Nieuw Statendam maakt maiden call in Amsterdam

Geplaatst door Redactie op 6 mei 2019 om 11:44 in de categorie Cruise nieuws

De Nieuw Statendam, het nieuwste schip van Holland America Line, legde op Bevrijdingsdag voor de allereerste keer aan in de Amsterdamse haven. Het schip meerde aan bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en werd verwelkomd met erewater verzorgd door Port of Amsterdam. Amsterdam is de ‘homeport’ voor het schip tijdens het komende zomerseizoen.

De Nieuw Statendam werd feestelijk ontvangen in Amsterdam © Machiel van Kraaij via Aviareps

De Nieuw Statendam werd feestelijk ontvangen in Amsterdam © Machiel van Kraaij

Het schip, dat afgelopen februari feestelijk gedoopt is door Oprah Winfrey in het Amerikaanse Fort Lauderdale, maakte hiermee haar zogeheten maiden call. Een maiden call, het allereerste bezoek van een cruiseschip aan een haven, gaat traditioneel gepaard met een Plaque & Key ceremonie. Alma Prins Droog, Commercieel Manager Cruise van Port of Amsterdam, overhandigde aan kapitein Sybe de Boer het havenschildje van Amsterdam. Ook aanwezig waren Dick de Graaff, directeur PTA en Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe Holland America Line.

Holland America Line vertrekken uit Amsterdam

Van links naar rechts: Sybe de Boer, Alma Prins Droog, Dick de Graaff en Nico Bleichrodt. (via Aviareps)

Van links naar rechts: Sybe de Boer, Alma Prins Droog, Dick de Graaff en Nico Bleichrodt.

“Wij zijn er trots op dat ons allernieuwste schip Amsterdam als thuishaven heeft voor de zomer. Holland America Line voelt zich altijd zeer welkom in Amsterdam en het is een gewaardeerde vertrekhaven voor zowel internationale als Nederlandse cruisegasten. We hebben dit jaar maar liefst 15 vertrekken vanuit Amsterdam. Een ideale manier om een keer een cruisevakantie te ontdekken”, aldus Nico Bleichrodt.

Alma Prins Droog: “Wij zijn ontzettend blij dat de Holland America Line weer voor Amsterdam als thuishaven kiest. Naast de levendigheid van de stad, met haar geschiedenis, bruisende bezienswaardigheden en cultuur, biedt de havenregio van Amsterdam uitstekende faciliteiten voor zeecruiseschepen met bestemming Amsterdam. Hierdoor is Amsterdam één van de populairste bestemmingen voor zeecruises in Noord-West Europa.”

Cruises met de Nieuw Statendam vanuit Amsterdam

De Nieuw Statendam is na de Koningsdam het tweede Pinnacle-klasse schip van Holland America Line. Het schip biedt ruimte aan 2.666 passagiers en 1377 hutten. Lees alles over de suites en hutten op de Nieuw Statendam.

Na afgelopen winter cruises gemaakt te hebben in het Caribische gebied heeft de Nieuw Statendam van mei t/m september Amsterdam als homeport. Vanuit hier maakt de Nieuw Statedam cruises naar o.a. de Noorse fjorden, IJsland, Baltische Staten en de Noordkaap. Zo maakt het schip onder meer een musicalcruise naar de Noorse fjorden. Cruises variëren in lengte van 8 t/m 15 dagen. Cruises met de Nieuw Statendam kun je onder meer boeken via Dreamlines, Kras, Captain Cruise, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Nieuw Statendam maakt maiden call in Amsterdam
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.