Shadow

Nieuw cruiseschip Costa Diadema wordt groot en ruimtelijk

De Costa Diadema, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises dat 7 november wordt gedoopt, wordt voorzien van een wandelpromenade van 500 meter lang met zes cabañas en twee jacuzzi’s die boven zee uitsteken.

Costa Diadema

De Costa Diadema wordt eind oktober opgeleverd en gaat in november 2014 drie cruises maken. Het schip meet 306 meter en is dan ook met afstand het grootste schip uit de Costa-vloot. De Diadema biedt plaats aan 3708 gasten, 1213 bemanningsleden en telt 1854 hutten. Dit paradepaardje wordt dan direct het vlaggenschip van Costa, aldus Bas Ruben, directeur sales en marketing Noord- en Oost-Europa tijdens een perspresentatie.

De nieuwe cruisegigant telt zeven restaurants, vijftien bars, een 4D-bioscoop, 1100 vierkante meter winkelruimte, een Laser Maze, een grand prix-simulater en met 7800 vierkante meter de grootste Samsara Spa van de hele Costa-vloot. “Toch is grootte niet het belangrijkste. Ruimtelijkheid staat centraal. De ruimtes zijn verdeeld over meerdere verdiepingen en ook boven zee gecreëerd waardoor heel veel licht naar binnen komt.” Bekijk onderaan dit artikel de video over de Costa Diadema.

Meer nieuwe schepen voor Costa Cruises

Nadat de afgelopen jaren veel energie en geld gestoken is in vernieuwing van de Costa-vloot, zal de blik de komende jaren vooral gericht zijn op uitbreiding van de vloot met nieuwe schepen. “We voeren daarover gesprekken met onze moedermaatschappij Carnival.” Die nieuwe schepen zullen vooral groter zijn dan de huidige cruiseschepen, bevestigt Ruben desgevraagd. “De Costa Diadema is daar trendsetter voor. Je denkt dan vaak aan massa, maar aan boord merk je dat niet zo, omdat de passagiers zich verspreiden. De schepen zijn groot, maar tegelijkertijd ook ruimtelijk en intiem.”

Costa Diadema met Promenadedek

Costa Diadema zonnedek

Buiten verrast de 550 miljoen euro kostende Costa Diadema haar gasten met een nieuwe manier om de Middellandse Zee te ervaren: de Promenade. Deze wandelpromenade meet 500 meter, om het schip heen van achtersteven tot boeg, is 5 meter breed en biedt uiteraard een spectaculair uitzicht op zee. Ook nieuwe cruiseschepen van andere rederijen hebben zo’n dek.  Beroemde promenades langs de Italiaanse kust, zoals de ‘Passeggiata dell’Imperatrice’ in Sanremo, dienden als inspiratiebron. Het gevoel langs zo’n prachtige Italiaanse kust te lopen, wordt versterkt door het kunstwerk ‘Riviera Ligure’ van Roberto Bixio, twee enorme glazen mozaieken van de Mediterrane kust.

Hangen boven zee

De promenade biedt ook een spectaculaire manier van relaxen: hangend boven zee. Zo zijn er in totaal zes cabanas waar de gasten van een drankje of romantisch diner bij zonsondergang kunnen genieten terwijl ze comfortabel beschermd worden tegen de wind. Ultiem ontspannen zal zeker lukken in een van de twee jacuzzi’s, eveneens hangend boven zee en met glazen schermen die tegen de wind beschermen.

Gastronomie op de Costa Diadema

Costa Diadema achterste restaurant

Diverse bars en restaurants kijken uit over de Promenade, waardoor de typische sfeer van een mediterrane zomer nog verder wordt versterkt. De gasten aan boord van de Costa Diadema kunnen kiezen tussen een vers biertje in de ‘Birreria’, of een van de Italiaanse topwijnen in de ‘Vinoteca Gran Duca di Toscana’. Een andere mogelijkheid is een aperitief in Bar Bollicine met een grote keuze DOC en DOCG Prosecco van de beste Italiaanse merken of een diner in de Japanse ‘Teppanyaki’. Natuurlijk is het ook mogelijk te genieten van de typische gezelligheid van een pizzeria of de ‘Gelateria Amarillo’ voor het betere Italiaanse ijs. Echte foodies kunnen terecht in het a la carte Club restaurant.

Cruises op de Costa Diadema zijn te boeken bij onder meer TUI en Sitp Reizen.