Rapport Norwegian Cruise Line Holdings over duurzaamheid

Geplaatst door Redactie op 23 april 2019 om 23:36 in de categorie Cruise nieuws

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. is een toonaangevende wereldwijde cruisemaatschappij die de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises exploiteert. Onlangs publiceerde het bedrijf het Stewardship Report van 2018 waarin staat welke duurzaamheidsdoelen er zijn en de initiatieven die zij daarvoor ontwikkelen.

Norwegian Breakaway © Danny Lehman/NCL

Norwegian Breakaway © Danny Lehman/NCL

Enkele maatregelen:

  • Het uitbannen van plastic rietjes aan boord van de vloot (bestaande uit 26 schepen) en op de twee eilandbestemmingen;
  • Samenwerkingen, zoals met de Ocean Conservancy, waarmee het bedrijf zich als eerste cruiserederij aansluit bij de Trash Free Seas Alliance;
  • Het Hope Starts Here-programma waarmee het bedrijf werkt aan de wederopbouw van scholen en belangrijke infrastructuur op de Caraïbische eilanden die in 2017 door orkanen werden getroffen.

“We zijn trots op onze huidige prestaties en blijven ons voortdurend richten op verantwoorde bedrijfsprocessen ter bevordering, behoud en herstel van de oceanen die we bevaren en de bestemmingen die we aandoen”, vertelt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Schoonmaakactie op stranden

Ter ere van de Dag van de Aarde nam een team van Norwegian Cruise Line Holdings deel aan een schoonmaakactie op de stranden van Oleta State Park in North Miami Beach, waarbij 72 kilo afval werd verzameld. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Ocean Conservancy en Trash Free Seas Alliance®,. Het bedrijf werkt sinds 2018 met de Ocean Conservancy samen om aan de volgende gedeelde visie te werken: Een wereld met waterwegen, stranden en oceanen zonder plastic afval.

Wandelpad

Verder vierde het Alaska Raptor Center (ARC) op 20 april 2019 de feestelijke opening van een natuurwandelpad dat werd gefinancierd door Norwegian Cruise Line Holdings. Om bezoekers op het wandelpad te begroeten en het centrum te vertegenwoordigen, brachten de mensen van het ARC een aantal van hun getrainde roofvogels mee. Het bedrijf financierde de ontwikkeling van en wegwijzers voor een natuurwandelpad in het beschermd gebied van het ARC. Het Alaska Raptor Center houdt kantoor in Sitka in Alaska en doet dienst als vogelziekenhuis en -revalidatiecentrum. In 2018 verzorgden zij 170 gewonde roofvogels.

Maak net als veel andere bewuste cruisegangers een cruise met Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises of Regent Seven Seas.

Regent Seven Seas Cruises zijn te boeken bij Cruisetravel, Dreamlines, Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Cruises Oceania: kijk voor de beste aanbiedingen bij onder meer Zeetours, Cruisetravel, Dreamlines, Captain Cruise, TUI, CruiseReizen.nl en Stip Reizen.

Cruises met Norwegian Cruise Line kun je boeken bij onder meer Zeetours, CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, TUI, Stip Reizen, Cruisewinkel en Kras.

Rapport Norwegian Cruise Line Holdings over duurzaamheid
3 (60%) 2 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.