Shadow

Odyssey of the Seas maakt toch geen maiden cruise vanuit Israël

De Odyssey of the Seas, het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, maakt deze zomer toch geen cruises uit Israël. Aanleiding voor het schrappen van die cruises zijn de gevechten tussen Israël en Hamas in de Gazastrook. In plaats daarvan gaat de Odyssey of the Seas naar Port Canaveral in Florida.

Laatste update: 18 mei 2021.

De Odyssey, een van de grootste cruiseschepen ter wereld, zou oorspronkelijk cruises van 3 tot 7 nachten maken naar de Griekse Eilanden en Cyprus. Aan boord waren alleen gevaccineerde passagiers uit Israël welkom, zo werd in maart 2021 aangekondigd.

De Odyssey of the Seas is het vijfde schip uit de Quantum-klasse van Royal Caribbean International. Het schip meet 169.300 BRT, is 346 meter lang en 41,4 meter breed. Het schip telt 16 dekken, 2137 hutten en biedt plaats aan 5498 passagiers en 1551 bemanningsleden. Daarmee valt het net buiten de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld.

De Odysseey of the Seas hier bij de Meyer Werft in Papenburg, is een Quantum Ultra-schip. © Royal Caribbean International.
De Odysseey of the Seas hier bij de Meyer Werft in Papenburg, is een Quantum Ultra-schip. © Royal Caribbean International.

Begin mei zou de Odyssey of the Seas naar Haifa in Israël varen om van daar uit cruises te maken naar Rhodos, Santorini, Mykonos, Athene en het Cypriotische Limassol te maken. Dankzij een deal met farmaceut Pfizer kon Israël al in een vroeg stadium beginnen met vaccineren tegen het coronavirus, waardoor het land nu uit haar lockdown kan. Vervolgens maakte de Israëlische regering afspraken met Griekenland en Cyprus om veilige zones te creëren waardoor toeristen in elkaars landen op vakantie kunnen. Bekijk of schrijf een cruise review van de Odyssey of the Seas.

De oorlog tussen Israël en Hamas gooide echter roet in het eten. De Odyssey of the Seas vertrok naar Cyprus om daar bemanningsleden over te nemen van een ander cruiseschip van Royal Caribbean International, de Anthem of the Seas. Het gaat specifiek om bemanningsleden die beschikken over een Amerikaans visum. Daarna vaart de Odyssey door naar Florida in de Verenigde Staten om cruises vanuit Amerika te maken. De Anthem of the Seas heeft het Verenigd Koninkrijk als bestemming.

Aanvankelijk zou de Odyssey of the Seas al vanaf november 2020 cruises vanuit het Civitavecchia in Italië maken, maar door het coronavirus liep de bouw van het schip vertraging op. Op 28 februari 2021 is de Odyssey of the Seas van de Meyer Werft in Papenburg naar de Noordzee gesleept om daar de zeetesten af te ronden. En in april wordt het overgedragen aan de eigenaar Royal Caribbean International.

Gevaccineerd cruisen met Virgin Voyages

Ook de nieuwe cruisemaatschappij Virgin Voyages, die adult-only cruises wil aanbieden, heeft laten weten dat het alleen cruises met gevaccineerde passagiers en bemanningen wil aanbieden. De rederij, die onderdeel is van de Virgin Group van Richard Branson, werkt momenteel aan een plan om alle bemanningsleden te vaccineren.

Virgin Voyages heeft drie splinternieuwe schepen laten bouwen, die door de coronapandemie nog nooit een cruise gemaakt hebben. Het zijn de Scarlet Lady, de Valiant Lady en de Resilient Lady. De Valiant Lady wordt momenteel afgebouwd en de Resilient Lady moet nog gebouwd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.