Shadow

Oceania Cruises: luxe, kleinere cruiseschepen, uitstekende keuken en bijzondere bestemmingen

Oceania Cruises maakt cruises met zes luxe, middelgrote cruiseschepen en staat bekend om haar verfijnde gastronomie. Oceania Cruises bestaat in 2022 precies 20 jaar. Wat kun je verwachten van een cruise met Oceania Cruises?

De Marina, een van de grotere cruiseschepen van Oceania Cruises, voor Monte Carlo. © Oceania Cruises
De Marina, een van de grotere cruiseschepen van Oceania Cruises, voor Monte Carlo. © Oceania Cruises

Oceania Cruises is net als Norwegian Cruise Line en Regent Seven Seas onderdeel van het Amerikaanse Norwegian Cruise Line Holding. De rederij werd in 2003 opgericht en bestaat in 2023 dus 20 jaar. Qua cruiseschepen en merkpositionering zit Oceania Cruises binnen de NCL-Holding keurig tussen zusterrederijen Norwegian Cruise Line en Regent Seven Seas Cruises in. De rederij vult daarmee het gat tussen premium-rederijen zoals Holland America Line en Princess Cruises en het all inclusive-segment waar de ultraluxerederijen zich in bevinden.

Waar Norwegian Cruise Line en bijvoorbeeld ook Holland America Line zich op een breder publiek richten, mikt Oceania Cruises net op een hoger segment. Oceania vaart met kleinere cruiseschepen dan de concurrenten, maar biedt wel weer meer luxe aan boord. De zes cruiseschepen van Oceania Cruises zijn dan wel weer iets groter dan die van Regent Seven Seas Cruises, Seabourn Cruise Line en Silversea, die in het ultraluxe segment zitten. Er is dus altijd een cruise die bij je past.

Waarin onderscheidt Oceania Cruises zich van andere rederijen?

Oceania Cruises onderscheidt zich 3 punten van andere cruisesmaatschappijen:

 • Zeer luxe, kleinere cruiseschepen die in de kleinere boetiekhavens kunnen aanleggen;
 • Bijzondere bestemmingen en op maat gemaakte reiservaringen;
 • Exclusieve gastronomie.

De cruisemaatschappij biedt cruises aan van 7 tot 180 dagen. Aan boord van de schepen van Oceania Cruises vind je vooral mensen die veel willen zien, en houden van wining, dining en relaxen. Het zijn veelal veertigers en vijftigplussers die wat langere reizen kunnen maken en van rust houden. Tijdens het diner hoef je niet in galakleding, aovndjurk of smoking te verschijnen. Netjes en elegant gekleed is voldoende. Kinderen zijn welkom aan boord, maar Oceania Cruises biedt voor hen geen aparte animatie aan.

Vanwege het grote aantal passagiers dat op herhaling gaat, (ongeveer 50 procent van de passagiers heeft vaker een cruise met Oceania Cruises gemaakt) zijn veel cruises van Oceania Cruises al ver van tevoren volgeboekt. Het openstellen van de boekingen voor het cruiseaanbod voor 2024 op 4 mei 2022 leidde tot een stormloop. Het was zelfs een van de beste verkoopdagen uit de geschiedenis van Oceania.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

De cruiseschepen van Oceania Cruises: kleinere tot middelgrote cruiseschepen

De Regatta, hier in het Panama-Kanaal, is een wat kleiner cruiseschip van Oceania Cruises. © Oceania Cruises
De Regatta, hier in het Panama-Kanaal, is een wat kleiner cruiseschip van Oceania Cruises. © Oceania Cruises

Oceania Cruises heeft momenteel zes cruiseschepen. Nummer 7, de Vista, is 1 mei 2023 opgeleverd. Een achtste cruiseschip net als de Vista een schip in de Allura-klasse, is in aanbouw. Dit nieuwe cruiseschip biedt plaats aan 1200 passagiers en komt in 2025 in de vaart. Dit zijn de bestaande cruiseschepen van Oceania Cruises:

 • Marina, gebouwd in 2011 met een capaciteit van 1238 passagiers. De Marina wordt in 2023 gerenoveerd.
 • De Riviera uit 2012. Dit schip is net als de Marina uit de Oceania-klasse en is in 2023 gerenoveerd. Aansluitend, in december 2022, maakt de Riviera een transatlantische cruise van Rome naar Miami. Wij waren aan boord van de Riviera. Lees onze reportage en schrijf of bekijk een beoordeling over de Riviera.
 • De Regatta (1998), Insignia (1998), Sirena (199) en Nautica (2000) behoren tot de Regatta-klasse. Zij bieden plaats aan 656 passagiers en zijn allemaal in 2018, 2019 of 2022 gerenoveerd. De schepen zijn met ruim 600 passagiers een stuk kleiner dan de Marina en Riviera. Ze hebben prachtige kleuren en zijn geliefd vanwege de bestemmingen, de routes die ze varen en de gastronomie.

