Ontdek Barbados als cruisebestemming

Geplaatst door Redactie op 16 september 2013 om 14:32 in de categorie Vaargebieden, routes en thema's

Stranden BarbadosPer jaar doen meer  dan 18 verschillende cruisemaatschappijen Barbados aan. Dit varieert van kleine  tot enorme cruiseschepen. Het eiland heeft voor iedereen wat wils. Van meer dan  60 prachtige stranden tot activiteiten zoals snorkelen met zeeschildpadden en  spectaculaire golfbanen. De vriendelijke bevolking en veilige omgeving maken  Barbados perfect om zelfstandig te ontdekken.

De cruiseschepen meren aan bij de zogeheten South West Terminal. Deze ligt vlakbij de levendige hoofdstad Bridgetown. Omdat het eiland niet zo groot is zijn de  meeste attracties goed en in een korte tijd te bereiken. Dit maakt het mogelijk om tijdens je dagje van boord het maximale uit het bezoek aan Barbados te halen.

Tips voor Barbados

  • Wie het liefst zelf  op pad gaat kan het beste een taxi aanhouden bij de haven en een prijs afspreken  met de chauffeur. Deze laat het hele eiland zien. Leuk is dat de chauffeurs de  minder toeristische plekjes ook kennen en op deze manier een heel andere kant  van het eiland ontdekt kan worden.
  • Wil je liever met een groep mee dan is de Island Safari een echte aanrader.  Tijdens de rit in een jeep worden de meest indrukwekkende plekjes van het eiland  bezocht waarbij de altijd vrolijke chauffeurs alle ins & outs over het  eiland vertellen.
  • De catamaran cruise is een onvergetelijke ervaring. Een  heerlijke dag op het water met als hoogtepunt snorkelen met zeeschildpadden. Of  gewoon een heerlijk dagje genieten aan de helderblauwe zee op een van de 60  stranden die Barbados rijk is.

Sporten op Barbados

Of het nu in of op het water of aan land is, Barbados is een echt sporteiland.  Ook wanneer je cruiseschip maar voor één dag aanmeert is er genoeg te  doen.

Op of in het water:

Door de combinatie van het kalme Caribische water aan de westkust van het eiland en de ruigere Atlantische Oceaan aan de oostkust is Barbados een paradijs om te windsurfen, golfsurfen, snorkelen, duiken, diepzeevissen en zeilen.

Op het land
De Britse invloeden op het eiland Barbados zijn nog steeds terug te zien in de sporten. Niet voor niets zijn cricket, golf en polo zijn veruit de populairste sporten. Barbados heeft enkele van de beste golfbanen ter wereld en 4 verschillende clubs met 18 holes banen: Sandy Lane;  Westmoreland;  Barbados Golf Club en de Royal Rockley baan. Op het eiland bevinden zich ook enkele 9 holes banen.

Kies hier je cruise naar Barbados! of bekijk deze cruise naar Barbados bij Arke.
Meer Carribean cruises bij:

  • TUI Cruises vanaf Curacao en Aruba
  • Cruisetravel
  • Kuoni Cruises vanaf Miami en Fort Lauderdale naar oa Belize, Bahama’s, Grand Turk, St. Thomas, Sint Maarten en Curacao.
  • Stip Reizen
Ontdek Barbados als cruisebestemming
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Comments are closed.