Shadow

MSC Seaside maakt cruises in de Middellandse Zee

MSC Cruises gaat vanaf 1 mei ook cruises in de Middellandse Zee uitvoeren met de MSC Seaside. Het is voor het eerst sinds haar maidencruise in 2017 dat de MSC Seaside weer in de Middellandse Zee gaat cruisen.

De MSC Seaside gaat cruises maken in de Middellandse Zee. © MSC Cruises
De MSC Seaside gaat cruises maken in de Middellandse Zee. © MSC Cruises

MSC Cruises maakt momenteel cruises met de MSC Grandiosa. Het gaat om cruises van zeven nachten van Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo en Valetta op Malta. Deze cruises worden tot en met eind mei aangeboden.

De MSC Seaside volgt deels dezelfde route en vaart in 7 nachten naar Genua, Valetta op Malta, Civitavecchia en naar Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia. Iedereen die in een Schengenland woont, dus ook Nederlanders, kunnen zich in elke Italiaanse haven inschepen voor deze cruise.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI.

Voor passagiers op beide schepen gelden de hygiëneprotocollen van MSC. Dat betekent onder meer universele coronoatests bij het inschepen en halverwege de cruise, wekelijkse testen van de bemanning, sociale afstand nemen, het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en verbeterde sanitaire voorzieningen en voortdurende schoonmaakprocedures. Aan wal mag je alleen mee met een excursie die door MSC Cruises georganiseerd is. Die maatregel moet waarborgen dat ook tijdens excursies coronaprotocollen in acht worden genomen. Op eigen houtje door een stad slenteren is er dus niet bij. Sinds de herstart van de cruises van MSC in augustus 2020 hebben al meer dan 40.000 passagiers een cruise met de MSC Grandiosa gemaakt.

Lees meer over de coronaregels bij MSC Cruises en de herstart van de cruises.

Cruisen met veel buitenruimte

De MSC Seaside is voor de Amerikaanse cruisemarkt gebouwd. Dat wil zeggen dat het schip vaak in de warme Caraïbische wateren vaart. Daarom zijn er aan boord veel buitenruimtes, en beschikt het schip over prachtige baden op het achterdek. Laag gelegen op dek 8 is een unieke boulevard met plekken om te eten, drinken, winkelen, zwemmen en zonnebaden. De Seaside is dus het perfecte schip is voor de start van de zomer in de Middellandse Zee-gebied.

Cruisen naar Sicilië met de MSC Seaside

MSC maakt haar debuut in de Siciliaanse haven van Siracusa. Passagiers kunnen hier de rijke historische en archeologische vindplaatsen in dit gebied ontdekken, waaronder het Griekse theater van Siracusa, het grootste ooit gebouwd op Sicilië en één van de grootste in de Griekse wereld. Ook kunnen ze hier het prachtige landschap bewonderen en de barokke steden waar de wereldberoemde Inspector Montalbano-films werden opgenomen. Of ervaar Europa’s grootste vulkaan Etna met spannende en onvergetelijke uitzichten en de oude pracht van het prachtige Taormina.

De zuidelijke stad Taranto in Apulië is een oude stad vol charme met zijn kronkelende steegjes en tientallen kerken en paleizen. Het Nationaal Archeologisch Museum van Taranto (MArTA) toont de geschiedenis van Zuid-Italië en de wortels van zijn cultuur aan de hand van de voorwerpen die toebehoorden aan de mensen die in dit gebied woonden. Of verken de regio Puglia en bezoek de UNESCO-site van Alberobello, beroemd om zijn kalkstenen woningen die bekend staan ​​als trulli, of reis naar prachtige barokke steden zoals Martina Franca of Grottaglie, beroemd om het ambacht van keramiek.

Andere cruises geannuleerd

Tegelijk met de aankondiging van de cruises van de Seaside in de Middellandse Zee heeft MSC een aantal andere cruises geannuleerd. Bekijk het actuele overzicht van geannuleerde cruises van MSC en andere cruisemaatschappijen.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.