Shadow

Nieuwe voorzieningen op Caribbean Princess

Na een fikse opknapbeurt in het droogdok in Freeport (Bahama’s) meerde de Caribbean Princess eind april aan in Rotterdam. Wij namen de uitnodiging voor een scheepsbezoek met plezier aan en zagen zo wat er zoal verbeterd, vernieuwd en opgeknapt was.

De Caribbean Princess in de cruiseterminal van Rotterdam © DecruiseGids.nl/Madeleine van de Wouw
De Caribbean Princess © DecruiseGids.nl/Madeleine van de Wouw

Dat het schip vers uit het dok was, bleek tijdens de stop aan de Wilhelminakade in Rotterdam: er werd nog van alles gedaan. Op het bovenste dek werd het tapijt van de ‘Skywalk’ vervangen. Deze glazen loopbrug loopt van het midden naar het achtersteven van het schip. En zo her en der waren er ook nog wat schilders bezig met het aanbrengen van de laatste likjes verf.

Maar niet alleen het uiterlijk onderging een opfrisbeurt: ook diverse restaurants ondergingen een metamorfose. Nieuw is ‘Coffee & Cones’, een plek vlakbij de zwembaden waar je, de naam zegt het al, terecht kunt voor een specialiteitenkoffie of een lekker ijsje. Bij Planks BBQ kun je, tegen toeslag, de lekkerste hamburgers en andere barbecuegerechten krijgen en wil je liever vis? Dan is Steamers Seafood the place to be. Echt Italiaans is ook te krijgen in het specialiteitenrestaurant. Snelle snacks vind je bij de Salty Dog Grill en de tegenover het Neptune’s zwembad gelegen Pizzeria Slice.

Alle leeftijden en generaties

Ondanks dat het publiek van de Caribbean Princess buiten de vakantieperiodes voornamelijk bestaat uit wat oudere gasten, is er aan boord ook rekening gehouden met kinderen en jongeren. In drie gerenoveerde ruimtes, ingedeeld naar leeftijd, is er van alles te doen. “We hebben zelfs een babysitservice”, zo zegt de manager die ons over het schip rondleidt. Ook is er rekening gehouden met de trend van de ‘multi-generatie’ cruisevakantie. Grootouders, kinderen en kleinkinderen kunnen hutten boeken die met elkaar in verbinding staan. Lees hier hoe je een hut of suite kiest die bij je past.

Suites en hutten op de Caribbean Princess

Op de Caribbean Princess is nagedacht over de locatie van de hutten. Die zijn niet te vinden op de dekken waar zwembaden, restaurants en evenementen plaatsvinden. En je hoeft je aan boord zeker niet te vervelen. We noemen: een enorm theater met dagelijks een of meerdere shows; twee zwembaden (een met een filmscherm), een wellnesscomplex, een compleet ingerichte sportzaal met nieuwe apparatuur en diverse winkels, waaronder populaire juwelenwinkels.

Veel mensen vieren een speciale gelegenheid aan boord. Een verjaardag, trouwdag of andere feestelijke dag. De aanwezige familie en vrienden leggen dan een bedrag bij elkaar om een sieraad voor de jarige of het bruidspaar te kopen. En over trouwdag gesproken: aan boord is een trouwkapel waar je het ‘jawoord’ kan geven of je trouwbelofte kunt hernieuwen.

Deze zomer is het Britse Southampton de thuishaven van de Caribbean Princess. Vanuit deze haven kun je cruises boeken rondom Groot-Brittannië en Ierland. In het najaar vaart het schip weer in de Caribbean.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl, Zeetours, Cruise Travel, Sunweb en Captain Cruise.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Niet alleen de Caribbean Princess onderging een opknapbeurt. Dat gold ook voor de kleinere Pacific Princess. Lees de reportage over de Pacific Princess.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.