Shadow

MSC Cruises pauzeert in de kerstvakantie de afvaarten in Middellandse Zeegebied

MSC Cruises kondigde vandaag aan dat het de activiteiten van MSC Grandiosa later deze maand tijdelijk zal onderbreken en dat de geplande herstart van MSC Magnifica naar januari verschuift. Dit omdat de Italiaanse regering recent nieuwe coronamaatregelen heeft ingevoerd voor de kerst- en nieuwjaarsperiode.

De MSC Grandiosa (voorgrond) en de MSC Magnifica gaan weer cruisen in de Middellandse Zee © MSC Cruises
De MSC Grandiosa (voorgrond) en de MSC Magnifica pauzeren in de kerstvakantie hun cruises© MSC Cruises

De nieuwe maatregelen omvatten uitgebreide beperkingen voor de mobiliteit van mensen in het hele land. Het verkeer van inwoners wordt bijna volledig beperkt. Niet langer alleen tussen de regio’s, maar ook tussen steden en dorpen. Deze maatregelen zijn van toepassing voor inwoners van Italië vanaf 21 december 2020 tot en met 6 januari 2021. Het beperkt ook de mogelijkheden van inwoners van andere landen om naar en door Italië te reizen en dat betekent dat het niet of bijna niet mogelijk is voor reizigers, zowel Italiaanse als internationale, om de inschepingshavens in Italië te bereiken en om vanuit andere landen naar en door Italië te reizen.

Annulering van reizen

De  annulering van toekomstige geplande reizen van MSC Grandiosa en MSC Magnifica is het gevolg van het nieuwe decreet.

  • MSC Grandiosa onderbreekt tijdelijk haar huidige vaarroute van 7 nachten vanaf 20 december in Genua en hervat haar cruises in de westelijke Middellandse Zee op 10 januari 2021 eveneens vanuit Genua.
  • De MSC Magnifica, die op 18 december opnieuw zou starten met cruises van 10 nachten in het westelijke en oostelijke Middellandse Zeegebied vanuit Genua, begint nu met haar vaarroute op 15 januari 2021.

In januari zal MSC Cruises weer gasten verwelkomen aan boord van MSC Grandiosa en MSC Magnifica onder de bescherming van haar uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol. Dit bleek de afgelopen weken – terwijl de pandemie aan de wal op haar hoogtepunt was – effectief te werken voor de gasten, bemanning en de gemeenschappen die de schepen bezoeken. Dit toonaangevend protocol van MSC Cruises maakte het vanaf augustus mogelijk om meer dan 30.000 gasten veilig en verantwoord een cruisevakantie te laten beleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.