Shadow

Eerste cruises met nieuwe MSC World Europa voor 2022 nu te boeken

De MSC World Europa, het eerste schip van een geheel nieuwe klasse cruiseschepen van MSC Cruises, komt pas in oktober 2022 in de vaart, maar nu al kun je cruises voor dit revolutionaire cruiseschip boeken. De inaugurele cruises met de MSC World Europa worden gemaakt in de Arabische Golf.

MSC World Europa: cruiseschip met superlatieven

MSC-topman Pierfrancesco Vago kwam superlatieven te kort bij de aankondiging van het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises. De MSC World Europa moet echt een nieuwe, toekomstbestendige standaard in het cruisen neerzetten. “De hele MSC World-klasse zal de cruise-ervaring opnieuw definiëren, met baanbrekende ontwerpen. Simpel gezegd: de MSC World Europa markeert het begin van een nieuw cruisetijdperk”, aldus de MSC-topman. Ook de MSC Yacht Club op de MSC World Europa, het luxe schip-in-het-schip, is helemaal opnieuw ontworpen. Bekijk hieronder de introductievideo van de MSC World Europa.

De MSC World Europa, het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises, wordt met 333 meter het langste cruiseschip van de MSC-vloot. © MSC Cruises
De MSC World Europa, het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises, wordt met 333 meter het langste cruiseschip van de MSC-vloot. © MSC Cruises

Het langste cruiseschip van MSC Cruises

De MSC World Europa is het eerste schip van een hele nieuwe, als revolutionair omschreven, klasse van cruiseschepen. De kiel van het schip is op 29 juni 2020 gelegd. Het is het eerste cruiseschip van MSC dat op LNG vaart. Die brandstof is schoner dan traditionele scheepsbrandstoffen. Uiteindelijk wil MSC Cruises rond 2030 naar emissieloze schepen.

De MSC World Europa wordt 333 meter lang, twee meter langer dan de in 2018 opgeleverde MSC Grandiosa. Het schip telt 22 dekken en biedt 40.000 vierkante meter aan openbare ruimte. Het wordt daarmee het grootste cruiseschip qua lengte in de MSC-vloot. De MSC World Europa wordt gebouwd op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire.

Markante Y-vorm

Maar de voor de buitenwereld meest zichtbare innovatie bevindt zich aan de achterzijde van het schip. De MSC World Europa krijgt een achterzijde in de vorm van een Y. Als eerste cruiseschip ter wereld krijgt het een Y-vorm. Vanaf de achterzijde gezien kijk je recht het schip in. Dankzij die vorm, waarbij de hutten en suites in de bovenste ‘pootjes’ van de Y komen,krijgen veel meer hutten en suites uitzicht op de buitenwereld en het centrale plein. De Y-vorm vertoon enige gelijkenis met de achterkant van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, maar is verder doorgevoerd. Verder belooft MSC grotere hutten, meer zeezicht en grotere balkons dan ooit tevoren.

Promenadedek in de vorm van een moderne metropool

Artist impression van het promenadedek van de MSC World Europa, het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises. © MSC Cruises
Artist impression van het promenadedek van de MSC World Europa, het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises. © MSC Cruises

Op dat centrale plein moet je het gevoel krijgen dat je in een ultraoderne stad staat. Dankzij de lengte van het schip kunnen diverse zones gecreëerd worden, met elk een eigen aankleding en sfeer. Denk aan rustige zen-zones voor volwassenen, waar geen kinderen mogen komen, tot een levendige promenade met winkels, bars en entertainment. Ook zijn er aparte familiezones met tien nieuwe faciliteiten voor kinderen. Dat alles moet volgens MSC een ‘levendige, cosmopolitische smeltkroes’ opleveren met ‘opwindende gastervaringen die compleet uniek en nergens anders op zee te beleven zijn.’ De MSC World Europa wordt uitgerust met een 104 meter lang promenadedek.

Naast allerlei nieuwe single-brand winkels komen er zes zwembaden en 14 bubbelbaden op het schip. Van een zonnedek voor families met kleintjes tot een aquapark met virtual reality-technologie, theatershows, het is er allemaal.

Hutten en suites op de MSC World Europa

Passagiers kunnen op de MSC World Europa kiezen uit negentien verschillende typen hutten en suites. Er komen maar liefst zeven nieuwe huttypes bij. Dankzij de Y-vorm beschikt 65 procent van de in totaal 2630 hutten over een balkon. Die vorm biedt ook de mogelijkheid om hutten en suites met balkon aan te bieden die uitkijken op het half open promenadedek. Het overdekte deel van het promenadedek wordt voorzien van het inmiddels van MSC bekende led-plafond.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Privé-hot tubs in de MSC Yacht Club

In de MSC Yacht Club, het luxueuze schip-in-het-schip-concept van MSC Cruises, komen luxe Yacht Club suites van twee verdiepingen, met grote balkons, eigen hot tubs en een open leef-en-diner ruimte. Ook de Aurea-suites krijgen ruime balkons en een eigen hot tub.

De MSC World Europa krijgt ook ‘Infinite Ocean-view’- hutten met een panoramische schuifpui, die in een glazen balustrade verandert als je ‘m open schuift. Een blikvanger op dat promenadedek wordt The Spiral – een spiralende glijbaan van elf dekken hoog, de langste op zee.

Nieuwe restaurants op de MSC World Europa

Verder belooft MSC ongeëvenaarde diner-mogelijkheden, waarbij niet de geografische herkomst van de gerechten, maar de seizoenen en bijzondere ervaringen centraal staan. De MSC World krijgt 13 eetgelegenheden waaronder zes specialiteitenrestaurants. Nieuw zijn de Chef’s Garden Kitchen, waar alles draait om microgroenten, en La Pescaderia, een visrestaurant waarbij je buiten kunt eten. Dat ‘al fresco-dineren’ kan ook al op de Seaside-schepen van MSC Cruises die vaak in warme wateren zoals het Caraïbisch Gebied varen.

Ook bestaande restaurants zoals het steakhouse Butcher’s Cut en de Aziatische Kaito Teppanyaki Grill en Sushi Bar krijgen een upgrade. Passagiers krijgen ook de gelegenheid om niet een maar drie buffetrestaurants die allemaal een eigen uitstraling krijgen. Daaronder is ook een nieuw restaurant dat 24/7 open is. Meer informatie over de horeca wordt binnenkort bekend gemaakt. Nu al is bekend dat de Masters of Sea-Pub over twee dekken terug komt. Daar wordt ook aan boord bier gebrouwen. Ook komen er een cocktailbar genaamd Elixir, een tearoom in Zuidoost-Aziatische stijl en een gin-distilleerderij.

Eerste cruises MSC World Europa

De MSC World Europa begint in december 2022 met cruisen. Het inaugurele seizoen brengt het schip door met wintercruises in de Arabische Gulf. De eerste cruise bestaat uit een special cruise van 4 nachten van Doha in Qatar naar de thuishaven Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Aansluitend worden cruises van 7 nachten gemaakt van Dubai naar Abu Dhabi, het eiland Sir Bani Yas, Damman in Saoedi Arabië en Doha.

Op 25 maart 2023 vertrekt de MSC World Europa naar de Middellandse Zee, waar het schip cruises van 7 nachten maakt via Genua, Napels, Messina, Valletta op Malta, Barcelona en Marseille.

Na de MSC World Europa bouwt Chantiers de l’Atlantique nog drie andere World-klasse-schepen voor MSC. Die moeten tussen 2022 en 2027 opgeleverd worden. De scheepswerf heeft recent nog de MSC Virtuosa opgeleverd.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.