Shadow

Norwegian Cruise Line herstart cruises in Europa en Caribisch gebied met gevaccineerde passagiers

Norwegian Cruise Line gaat vanaf 25 juli 2021 weer cruisen in Europa en het Caraïbisch Gebied. Alle passagiers moeten volledig gevaccineerd zijn en worden getest voordat ze aan boord mogen. Tegelijkertijd heeft Norwegian heel veel andere cruises van Norwegian Cruise Line in juli en augustus geannuleerd.

De eerste cruises van Norwegian Cruise Line worden gemaakt met de Norwegian Jade, de Joy en de Gem. De Norwegian Jade maakt vanaf 25 juli 7-daagse cruises vanuit Athene naar de Griekse eilanden. De Norwegian Joy maakt vanaf 7 augustus cruises van een week vanaf Montego Bay, Jamaica. De Norwegian Gem start vanaf 15 augustus met cruises door het Caraïbisch Gebied vanuit Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Het is voor het eerst dat Norwegian Cruise Line Punta Cana aandoet.

Norwegian Cruise Line heeft in 2021 en 2022 veel cruises naar Santorini gepland, onder meer met de Norwegian Jade © Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line heeft in 2021 en 2022 veel cruises naar Santorini gepland, onder meer met de Norwegian Jade © Norwegian Cruise Line

Caraïbische cruises van Norwegian Cruise Line

Deze nieuwe Caribische routes bieden cruiseliefhebbers tien tot elf uur haventijd, waarbij elke afvaart slechts twee dagen op zee omvat en vier verschillende havens aandoet. Ook een bezoek aan Harvest Caye, NCL’s privéresortbestemming in Belize, staat op het programma.

Alle passagiers moeten volledig gevaccineerd zijn. Voordat ze aan boord zijn, worden ze getest.

  • Norwegian Joy zal vanaf 19 oktober 2021 vanuit Miami cruisen met vijf tot elf dagen durende Caribische reizen.
  • Norwegian Breakaway vaart vanaf 24 oktober 2021 zevendaagse routes naar Bermuda vanuit New York.
  • Pride of America biedt vanaf 6 november 2021 zevendaagse reizen tussen de eilanden van Hawaï aan vanuit Honolulu.
  • Norwegian Bliss vaart vanaf 7 november 2021 vanuit Los Angeles voor zevendaagse reizen naar de Mexicaanse Rivièra.
  • Norwegian Encore biedt vanaf 14 november 2021 reisroutes van zeven nachten aan van Miami naar het Caribisch gebied.
  • Vanaf 20 november 2021 zal Norwegian Escape voor het eerst cruisen vanuit Orlando (Port Canaveral), Florida, met zevendaagse routes naar het Caribisch gebied.
  • Norwegian Pearl biedt vanaf 23 december 2021 cruises aan vanuit Miami naar het Panamakanaal, de Bahama’s en de Caraïben.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Voorstel voor herstart van cruises vanuit Amerika

De bekendmaking van Norwegian Cruise Line volgt een dag nadat moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holding bekend maakte vanaf 4 juli 2021 ook weer cruises vanuit Amerika te willen maken. De eerste cruise zou op Independance Day, 4 juli, moeten vertrekken. Het bedrijf heeft daarvoor een voorstel ingediend bij de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Die heeft nog niet gereageerd op het voorstel.

Het SailSAFE gezondheids- en veiligheidsprogramma van Norwegian Cruise Line Holding is gebaseerd op drie pijlers:

  1. Veiligheid voor gasten en bemanning met vaccinatievereisten, universele COVID-19 tests en verbeterde protocollen voor gezondheidsscreening;
  2. Veiligheid aan boord met luchtfiltratie van medische kwaliteit, verbeterde sanitaire maatregelen en verbeterde medische middelen;
  3. Veiligheid aan wal door de samenwerking met partners van touroperators op het land om gezondheids- en veiligheidsmaatregelen uit te breiden naar elke bestemming.

Daarnaast kondigt NCL vandaag ook een speciale raad van deskundigen aan, de SailSAFE Global Health en Wellness Council. Deze raad zal zich richten op de implementatie, naleving en voortdurende verbetering van gezondheids- en veiligheidsprotocollen.

Andere cruises geannuleerd

Tegelijk met de aankondiging van de herstart van de cruises in Griekenland en het Caraïbisch gebied heeft Norwegian Cruise Line ook alle reisroutes in de maanden juli en augustus geannuleerd aan boord van Norwegian Breakaway, Dawn, Escape, Getaway, Sky, Spirit, Star en Sun. Bovendien zijn de reizen aan boord van Norwegian Epic tot en met 1 september 2021 en de reizen aan boord van Norwegian Pearl tot en met 7 november 2021, ook geannuleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.