Shadow

MSC World Europa is gedoopt in Qatar en krijgt spectaculair entertainment

De MSC World Europa, het eerste schip van een geheel nieuwe klasse cruiseschepen van MSC Cruises, is op 13 november 2022 gedoopt in Doha, de hoofdstad van Qatar. De inaugurele cruise van de MSC World Europa begint op 20 december. In het inaugurele seizoen maakt de MSC World Europa cruises van 7 nachten naar Doha, Qatar, Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, de Verenigde Arabische Emiraten en Dammam in Saoedi-Arabië.

Droneshow bij de doop van de MSC World Europa in Doha, Qatar © Ivan Sarfatti / MSC Cruises
Droneshow bij de doop van de MSC World Europa in Doha, Qatar © Ivan Sarfatti / MSC Cruises
De doop van de MSC World Europa vond plaats in de nieuwe cruiseterminal van Doha, de hoofdstad van Qatar, en werd verricht door Sheikha Hind bint Hamad al Thani, CEO en vice voorzitter van Qatar Foundation. © Ivan Sarfatti / MSC Cruises
De doop van de MSC World Europa vond plaats in de nieuwe cruiseterminal van Doha, de hoofdstad van Qatar, en werd verricht door Sheikha Hind bint Hamad al Thani, CEO en vice voorzitter van Qatar Foundation. © Ivan Sarfatti / MSC Cruises

MSC World Europa: cruiseschip met superlatieven

MSC World Europa
MSC World Europa is gedoopt en is klaar voor de cruisereizigers©MSC Cruises

De MSC World Europa is een mega-cruiseschip, het grootste cruiseschip dat MSC Cruises ooit heeft laten bouwen en het eerste MSC-schip dat LNG als brandstof gebruikt. Met 22 dekken, een volume van 215.863 brutoregisterton, een lengte van 333 meter (twee meter langer dan de in 2018 opgeleverde MSC Grandiosa) een breedte van 47 meter, 38.400 m2 aan openbare ruimte en 2.626 hutten en suites komt de MSC World Europa direct in de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld.

De MSC World Europa is het eerste cruiseschip in een nieuwe klasse van vier World-schepen. De overige cruiseschepen uit deze klasse worden opgeleverd in 2025, 2026 en 2027. De MSC World Europa is gebouwd op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire en is 24 oktober 2022 opgeleverd. Op diezelfde dag werd ook het eerste staal gesneden voor het eerste zusterschip, de MSC World America. In ons artikel over cruisen op de MSC World Europa lees je onder meer hoe het is om op z’n groot cruiseschip een cruisevakantie te houden.

Bekijk vaarroutes en aanbiedingen voor cruises met de MSC World Europa. Bekijk ook alle suites en hutten op de MSC World Europa.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Nieuwe cruise terminal in Doha

Tegelijk met de doop van de MSC World Europa wordt ook de markeert de Grand Cruise Terminal van Qatar geopend. Tal van sterren zullen hun opwachting maken, belooft MSC

De nieuwe Grand Cruise Terminal van Doha meet 24.000 vierkante meter en kan 28.000 passagiers per dag verwerken. De terminal heeft voldoende capaciteit om twee megacruiseschepen per dag te verwelkomen. Cruiseschippassagiers zullen onder meer kunnen genieten van een spectaculair aquarium in de terminal en een galerie die gespecialiseerd is in islamitische kunst. ​ ​

Dit is het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises

MSC-topman Pierfrancesco Vago kwam destijds superlatieven te kort bij de aankondiging van het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises. De MSC World Europa moet echt een nieuwe, toekomstbestendige standaard in het cruisen neerzetten. “De hele MSC World-klasse zal de cruise-ervaring opnieuw definiëren, met baanbrekende ontwerpen. Simpel gezegd: de MSC World Europa markeert het begin van een nieuw cruisetijdperk”, aldus de MSC-topman.

Ook de MSC Yacht Club op de MSC World Europa, het luxe schip-in-het-schip, is helemaal opnieuw ontworpen. Lees ook alles over de nieuwe bar- en restaurantconcepten op de MSC World Europa. Bekijk hieronder de introductievideo van de MSC World Europa.

