Shadow

Nederlanders gek op wintercruises

abudhabi

Cruisemaatschappij Costa Cruises noteert een positieve trend in boekingen voor wintercruises. Meer Nederlanders dan ooit brachten de kerstvakantie op cruise in zonnigere oorden door.

Het spectaculairst groeide het aantal wintercruises in het Middellandse Zeegebied. Twee keer zoveel Nederlanders als in 2013 stapten aan boord voor een cruise. Costa Cruises was de eerste cruisemaatschappij die Middellandse Zee in de winter aanbood. Het milde klimaat en het feit dat de highlights van dit gebied in de winter een stuk minder druk zijn, maakt dit een aantrekkelijke optie. Met een uitschuifbaar glazen dak boven het zwembadgedeelte kun je immers nog steeds van de zon genieten.

Wintercruises naar Dubai op 1

Onder Nederlanders blijft Dubai echter veruit de meest populaire cruisebestemming in de winter. Vanaf het moment dat Costa Cruises in 2006 als eerste cruisemaatschappij begon met het aanbieden van cruises in deze regio, is deze cruise bij Nederlanders favoriet. De cruise combineert de mogelijkheid van shoppen in Dubai met het verkennen van andere Verenigde Arabische Emiraten zoals Abu Dhabi en Fujairah en heeft twee stops in het authentieke Sultanaat Oman.

Cruisen in de Verenigde Arabische Emiraten is zowel bij stellen als gezinnen het meest populair. Stellen kiezen na Dubai het meest voor de Caribbean, en komt een Middellandse Zeecruise op een derde plek.

Cruises van Costa Cruises vergelijken kan bij TUIStip Reizen en Cruisetravel.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.