Cruises naar bijzondere bestemmingen

Oceania Cruises maakt cruises naar bijzondere bestemmingen waar andere cruisemaatschappijen niet kunnen komen. Hier de Marina bij Paaseiland. © Oceania Cruises
Oceania Cruises maakt cruises naar bijzondere bestemmingen waar andere cruisemaatschappijen niet kunnen komen. Hier de Marina bij Paaseiland. © Oceania Cruises

Oceania Cruises maakt dus cruises met iets kleinere tot middelgrote cruiseschepen die maximaal 1238 passagiers aan boord kunnen hebben. Daardoor kan een hoog niveau aan persoonlijke service geboden worden. De ratio passagiers bemanning is bijna 1:1, hetzelfde als bij ultraluxerederij Seabourn.

Bovendien kunnen wat kleinere cruiseschepen in havens en baaien komen, waar de grote cruiseschepen niet kunnen aanleggen of ankeren. Populaire bestemmingen, kleine havens en stadjes aan zee, ze staan allemaal in het cruiseprogramma van Oceania Cruises. De rederij gaat er dan ook prat op dat haar cruiseschepen op zo’n 450 bijzondere bestemmingen over de hele wereld kunnen komen. En dan hebben we het nog niet over de wereldcruises van Oceania Cruises gehad. Ook is het wat vaker mogelijk om langer op een bestemming te blijven dan bij andere cruisemaatschappijen. Onderweg verzorgen gastsprekers lezingen over de bestemmingen.

Die bijzondere bestemmingen worden gecombineerd met een speciaal excursie aanbod tijdens de cruises. Om echt alles uit een cruise-bestemming te halen biedt Oceania Go-Local-Tours, Wellness Discovery Tours, maar ook touropties voor en na de cruise. Lees meer tips over het boeken van excursies bij een cruise.

Cruises met Oceania Cruises

De Insignia van Oceania Cruises. © Oceania Cruises
De Insignia van Oceania Cruises. © Oceania Cruises

Denk niet dat de cruises van Oceania Cruises je alleen naar exotische oorden aan de andere kant van de wereld brengen. In 2023 heeft Oceania cruises op het programma staan van bijvoorbeeld Istanbul naar Amsterdam (22 dagen met de Marina), of Lissabon via diverse Franse havens naar Amsterdam. Ook in juni en september biedt Oceania diverse cruises aan waarbij Amsterdam aankomst- of vertrekhaven is, zoals de Scandinavia & Baltic Allure, de Northern European Mosaic en de Grand European Explorer.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

Exclusieve gastronomie en fijne keuken bij Oceania Cruises

Fine dining aan boord van de Oceania-schepen lokt levensgenieters en 'bon vivants'. © Oceania Cruises
Fine dining aan boord van de Oceania-schepen lokt levensgenieters en ‘bon vivants’. © Oceania Cruises

Het derde aspect waarop Oceania Cruises echt uitblinkt is de fijne keuken en gastronomie. Oceania Cruises laat zich er graag op voorstaan ‘the finest cuisine at sea’ te hebben. In de immense keukens wordt gewerkt met de beste apparatuur en alleen de beste leveranciers mogen producten aan Oceania leveren. In havens wordt zoveel mogelijk vers en lokaal ingekocht.

Ook biedt Oceania op de Marina en Riviera Culinary Discovery Tours aan, waarbij passagiers een kijkje achter de schermen krijgen of tijdens landexcursies alles leren over de lokale keuken. Beide schepen beschikken ook over een kookschool aan boord, The Culinary Center. Hier kun je met maximaal 24 gasten onder leiding van een chef je kookskills verbeteren. Meestal wordt gewerkt aan lokale gerechten.

Oceania Cruises was destijds de eerste cruisemaatschappij die kookworkshops en Culinairy Centers aan boord introduceerde. Dat concept is inmiddels door andere rederijen gekopieerd. Ook op de Regent Seven Seas Explorer dergelijke kookworkshops aangeboden. Lees onze reportage over koken op een ultraluxe cruiseschip.

Aan boord van de nieuwe Vista zijn 12 restaurants, waarvan er vier helemaal nieuw zijn voor Oceania. Omdat Oceania nadrukkelijk op ‘foodies’ mikt, zijn op de Vista tal van nieuwe gerechten en cocktails geïntroduceerd.

OceaniaNext-programma

In het kader van het OceaniaNext-programma wil Oceania haar cruiseaanbod naar een nog hoger niveau brengen. Daartoe zijn niet alleen de cruiseschepen de afgelopen jaren van voor tot achter gerenoveerd, maar zijn bijvoorbeeld ook alle menu’s aan boord vernieuwd en ge-upgrade. Alle suites en hutten op de Regatta, Insignia, Nautica en Serena zijn compleet vernieuwd. Op de Marina en Riviera zijn nieuwe Barista lounge en coffee-bars gekomen.