De MSC World Europa, het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises, wordt met 333 meter het langste cruiseschip van de MSC-vloot. © MSC Cruises
De MSC World Europa, het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises, is met 333 meter het langste cruiseschip van de MSC-vloot. © MSC Cruises

Het eerste LNG-cruiseschip van MSC Cruises

De MSC World Europa is het eerste schip van een hele nieuwe, als revolutionair omschreven, klasse van cruiseschepen. De kiel van het schip is op 29 juni 2020 gelegd. Het is het eerste cruiseschip van MSC dat op LNG vaart. Die brandstof is schoner dan traditionele scheepsbrandstoffen. Uiteindelijk wil MSC Cruises rond 2030 naar emissieloze schepen.

Markante Y-vorm

Maar de voor de buitenwereld meest zichtbare innovatie bevindt zich aan de achterzijde van het schip. De MSC World Europa krijgt een achterzijde in de vorm van een Y. Vanaf de achterzijde gezien kijk je recht het schip in. Dankzij die vorm, waarbij de hutten en suites in de bovenste ‘pootjes’ van de Y komen, krijgen veel meer hutten en suites uitzicht op de buitenwereld en het centrale plein. De Y-vorm vertoon enige gelijkenis met de achterkant van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, maar is verder doorgevoerd. Verder belooft MSC grotere hutten, meer zeezicht en grotere balkons dan ooit tevoren.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Promenadedek in de vorm van een moderne metropool

De World Galleria op de MSC World Europa © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
De World Galleria op de MSC World Europa © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Op dat centrale plein moet je het gevoel krijgen dat je in een ultramoderne stad staat. Dankzij de lengte van het schip kunnen diverse zones gecreëerd worden, met elk een eigen aankleding en sfeer. Denk aan rustige zen-zones voor volwassenen, waar geen kinderen mogen komen, tot een levendige promenade met winkels, bars en entertainment. Ook zijn er aparte familiezones met tien nieuwe faciliteiten voor kinderen. Dat alles moet volgens MSC een ‘levendige, kosmopolitische smeltkroes’ opleveren met ‘opwindende gastervaringen die compleet uniek en nergens anders op zee te beleven zijn.’ De MSC World Europa wordt uitgerust met een 104 meter lang promenadedek.

Naast allerlei nieuwe single-brand winkels zijn er zeven zwembaden en 13 bubbelbaden op het schip. Van een zonnedek voor families met kleintjes tot een aquapark met virtual reality-technologie, theatershows, het is er allemaal.

Luxe en ruimte in de moderne suites op MSC World Europa ©MSC Cruises

Hutten en suites op de MSC World Europa

Passagiers kunnen op de MSC World Europa kiezen uit negentien verschillende typen hutten en suites. Er komen maar liefst zeven nieuwe huttypes bij. Dankzij de Y-vorm beschikt 65 procent van de in totaal 2630 hutten over een balkon. Die vorm biedt ook de mogelijkheid om hutten en suites met balkon aan te bieden die uitkijken op het half open promenadedek. Het overdekte deel van het promenadedek wordt voorzien van het inmiddels van MSC bekende led-plafond.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Privé-hot tubs in de MSC Yacht Club

In de MSC Yacht Club, het luxueuze schip-in-het-schip-concept van MSC Cruises, komen luxe Yacht Club suites van twee verdiepingen, met grote balkons, eigen hot tubs en een open leef-en-diner ruimte. Ook de Aurea-suites krijgen ruime balkons en een eigen hot tub.

De MSC World Europa krijgt ook ‘Infinite Ocean-view’- hutten met een panoramische schuifpui, die in een glazen balustrade verandert als je ‘m open schuift. Een blikvanger op dat promenadedek wordt The Spiral – een spiralende glijbaan van elf dekken hoog, de langste op zee.

Nieuwe restaurants op de MSC World Europa

Het Chef's Garden Kitchen restaurant is een nieuw restaurant-concept dat MSC Cruises op de MSC World Europa heeft ingevoerd. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Het Chef’s Garden Kitchen restaurant is een nieuw restaurant-concept dat MSC Cruises op de MSC World Europa heeft ingevoerd. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Verder belooft MSC ongeëvenaarde diner-mogelijkheden, waarbij niet de geografische herkomst van de gerechten, maar de seizoenen en bijzondere ervaringen centraal staan. De MSC World krijgt 13 eetgelegenheden waaronder zes specialiteitenrestaurants. Nieuw zijn de Chef’s Garden Kitchen, waar alles draait om microgroenten, en La Pescaderia, een visrestaurant waarbij je buiten kunt eten. Dat ‘al fresco-dineren’ kan ook al op de Seaside-schepen van MSC Cruises die vaak in warme wateren zoals het Caraïbisch Gebied varen.

