheping voor alle gasten)
  • Het aantal testen van alle bemanningsleden tijdens hun tijd aan boord wordt verhoogd van twee keer per maand naar wekelijks (naast een test voorafgaand inscheping voor alle bemanningsleden en andere doorlopende gezondheidsmonitoringmaatregelen)
  • Sanitaire voorzieningen aan boord worden nog vaker schoongemaakt, in het bijzonder openbare ruimtes en veel aangeraakte contactpunten
  • Aanscherping van de definitie van nauw contact voor opsporingsdoeleinden, deze wordt verkort van 15 minuten naar 10 minuten

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises is vanaf het begin ontworpen om zich aan te passen  en de best mogelijke bescherming te garanderen voor gasten, bemanning en de mensen in de plaatsen waar de schepen aan wal gaan. Om deze reden zijn de aanvullende maatregelen de afgelopen twee weken toegepast aan boord op de twee schepen die momenteel op zee varen. Lees hier de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van MSC Cruises.

Geen World Cruise 2021

Door de gezondheidssituatie aan land en in het bijzonder de aanhoudende restricties van de meeste havens langs de geplande vaarroute, is MSC Cruises gedwongen om haar World Cruise 2021 met de MSC Magnifica te annuleren. De cruisemaatschappij neemt contact op met passagiers die al geboekt hebben om de opties voor het plannen van een nieuwe cruise te bespreken.

Wanneer de MSC Magnifica haar activiteiten hervat na haar tijdelijke pauze, zal ze vanaf 18 december verder varen met haar speciale eenmalige kerstcruise van 8 nachten en dan terugkeren naar haar huidige vaarroute van 10 nachten in de oostelijke en westelijke Middellandse Zee tot eind april 2021.

Lees ook: Welke cruisemaatschappijen gaan weer cruisen? en Welke cruises zijn opgeschort?

Boek je MSC Cruises

MSC Cruises zijn onder meer te boeken bij Dreamlines, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen. Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niets meer!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.