Shadow

Odyssey of the Seas maakt maiden cruise vanuit Israël, maar alleen met gevaccineerde passagiers

De Odyssey of the Seas, het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, maakt vanaf 9 mei haar maiden cruise vanuit Israël. De Odyssea, een van de grootste cruiseschepen ter wereld, gaat cruises van 3 tot 7 nachten maken naar de Griekse Eilanden en Cyprus. Aan boord zijn echter alleen gevaccineerde passagiers uit Israël welkom. Laatste update: 16 maart 2021.

De Odyssey of the Seas is het vijfde schip uit de Quantum-klasse van Royal Caribbean International. Het schip meet 169.300 BRT, is 347,1 meter lang en 41,4 meter breed. Het schip telt 18 dekken, 2137 hutten en biedt plaats aan 4248 passagiers en 1551 bemanningsleden. Daarmee valt het net buiten de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld.

De Odysseey of the Seas hier bij de Meyer Werft in Papenburg, is een Quantum Ultra-schip. © Royal Caribbean International.
De Odysseey of the Seas hier bij de Meyer Werft in Papenburg, is een Quantum Ultra-schip. © Royal Caribbean International.

Begin mei vaart de Odyssey of the Seas naar Haifa in Israël om van daar uit cruises te maken naar Rhodos, Santorini, Mykonos, Athene en het Cypriotische Limassol. Dankzij een deal met farmaceut Pfizer kon Israël al in een vroeg stadium beginnen met vaccineren tegen het coronavirus, waardoor het land nu uit haar lockdown kan. Vervolgens maakte de Israëlische regering afspraken met Griekenland en Cyprus om veilige zones te creëren waardoor toeristen in elkaars landen op vakantie kunnen.

Iedere passagier van 16 jaar en ouder plus alle bemanningsleden zijn gevaccineerd. Details over andere coronamaatregelen worden later bekend gemaakt.

Bekijk aanbiedingen voor een cruise van Royal Caribbean International bij onder meer Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Aanvankelijk zou de Odyssey of the Seas al vanaf november 2020 cruises vanuit het Civitavecchia in Italië maken, maar door het coronavirus liep de bouw van het schip vertraging op. Op 28 februari 2021 is de Odyssey of the Seas van de Meyer Werft in Papenburg naar de Noordzee gesleept om daar de zeetesten af te ronden. En in april wordt het overgedragen aan de eigenaar Royal Caribbean International.

Gevaccineerd cruisen met Virgin Voyages

Ook de nieuwe cruisemaatschappij Virgin Voyages, die adult-only cruises wil aanbieden, heeft laten weten dat het alleen cruises met gevaccineerde passagiers en bemanningen wil aanbieden. De rederij, die onderdeel is van de Virgin Group van Richard Branson, werkt momenteel aan een plan om alle bemanningsleden te vaccineren.

Virgin Voyages heeft drie splinternieuwe schepen laten bouwen, die door de coronapandemie nog nooit een cruise gemaakt hebben. Het zijn de Scarlet Lady, de Valiant Lady en de Resilient Lady. De Valiant Lady wordt momenteel afgebouwd en de Resilient Lady moet nog gebouwd worden.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.