De Kaito Sushi Bar & Teppanyaki op de MSC World Europa © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
De Kaito Sushi Bar & Teppanyaki op de MSC World Europa © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Ook bestaande restaurants zoals het steakhouse Butcher’s Cut en de Aziatische Kaito Teppanyaki Grill en Sushi Bar krijgen een upgrade. Passagiers krijgen ook de gelegenheid om niet een maar drie buffetrestaurants die allemaal een eigen uitstraling krijgen. Daaronder is ook een nieuw restaurant dat 24/7 open is.

De 'donkerbruine' Engelse Pub op MSC World Europa©Nico van Dijk/decruisegids.nl
De ‘donkerbruine’ Engelse Pub op MSC World Europa © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Ook de twee dekken tellende Masters of Sea-Pub komt terug op de MSC World Europa. In deze Britse pub wordt aan boord uit ontzilt zeewater bier gebrouwen, een primeur voor MSC Cruises. Ook kun je hier fish & chips krijgen. Verder heeft de MSC World Europa een cocktailbar genaamd Elixir, een tearoom in Zuidoost-Aziatische stijl en een gin-distilleerderij.

Het Raj Polo Tea House is een Engelse tearoom. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Het Raj Polo Tea House is een Engelse tearoom. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Eerste cruises MSC World Europa

De MSC World Europa wordt 13 november 2022 in Doha in Qatar gedoopt door Sophia Loren, de vaste doopvrouw van MSC Cruises. Het splinternieuwe cruiseschip begint in december 2022 met cruisen. Het inaugurele seizoen brengt de MSC World Europa door met wintercruises in de Arabische Golf. De eerste cruise bestaat uit een special cruise van 4 nachten van Doha in Qatar naar de thuishaven Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Aansluitend worden cruises van 7 nachten gemaakt van Dubai naar Abu Dhabi, het eiland Sir Bani Yas, Damman in Saoedi Arabië en Doha.

Op 25 maart 2023 vertrekt de MSC World Europa naar de Middellandse Zee, waar het schip cruises van 7 nachten maakt via Genua, Napels, Messina, Valletta op Malta, Barcelona en Marseille.

Bekijk vaarroutes en aanbiedingen voor cruises met de MSC World Europa. Bekijk ook alle suites en hutten op de MSC World Europa.

Entertainment op de MSC World Europa

Het casino op de MSC World Europa. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Het casino op de MSC World Europa. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

De MSC World Europa krijgt grensverleggend entertainment, belooft MSC Cruises. Er komen nieuwe shows, vijf themafeesten, twee nieuwe interactieve gameshows op groot scherm, meerdere state of the art attracties en nog veel meer op hoogtechnologische locaties op het schip.

Aan boord van de MSC World Europa kan iedereen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen genieten van adembenemend entertainment, waaronder drie nieuwe shows in concertstijl in de veelzijdige Luna Park Arena; vijf nieuwe grootschalige theaterproducties in het World Theatre; vier thema-ervaringen in de Panorama Lounge; en als kers op de taart: live pop-uptentoonstellingen op het hele schip.

Nieuwe Luna Park Arena: films, shows, themafeesten en kinderactiviteiten

De Luna Park Arena op de MSC World Europa © MSC Cruises
De Luna Park Arena op de MSC World Europa © MSC Cruises

De nieuwe Luna Park Arena is een multifunctionele entertainmentlocatie met 300 zitplaatsen waar films, spelshows, kinderactiviteiten en verschillende themafeesten worden georganiseerd. Overdag worden er verschillende activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd, waaronder een nieuwe VR Drone Academy, een Digital Dance Academy met drie ‘Dance with Flavia’ lessen gegeven door Strictly Come Dancing-kampioen Flavia Cacace-Mistry, Doremi’s Wake Up Rave voor de jongste gasten van het schip en twee nieuwe grootschalige interactieve spelshows. Tijdens de cruise krijgen passagiers ook de gelegenheid om deel te nemen aan een reeks uitdagingen. Het doel is om Guinness World Records te verbreken tijdens dagevenementen en een grootschalige avondshow in de arena.

