Shadow

Nieuw Statendam rond zeetesten succesvol af

De Nieuw Statendam, het tweede Pinnacle-klasse-schip van Holland America Line, heeft twee series van succesvolle zeetesten gemaakt. Dit gebeurde voor de kust bij Fincantieri’s scheepswerf in Marghera, Italië.

De Nieuw Statendam tijdens de 'seatrials' © Holland America Line
De Nieuw Statendam tijdens de ‘seatrials’ © Holland America Line

De Nieuw Statendam vertrok op 10 augustus vanuit Marghera en voerde twee dagen lang zeetesten uit om vervolgens het droogdok in te gaan bij de Fincantieri scheepswerf in Trieste. Hier werden de testdata uitgelezen en standaard onderhoud aan de romp uitgevoerd. De tweede serie van zeetesten vond plaats op 18 augustus waarna het schip op 22 augustus in Marghera terugkeerde waar de finishing touches aan het schip worden uitgevoerd.

“De zeetesten zijn een langverwachte mijlpaal voor ieder nieuw schip omdat het ons weer een stap verder brengt richting de oplevering”, aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “we zijn erg tevreden dat de prestaties op open zee uitstekend waren.

Tijdens de zeetesten onderging de Nieuw Statendam een serie van performance testen op de scheepssystemen, machines en motoren. Een werfteam van nautische officieren, scheepsarchitecten en bouwers testte de wendbaarheid van het schip en de veiligheidssystemen.

Inmiddels heeft Holland America Line ook bekend gemaakt dat Sybe de Boer kapitein van de Nieuw Statendam wordt.

Nieuw Statendam naar het Caraibisch Gebied

Met een geplande oplevering voor 1 december 2018 gaat de Nieuw Statendam in haar eerste jaar in de winter het Caribisch gebied ontdekken. Aansluitend vaart de Nieuw Statendam tijdens het zomerseizoen naar Noord Europa, IJsland en de Middellandse Zee. Op 5 mei 2019 gaat het schip de eerste cruise vanuit Amsterdam naar Noord Europa uitvoeren.

Cruises van met de Nieuw Statendam zijn nu al volop te boeken bij onder meer Cruisereizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Het ontwerp van de Nieuw Statendam is grotendeels gelijk aan de Koningsdam, het eerste Pinnacle-klasse schip. De openbare ruimtes zijn ontworpen door de vooraanstaande hospitality designer Adam D. Tihany en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over alle kenmerken van de Pinnacle-klasse: grote met licht gevulde ruimtes, visueel drama en rijke interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten. Bekijk hier welke suites en hutten de Nieuw Statendam heeft.

Het eerste schip met de naam Statendam van Holland America Laan voer in 1898. Dit wordt het zesde schip in de geschiedenis van het bedrijf met deze naam. Door ‘Nieuw’ ervoor te plaatsen, wil Holland America Line het verleden, heden en de toekomst van de rederij verbinden.

Lees meer over de Pinnacle-klasse van Holland America Line of lees meer artikelen over Holland America Line.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.