Shadow

Regal Princess maakt maiden voyage

Regal PrincessDe Regal Princess, het nieuwste schip van rederij Princess, is deze week begonnen aan haar ‘maiden voyage’. Die eerste reis van de Regal Princess voerde vanuit Venetië naar Corfu, Mykonos en Istanbul.

Door de uitbreiding met de Regal Princess bestaat de Princess-vloot nu uit achttien schepen. De Regal Princess is het zusterschip van de Royal Princess en biedt plaats aan 3560 passagiers. Dat zijn er ongeveer vijf keer zoveel als op de Pacific Princess, een van de kleinere schepen van de 18 stuks tellende vloot van Pacific Cruises.

De Regal Princess heeft een aantal bijzondere elementen, waarvan de Seawalk de meest opvallende is. De Seawalk bestaat uit een overdekte wandelbrug met een glazen bodem die ruim veertig meter boven de zee uitsteekt. Het dek steekt bijna tien meter aan stuurboordzijde uit het schip, waardoor je dus een spectaculair uitzicht op het schip zelf hebt. Aan bakboordzijde steekt ook de SeaView Bar deels boven zee uit. Bekijk de video van de Seawalk.

Winkels en restaurants op de Regal Princess

Regal Princess zwembadDaarnaast beschikt het schip over een enorm atrium waar diverse restaurants, bars en winkels gevestigd zijn. Ook bijzonder is de Chef’s Table Lumiere waarbij gasten aan de tafel van de chef omringd zijn door een gordijn van licht. Ook het centrale zwembad mag gezien worden. Het bevat dansende fonteinen, maar er vinden ook optredens en filmvertoningen plaats. Daarnaast is er nog een Retreat Pool, die alleen voor volwassenen toegankelijk is. Langs dit zwembad bevinden zich prive-cabana’s, die deels boven zee lijken te hangen. Ook beschikt de Regal Princess over een zwembad op het achterdek. Speciaal voor de wijnliefhebbers is er een grote wijnbar, Sabatini’s, waar meer dan twintig Toscaanse wijnen geserveerd worden.

Hutten met zeezicht op de Regal Princess

Van de hutten op de Regal Princess heeft tachtig procent zeezicht. Die hutten hebben ook allemaal een eigen balkon. Lees hier hoe je de juiste hut of suite aan boord van een cruiseschip kiest.

De Regal Princess vaart in de zomer van 2014 in de Middellandse Zee. In november vaart het schip naar Noord-Amerika en daarna naar het Caribisch gebied. Cruises met de Regal Princess zijn te boeken bij onder meer Cruisetravel, Zeetours en Dreamlines.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.