Interactieve concerten

’s Nachts komt de ruimte weer tot leven met drie interactieve concerten waar gasten een unieke ervaring beleven dankzij een samenspel van technologie en adembenemende visuele effecten. De drie nieuwe interactieve shows omvatten:

-Symphonic Ibiza: MSC-passagiers kunnen genieten van een avond muziek en mystiek met een orkest op groot scherm, moderne eurodancemuziek, drie speciale artiesten, dansers, een dj, twee zangers en een disco avond als afterparty.
-Supershow: op dit unieke K POP-feest kunnen passagiers zich laten gaan terwijl ze dansmoves leren en meezingen met grote hits. Deze show omvat gespecialiseerde streetdancers, acrobaten, dansers en zangers. Deelnemers kunnen zichzelf ook zien op het scherm dankzij de Boogie Cam terwijl ze de danspasjes volgen.
-Crimson Club: dit actieavontuur voor het hele gezin biedt een stuntshow in filmthema met pop-upverrassingsmomenten in het auditorium. Het publiek kan een kant kiezen en meedoen dankzij spycams en acteurs tussen het publiek.

Grootschalige theatershows in het World Theatre

De MSC World Europa straalt op elk moment van de dag sfeer en allure uit. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
De MSC World Europa straalt op elk moment van de dag sfeer en allure uit. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Het hoofdpodium aan boord van de MSC World Europa, met de toepasselijke naam het World Theatre, biedt vijf nieuwe originele grootschalige theatershows die gericht zijn op ontdekking, reizen, de zee, theater en duurzaamheid. De shows hebben spannende nieuwe kenmerken en zullen het publiek verbijsteren met geweldig talent, visuele effecten met ledlicht, fantastische decors en rekwisieten en 350 spectaculaire speciaal gemaakte kostuums. De shows omvatten:

  • Eko met kostuums van gerecycled materiaal,
  • de originele Amelia Earhart-show met een E-Bike Stunt Wheel,
  • A Night on Broadway met klassieke theatershowtunes die het publiek bekend in de oren zullen klinken,
  • Cadmo The Landwalker gericht op ontdekking en
  • Yellow Submarine met verbazingwekkende circus- en magie-elementen gebaseerd op Beatles-nummers.

Panorama Lounge op het achterdek

Overdag heb je door de achterwand van de Panorama-lounge op de MSC World Europa uitzicht naar buiten. 's Avonds wordt hier een groot scherm opgetrokken waarop allerlei projecties getoond worden. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Overdag heb je door de achterwand van de Panorama-lounge op de MSC World Europa uitzicht naar buiten. ’s Avonds wordt hier een groot scherm opgetrokken waarop allerlei projecties getoond worden. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Ook de schitterende Panorama Lounge aan de achterzijde van de MSC World Europa op dek 6 en 7 biedt op muziek gebaseerde ervaringen om van te genieten tijdens een drankje voor de show, een interactieve vloer met unieke designs die de ruimte omvormen en veranderende schermen op de glazen achterwand die het thema van de avond weerspiegelen. De Panorama-lounge telt 462 stoelen.

Overdag kunnen gasten in de lounge hun creativiteit aanboren met behulp van interactieve schermen die hun tekeningen projecteren op de loungevloer als GIF’s of kunnen ze toekijken hoe de vloer verandert in een reusachtige kleurplaat waarop alle leeftijden hun unieke designs kunnen achterlaten.

’s Nachts kunnen de MSC-passagiers genieten van 90 minuten durende meeslepende muziekervaringen waarin dansstijlen van de laatste decennia uit de hele wereld aan bod komen zoals samba, tango, wals, disco, lindy hop en nog veel meer. Met livebands, dansers, zangers en (lucht)acrobaten biedt elke ervaring een ander thema. Blijf nog wat langer en zie hoe de ruimte transformeert tot een afterparty in nachtclubstijl.

Meer MSC World-schepen

Na de MSC World Europa bouwt Chantiers de l’Atlantique nog drie andere World-klasse-schepen voor MSC. Die moeten tussen 2025 en 2027 opgeleverd worden. Tijdens de opleveringsceremonie van de MSC World Europa werd ook het eerste staal gesneden voor de MSC World America, het eerste zusterschip van de MSC World Europa. De scheepswerf heeft recent nog de MSC Virtuosa opgeleverd en werkt momenteel aan het afbouwen van de MSC Euribia.

Als afsluiter van het hoogtechnologische entertainmentaanbod op de MSC World Europa wordt er elke avond een Sundowner DJ-feest gehouden met een holografische dj-ervaring – voor een echt onvergetelijke zonsondergang op zee.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.