Shadow

Oplevering Costa Smeralda uitgesteld tot eind november

De oplevering van de Costa Smeralda, het nieuwste schip van Costa Cruises, is met ‘een paar weken’ uitgesteld. De Italiaanse cruisemaatschappij heeft dat maandag 16 september in een mail aan gasten laten weten.

Artist impression van de Costa Smeralda © Costa Cruises
Artist impression van de Costa Smeralda © Costa Cruises

De Costa Smeralda zou oorspronkelijk in oktober 2019 in de vaart komen. Maar in een persbericht zegt de rederij dat door een vertraging op de Meyer- scheepswerf in het Finse Turku het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises later opgeleverd zal worden dan voorzien. Over de oorzaak van de vertraging wordt niets gemeld. Wel wijst Costa er op dat de Smeralda een zeer innovatief schip is. Update: de zeetesten met de Costa Smeralda zijn inmiddels medio november met succes afgerond.

De eerste zevendaagse cruise van de Costa Smeralda zal nu pas op 30 november vertrekken uit Savona. Ook de feestelijkheden rond de inauguratie zijn geannuleerd. De route van het cruiseschip, die elke week tot april 2021 wordt herhaald, blijft verder ongewijzgd. Tijdens deze zevennachten cruise in de Westelijke Middellandse Zee bezoekt het schip de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag).

Oorzaak van de vertraagde oplevering

Neil Palomba, algemeen directeur van Costa Cruises, verontschuldigt zich voor de vertraging en de gevolgen voor passagiers. Maar hij blijft wat vaag over de exacte oorzaak van de vertraagde oplevering.  “We hebben altijd voorrang gegeven aan het creëren van een unieke vakantiebeleving voor onze gasten, met een schip dat op en top af is. Helaas heeft de Meyer Turku Werf meer tijd nodig om de Costa Smeralda tot in de puntjes af te werken. Voor ons is dat cruciaal. Tegelijk wil ik ook benadrukken dat Costa Smeralda een zeer innovatief schip is, zowel op gebied van technologie als conceptueel.”

De Costa Smeralda is het eerste Costa-schip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Die brandstof is op dit moment het minst belastend voor het milieu. Ook de Costa Toscana, het zusterschip van de Costa Smeralda dat in 2021 wordt opgeleverd, wordt door LNG aangedreven.

Costa Smeralda: het beste van Italië

Aan boord van de Smeralda moeten passagiers het beste vinden dat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. De Costa-passagier kan genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities. Het schip beschikt over elf restaurants, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken.

Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

Cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij TUI, Stip Reizen, Cruisetravel en Kras.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.