Op cruise met Costa Cruises

Geplaatst door Redactie op 13 juni 2013 om 14:19 in de categorie Cruisemaatschappijen

Costa MediteranneaCosta Cruises is met veertien cruiseschepen met een capaciteit van 40.000 passagiers de grootste cruiserederij van Europa. En in oktober 2014 is het vijftiende schip in de vaart gekomen: de Costa Diadema, die plaats biedt aan bijna 5000 cruisepassagiers.

Costa: aantrekkelijke cruises

Costa Cruises kan bogen op een aantal indrukwekkende cijfers: Met veertien drie en vier-sterrenschepen in de vaart, 18.000 bemanningsleden die over negen wereldwijd verspreide opleidingscentra worden getraind en een snelgroeiende vloot van nieuwe, luxe schepen biedt Costa Cruises haar klanten een aantrekkelijk cruiseprogramma.

Cruisen in Italiaanse stijl

Cruisen met Costa Cruises betekent betaalbaar cruisen op luxe schepen die een duidelijke Italiaanse signatuur hebben. Dat laatste merk je onder meer aan de inrichting van de schepen (Costa maakt uitsluitend gebruik van Italiaanse ontwerpers), aan de vele kunstwerken aan boord, maar ook aan de uitstekende keuken en de traditionele Italiaanse kwaliteitsmerken die je overal aan boord tegenkomt. Niet voor niets lag het klanttevredenheidspercentage in 2011 op 98%.

Aanbiedingen Costa Cruises

Costa Cruises doet 250 bestemmingen aan via ongeveer 150 uiteenlopende cruises. Passagiers kunnen tijdens de cruise uit ongeveer 2200 zeer uiteenlopende excursies. In Europa heeft Costa Cruises de grootste keuze aan bestemmingen, variërend van cruises naar de Middellandse Zee, de Adriatrische Zee, de Zwarte Zee, naar de Baltische staten, naar de Noorse fjorden en de Canarische Eilanden. Verder is Costa Cruises de eerste cruisemaatschappij die cruises aanbiedt vanuit Dubai. Andere bijzondere cruisebestemmingen van Costa Cruises zijn het Verre Oosten, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Ook kun je met Costa Cruises een wereldcruise maken. Cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij TUI, Tenzing Travel, Stip Reizen en Cruisetravel.

Costa Cruises met kinderen

Costa Cruises staat bekend staat als kindvriendelijke cruisemaatschappij. Kinderen kunnen het hele jaar door gratis meecruisen, mits ze bij de ouders op de hut slapen. Meer over cruisen met kinderen bij Costa Cruises.

Eten en drinken bij Costa Cruises

Costa Cruises Boticelli restaurantAan het eten en drinken aan boord van de Costa cruiseschepen kun je duidelijk de Italiaanse invloeden merken. Niet dat er alleen maar Italiaanse gerechten op het menu staan, integendeel, de keuken is internationaal. Maar gastronomie is voor het cruisebedrijf altijd heel belangrijk geweest. Maaltijden zijn aan boord van de Costa-schepen inbegrepen. Maar omdat veel cruisegangers vooraf willen weten waar ze aan toe zijn, biedt Costa Cruises de mogelijkheid om drankpakketten te kopen. Voor 19,50 per dag (met ingang van november 2013 wordt dat 22,50 per dag) koop je een cruisecard waarmee bijna alle drank is inbegrepen. Die kaart haal je er zo uit. Voor kinderen zijn aparte drankkaarten te koop met aangepaste tarieven.

Entertainment bij Costa Cruises

Costa NeoRomantica cabaretTijdens cruises met Costa Cruises hoef je je geen seconde te vervelen. Voor kinderen is er entertainment in de vorm van kinderclubs (inbegrepen) met op hun leeftijd afgestemde activiteiten. Alle schepen hebben een of meer zwembaden en bubbelbaden. Op het achterdek van de Costa neoRomantica bijvoorbeeld is een heerlijke loungebar met bubbelbad. Dit gedeelte van het schip is alleen toegankelijk voor 18+. Op steeds meer schepen zijn zwembaden met een uitschuifbaar glazen dak aanwezig, zodat passagiers ook in de koelere maanden kunnen zwemmen. Fitness en wellness zijn eveneens belangrijke ingredienten van een Costa-cruise. Steeds meer schepen worden uitgerust met de Samsara Spa, een waanzinnig heerlijke wellness waar je compleet kunt ontspannen. Verder kun je naar het theater, het casino, lekker belastingvrij winkelen de disco of naar een van de diverse bars en restaurants. En ligt je cruiseschip weer aan wal in een leuke stad of bij een leuk eiland, dan kun je leuke excursies maken. Bekijk onderstaande video van een cruise met de Costa Favolosa of ga naar het Youtube-videokanaal van Costa Cruises.

Over Costa Cruises

Costa Cruises kan bogen op een lange geschiedenis. Het Italiaanse Costa Cruises werd in 1854 opgericht als vrachtbootmaatschappij, maar richtte zich sinds 1947 ook op passagiersvervoer. In rustige tijden werden die passagiersschepen ingezet voor pleziercruises. Die markt bleek zo lucratief dat Costa in 1959 als eerste bedrijf ter wereld een schip liet bouwen dat puur voor cruises werd ingericht. Negen jaar later was Costa Cruises de eerste cruisemaatschappij die via de formule ‘fly &cruise’ cruises in het Caribisch gebied kon aanbieden.

Sinds 1997 is Costa Cruises onderdeel van Carnival Corporation en maakte daarna een onstuimige groei door. Eerst werd de Duitse cruisemaatschappij Aida overgenomen en sinds 2006 breide Costa Cruises uit naar China. In 2007 werd de Spaanse cruisemaatschappij Iberocruceros aan de Costa-groep toegevoegd. In diezelfde periode werd ook een omvangrijk programma gelanceerd waarbij nieuwe cruiseschepen werden gebouwd en bestaande cruiseschepen werden gemoderniseerd. De Costa Romantica bijvoorbeeld werd in 2012 na een volledige renovatie opnieuw in de vaart genomen onder de naam Costa neoRomantica. Het schip kreeg onder meer een schitterend wellness-centrum (de Samsara Spa), hutten met balkons aan de zijkant en meer luxe suites. Lees meer over het kiezen van suites en hutten op cruiseschepen. In datzelfde jaar kwam de maatschappij negatief in het nieuws door het kapseizen van de Costa Concordia, maar die klap is Costa helemaal te boven.

Op cruise met Costa Cruises
3.5 (70%) 2 vote[s]

Delen

Comments are closed.