Hutten en suites bij Oceania Cruises

De Owners Suite is de mooiste suite op de cruiseschepen van Oceania Cruises. Dit is alleen de woonkamer. © Oceania Cruises
De Owners Suite is de mooiste suite op de cruiseschepen van Oceania Cruises. Dit is alleen de woonkamer. © Oceania Cruises

Passagiers hebben bij Oceania Cruises keuze uit verschillende soorten hutten en suites.

 • Owner’s Suites
 • Vista Suites
 • Oceania Suites
 • Penthouse Suites
 • Concierge Veranda Staterooms
 • Veranda Staterooms
 • Ocean View Staterooms
 • Binnenhutten

Op de cruiseschepen in de Regatta-klasse worden ook solo-oceanview-hutten aangeboden. Op de nieuwe Vista zijn geen binnenhutten meer. Daarentegen heeft dit nieuwe cruiseschip wel 6 hutten voor alleenreizende cruisepassagiers.

Restaurants en bars op de cruiseschepen van Oceania Cruises

Op de Marine en Riviera-cruiseschepen van Oceania Cruises tref je de volgende restaurants aan:

 • The Grand Dining Room
 • Toscana (italiaans restaurant)
 • Polo Grill (steakhouse)
 • Jacques (Franse keuken)
 • Red Ginger (Aziatisch)
 • Tuscan Steak (mix van Polo Grill en Tuscana).
 • Terrace Café (ontbijt, lunch en diner)
 • Waves Grill (alfresco met ‘all-american favourites’)
 • Baristas (koffiebar).
 • Horizons: (afternoon tea)

Op de vier Regatta-schepen en de nieuwe Vista ontbreken de Waves Grill, de Baristas en Horizons. De Vista krijgt wel een Ember-restaurant voor gerechten uit de Amerikaanse keuken.

Daarnaast biedt Oceania Cruises tegen een toeslag nog 3 bijzondere arrangementen in kleinere settings:

 • Privé-diners tot tien personen
 • La Reserve: dineren met speciale wijnarrangementen
 • Dom Perignon Experience in La Reserve

Entertainment op de cruiseschepen van Oceania Cruises

Tussen al het ‘fine dining’ en het bezoeken van bijzondere bestemmingen hou je nog genoeg tijd over voor ontspanning aan boord van de schepen van Oceania Cruises. Aan boord kun je genieten van een breed aanbod aan entertainment. Van creatieve en kookworkshops op de Marina, Riviera en de nieuwe Vista, tot lezen in de bibliotheek, wijnproeverijen, live-muziek in diverse genres en lezingen van vermaarde gastsprekers. Ook zijn er optredens uit grote musicalshows en natuurlijk kun je naar het casino.

Daarnaast zijn er allerlei sporten aan boord te beoefenen zoals een putting green, shuffleboard, croquet en paddle-tennis.

Wellness bij Oceania Cruises

De Aquamar Spa & Vitality Center op de Vista. © Oceania Cruises
De Aquamar Spa & Vitality Center op de Vista. © Oceania Cruises

Aan boord van de Oceania-cruiseschepen bevindt zich natuurlijk een fantastisch Aquamar wellness centrum. Zwemmen, wellness, massages, yoga, fitness, maar ook gezonde menu’s en leefstijladviezen. Het is allemaal van topniveau. Aan wal worden wellness-tours aangeboden. Het gebruik van de sauna en de stoomcabines aan boord is bij de cruiseprijs inbegrepen. Voor behandelingen moet je wel betalen.

Wat is inbegrepen bij Oceania Cruises?

De Riviera bij Valetta op Malta. © Oceania Cruises
De Riviera bij Valetta op Malta. © Oceania Cruises

Dat brengt ons meteen bij het laatste aspect van cruisen met Oceania Cruises: wat is inbegrepen bij een cruise met Oceania Cruises? Bij cruises van Oceania Cruises zijn veel voorzieningen en services inbegrepen bij de prijs van de cruise:

 • In veel havens heb je gratis shuttle-vervoer van en naar de stad
 • Maaltijden in specialiteitenrestaurants
 • Gratis internet
 • Gratis soft drinks, cappuccino, espresso, thee, Vero mineraalwater en sappen
 • 24 uurs roomservice inbegrepen
 • Gratis gebruik van de self-service wasservice.
 • Gebruik van de fitnessruimtes

Voor passagiers in de Concierge Level Staterooms en Suites geldt dat ze ook onbeperkt toegang hebben tot het Aquamar Spa Terras. Ook hebben ze de mogelijkheid voor in-suite dining. Suite-passagiers kunnen ook bestellen vanuit de specialiteitenrestaurants.

In 2023 heeft Oceania Cruises ook het Simpy-More-pakket ingevoerd, dat is inbegrepen bij elke boeking. Gasten krijgen gratis excursies, gratis champagne en wijn, gratis onbeperkte wifi en ook maaltijden in de specialiteitenrestaurants zijn inbegrepen. Bij veel andere cruiserederijen moet je daar allemaal extra voor betalen. Bij Oceania dus niet. Dit Simply-More-pakket is in de plaats gekomen van het O’Life-pakket.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.