Shadow

MSC World America is naam van tweede schip van MSC in Worldklasse

MSC World America wordt de naam van het tweede cruiseschip van MSC Cruises in de World-klasse. Het eerste staal voor de MSC World America is gesneden op 24 oktober 2022. Het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises komt in 2025 in de vaart en richt zich vooral op de Amerikaanse cruisemarkt.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de Cruise Divisie van MSC Group zet zijn handtekening op het zojuist gesneden eerste staal van de MSC World America. De staal-snij-ceremonie vond plaats tijdens de oplevering van het zusterschip van de MSC World America, de MSC World Europa op de scheepswerf van Chantiers de l'Atlantique © MSC Cruises / Ivan Sarfatti
Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de Cruise Divisie van MSC Group zet zijn handtekening op het zojuist gesneden eerste staal van de MSC World America. De staal-snij-ceremonie vond plaats tijdens de oplevering van het zusterschip van de MSC World America, de MSC World Europa op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique © MSC Cruises / Ivan Sarfatti

MSC World America tweede schip in de World-klasse

Het snijden van het eerste staal voor de MSC World America vond plaats tijdens de officiële overdracht van de MSC World Europa, het eerste schip uit de World-klasse van MSC Cruises. De World-klasse bestaat uit de grootste cruiseschepen van MSC Cruises die meer dan 200.000 BRT meten en ruim 6700 passagiers kunnen vervoeren. Decruisegids.nl keek rond op de MSC World Europa en schreef een reportage over het cruisen op de MSC World Europa.

Bekijk vaarroutes en aanbiedingen voor cruises met de MSC World Europa. Bekijk ook alle suites en hutten op de MSC World Europa.

MSC World America cruiseschip voor de Amerikaanse cruisereiziger

Rubén A. Rodríguez, President van MSC Cruises USA, zei: “Dit is het eerste LNG-aangedreven schip van MSC Cruises dat in Noord-Amerika wordt ingezet en het zoveelste vlaggenschip van de lijn dat wordt aangepast voor de Amerikaanse markt. MSC World America getuigt van onze ambitieuze groeiplannen in de VS en het Caribisch gebied en bevestigt MSC Cruises verder als een belangrijke speler op de Noord-Amerikaanse markt met nog een van onze grootste, meest glamoureuze schepen die naar de regio komt.”

“MSC World America biedt niet alleen een state-of-the-art cruise-ervaring, het is ook een voorbeeld van ons streven naar duurzaamheid met zijn geavanceerde milieutechnologie. Het schip zal onze gastenervaring in het Caribisch gebied blijven verbeteren en we kijken ernaar uit om de lat hoger te leggen voor wat reizigers kunnen verwachten, of ze nu trouwe cruisers zijn of voor het eerst een vakantie op zee beleven.”

Volg de ontwikkelingen van MSC World America

Het nieuwste schip in de Worldklasse van MSC krijgt de naam MSC World America
Het nieuwste schip in de Worldklasse van MSC krijgt de naam MSC World America. Ook de redactie van Decruisegids.nl was aanwezig en kreeg een stuk van het eerste staal mee. © Nico van Dijk/Decruisegids.nl

De ontwikkelingen van MSC World America zijn te volgen via decruisegids.nl en de diverse Facebook- en Twitter-feeds. MSC World America is het laatste in een groeiende reeks van Amerikaanse vlaggenschepen die teruggaat tot de ingebruikname in 2017 van MSC Seaside. In 2021 introduceerde MSC Cruises de nieuwe MSC Seashore vanuit PortMiami. De MSC Seascape wordt het nieuwe officiële vlaggenschip als ze later dit jaar in de vaart komt.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Vaarroutes MSC Cruises in de VS

De aankondiging van vandaag komt kort nadat MSC Cruises plannen onthulde voor haar grootste aanwezigheid ooit in de VS met vijf schepen die de regio in de winter van 2023-2024 zullen aandoen:

  • MSC Meraviglia – Vaart in haar inaugurele winterseizoen van Brooklyn, New York naar Bermuda of Florida en de Bahama’s. Daarna met afvaarten door Canada en New England.
  • MSC Seascape – Biedt routes van 7 nachten vanuit Port Miami naar het oostelijke en westelijke deel van het Caribisch gebied met aanlopen in Ocean Cay MSC Marine Reserve op de Bahama’s.
  • MSC Divina – Vaart vanuit PortMiami met een verscheidenheid aan routes, variërend van kortere Ocean Cay MSC Marine Reservecruises, tot uitgebreide cruises door Centraal- en Zuid-Amerika.
  • MSC Magnifica – Vaart korte cruises vanuit PortMiami naar Key West en Ocean Cay MSC Marine Reserve.
  • MSC Seashore – Vaart vanuit Port Canaveral en biedt korte cruises naar de Bahama’s samen met langere westelijke Caribische routes, die allemaal Ocean Cay MSC Marine Reserve aandoen.
  • MSC World America biedt een futuristische cruise-ervaring met baanbrekend design, unieke dinerervaringen en onvergetelijk entertainment aan boord. Ze wordt de tweede van MSC Cruises’ toonaangevende schepen in de wereldklasse, met elementen die vergelijkbaar zijn met MSC World Europa, maar aspecten van het ontwerp en de gastervaring zullen specifiek zijn afgestemd op gasten uit Noord-Amerika. Als het schip in de zomer van 2025 in de vaart komt, wordt MSC World America het grootste MSC-schip in de VS, met 22 dekken hoog.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.