Shadow

Princess Cruises bestelt twee nieuwe cruiseschepen

Princess Cruises en scheepsbouwer Fincantieri hebben het definitieve contract getekend voor de bouw van twee ‘next-generation’ cruiseschepen. Het worden de grootste schepen die tot op heden in Italië zijn gebouwd met een bruto tonnage van 175.000 en een capaciteit van 4300 passagiers. De oplevering staat respectievelijk gepland eind 2023 en in het voorjaar van 2025. De ondertekening van dit contract is een uitvloeisel van de in juli 2018 getekende intentieverklaring tot nieuwbouw.

De Sky Princess in aanbouw. © Princes Cruises
De Sky Princess in aanbouw. © Princes Cruises

De nieuwe schepen zullen Princess Cruises’ eerste schepen zijn die ‘dual-fuel’ aangedreven worden en varen voornamelijk op vloeibaar gas (LNG). LNG is de meest milieuvriendelijke brandstof binnen de scheepvaart en de schoonste fossiele brandstof ter wereld, waardoor er een aanzienlijke vermindering van lucht emissie en brandstofverbruik is.

“Princess Cruises blijft wereldwijd groeien en breidt haar vloot uit met nieuwe schepen”, vertelt Jan Swartz, president van Princess Cruises. “Zij worden gebouwd door onze oude vertrouwde scheepsbouw partner, Fincantieri, die zijn jarenlange ervaring en kennis toevoegt aan deze ‘next generation’ cruiseschepen. De twee schepen zijn ontworpen voor het MedallionClass platform, de meest revolutionaire verbetering in gastvrijheid binnen de huidige toeristische sector”.

Medallion-programma

Het Medallion programma is al in gebruik op Caribbean Princess en Regal Princess. De Ocean Medallion, formaat van een euromunt, wordt aan boord door alle passagiers gedragen en zorgt voor verbeterde interactie tussen bemanning en passagier. De medaillon geeft sleutelloze toegang tot de hut en biedt snellere in- en ontscheping.

Eind 2019 wordt de Ocean Medallion ook in gebruik genomen op drie andere schepen: Royal Princess, Crown Princess en Sky Princess. Sky Princess wordt momenteel gebouwd op de werf in Monfalcone en wordt oktober 2019 opgeleverd. De namen van de nieuwe schepen zijn nog niet bekend, maar zullen ongetwijfeld eindigen op ‘Princess’.

Cruises met Princess Cruises boeken

Princess Cruises heeft momenteel zeventien cruiseschepen in de vaart. Cruises voor onder meer de Sky Princess en de andere schepen van Princess Cruises zijn te boeken bij onder meer Cruisewinkel, Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.