Shadow

MSC Magnifica schort cruises op tot 14 februari 2021

Vanwege het coronavirus in Griekenland en de aanzienlijke reisbeperkingen aldaar heeft MSC Cruises besloten dat de verdere afvaarten van MSC Magnifica wederom worden opgeschort. De tijdelijke stopzetting was eerst 7 januari, maar wordt nu verlengd tot 14 februari 2021.

De MSC Magnifica hier op archieffoto in de Amsterdamse haven. © Nico van Dijk
De MSC Magnifica hier op archieffoto in de Amsterdamse haven. © Nico van Dijk

Laatst gewijzigd: 7 januari 2021.

De MSC Magnifica zou vanaf 7 januari cruises langs het vasteland van Griekenland en de Griekse eilanden gaan maken. Maar vanwege aanvullende lockdown-maatregelen van de Griekse en Italiaanse overheid heeft MSC Cruises besloten de eerste afvaart van de MSC Magnifica uit te stellen tot en met 13 februari 2021. Vanaf 14 februari maakt de Magnifica de cruise van 11 nachten alsnog. Passagiers die al geboekt hadden, kunnen hun cruise omzetten naar een cruise met de MSC Grandiosa. Schrijf een beoordeling over de MSC Magnifica.

De MSC Grandiosa zal haar huidige afvaarten wel voortzetten en uitbreiden in 2021. Het vlaggenschip van MSC gaat vanaf zondag 24 januari weer cruises van 7 nachten maken door de westelijke Middellandse Zee. De Grandiosa vaart vanaf Genua via Civitavecchia, Napels en Palermo, Italië, en Valetta, Malta. Deze cruises worden aangeboden tot en met 27 maart 2021. Bekijk of schrijf een review over de MSC Grandiosa.

Boek je MSC Cruises

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Uitgebreidere coronaprotocollen MCS Cruises

Daarnaast zal de MSC Grandiosa nu nieuwe en geactiveerde maatregelen toepassen die vallen onder het bestaande en uitgebreide operationele gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, waaronder:

  • Extra test aan boord voor alle gasten halverwege hun cruise (bovenop de bestaande universele test voorafgaand inscheping voor alle gasten)
  • Het aantal testen van alle bemanningsleden tijdens hun tijd aan boord wordt verhoogd van twee keer per maand naar wekelijks (naast een test voorafgaand inscheping voor alle bemanningsleden en andere doorlopende gezondheidsmonitoringmaatregelen)
  • Sanitaire voorzieningen aan boord worden nog vaker schoongemaakt, in het bijzonder openbare ruimtes en veel aangeraakte contactpunten
  • Aanscherping van de definitie van nauw contact voor opsporingsdoeleinden, deze wordt verkort van 15 minuten naar 10 minuten

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises is vanaf het begin ontworpen om zich aan te passen  en de best mogelijke bescherming te garanderen voor gasten, bemanning en de mensen in de plaatsen waar de schepen aan wal gaan. Om deze reden zijn de aanvullende maatregelen de afgelopen twee weken toegepast aan boord op de twee schepen die momenteel op zee varen. Lees hier de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van MSC Cruises.

Geen World Cruise 2021

Door de gezondheidssituatie aan land en in het bijzonder de aanhoudende restricties van de meeste havens langs de geplande vaarroute, is MSC Cruises gedwongen om haar World Cruise 2021 met de MSC Magnifica te annuleren. De cruisemaatschappij neemt contact op met passagiers die al geboekt hebben om de opties voor het plannen van een nieuwe cruise te bespreken.

Lees ook: Welke cruisemaatschappijen gaan weer cruisen? en Welke cruises zijn opgeschort?

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.