Shadow

Nieuw Statendam overgedragen aan Holland America Line

Holland America Line heeft deze week de Nieuw Statendam in ontvangst genomen,  waarmee dit het 15e schip in de vloot is. Een overdrachtsceremonie vond plaats in de Fincantieri werf in Marghera, Italië. De Nieuw Statendam vaart  vanuit Venetië naar Civitavecchia (Rome) voor haar Premier Voyage op 5 december.

De Nieuw Statendam tijdens de zeetesten © HAL
De Nieuw Statendam tijdens de zeetesten © HAL

Na haar trans-Atlantische cruise vanuit Civitavecchia brengt de Nieuw Statendam een volledig seizoen door in het Caribisch gebied met cruises vanuit Fort Lauderdale. De officiële doopceremonie van de Nieuw Statendam vindt plaats op 2 februari in Ft. Lauderdale. Het schip gaat in mei naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. In september worden Middellandse Zee cruises gemaakt vanuit Civitavecchia.

Ultieme belevenissen aan boord

Het 99.202 ton zware schip biedt plek aan 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Het schip biedt binnen haar 1377 gastenverblijven speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden.

Een groot deel van het scheepsontwerp is gelijk aan de Koningsdam, het eerste Pinnacle-klasse schip. De Nieuw Statendam heeft exclusieve openbare ruimtes en een eigen stijl gecreëerd door de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over grote met licht gevulde ruimtes, visueel drama en weelderige interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten. Lees hier het overzicht aan suites en hutten op de Nieuw Statendam.

Smakelijke dinerervaringen

Naast de prachtige Dining Room kunnen gasten ook genieten in specialiteitenrestaurants waaronder het nieuw ontworpen Rudi’s Sel de Mer, een Franse visbrasserie; het Pan-Aziatische Tamarind met een mogelijkheid tot dineren in de open lucht; Nami Sushi, een nieuwe sushi ervaring binnen Tamarind; het prijswinnende Pinnacle Grill; Canaletto, Italiaans dineren in familiestijl en het nieuwe Club Orange restaurant, exclusief voor gasten binnen het Club Orange programma. Dat Club Orange-pakket is vanaf oktober 2019 op alle schepen van Holland America Line te boeken.

Andere culinaire gelegenheden zijn het Grand Dutch Cafe met Nederlandse koffie en lekkernijen en Europees bier; Dive-In voor gastronomische burgers en frietjes bij het zwembad; New York Deli & Pizza, vers bereide sandwiches en pizza’s en de Lido Market met diverse themastations.

Entertainment-aanbod

Het entertainment aan boord omvat de innovatieve Music Walk dat een variëteit aan muzikale live ervaringen en genres biedt zoals geen enkele andere op zee. Dit zijn de nieuwe Rolling Stone Rock Room met klassieke rock hits; Lincoln Center Stage, met kamermuziek; Billboard Onboard, met grote pophits en de populaire B.B. King’s Blues Club dat de beste muziek uit Memphis naar zee brengt. Het 270-graden LED scherm in de World Stage heeft een grotere zitcapaciteit op de Nieuw Statendam, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van spectaculaire optredens met panoramische visuals en geluidseffecten.

Boek een cruise op de Nieuw-Statendam bij onder meer TUI, CruiseReizen.nl, CruiseOnline, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Bekijk ook de video over de Nieuw Statendam:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.