Shadow

Nog geen gezondheidsprotocollen Carnival Corporation Amerika

“Er zijn nog geen gasten die varen vanuit of naar Amerikaanse havens. Daarnaast is er toename van COVID-19 gevallen in sommige delen van Noord-Amerika. Niet het juiste moment dus om gezondheidsprotocollen vrij te geven”, aldus Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation in een interview met Cruise Industry News.

AIDA Cruises
©Wasi-Pixabay

Update 9 juni 2021: Dit is een gearchiveerd artikel. Vanaf 3 juli 2021 worden er weer cruises vanuit Amerika aangeboden.

“Er wordt intern hard aan gewerkt, ook in samenwerking met het CDC (Centers for Disease Control and Prevention)maar zolang de situatie is zoals het is moeten we afwachten en er op inspelen op het juiste moment en in de juiste context.”Door de vinger aan te pols te houden bij wetenschappers en medische experts over de hele wereld kunnen de juiste protocollen worden ontwikkeld om weer te gaan in en naar Amerika.

In Duitsland is de situatie iets anders en zijn er al wel protocollen vastgesteld. Daarom gaat Carnival’s merk AIDA in augustus weer met drie schepen in de vaart.

Er wordt nu niet gevaren met gasten. Carnival houdt toezicht en wordt geïnformeerd door deskundigen over de hele wereld. “Dus als de tijd rijp is en we kunnen functioneren op een manier die in het belang is van de volksgezondheid, zijn we bereid om dat te doen,” aldus Donald. Daarbij merkte hij op dat daarvoor middelen en ideeën van de verschillende bedrijven gebundeld worden.

Veranderende richtlijnen COVID-19

In de loop van de afgelopen maanden veranderen de onderzoeken en beste manieren om COVID-19 te bestrijden constant. Een voorbeeld zijn de temperatuurcontroles, die eerst als belangrijke maatstaf golden. Donald: “Veel wetenschappers vertellen nu dat de temperatuurcontroles niet per definitie een goed beeld geven. Het wordt gedaan omdat het mensen een idee van veiligheid geeft. Maar alles is constant in beweging, dus om nu voor Amerika de protocollen al vast te leggen heeft niet zo veel zin.”

Carnival zal, op het moment dat de schepen in Amerika weer gaan varen, die protocollen toepassen dit op dat moment door wetenschap en CDC worden aanbevolen.

Naar verwachting komen er ook voor Amerika prima gezondheidsprotocollen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.