Reis- en handtassen vaak heel vies

Geplaatst door Redactie op 20 september 2013 om 17:22 in de categorie Cruise nieuws

koffersBij ‘openbaar vies’ denken we vaak aan toiletbrillen, deurklinken, drukknoppen van trein, bus of tram en geld. Maar uit recent Brits onderzoek blijkt dat ook ‘dichter bij huis’ het niet zo schoon is. Handtassen bijvoorbeeld zijn nog veel viezer en ook sporttassen en laptoptassen scoren slecht. In de tassen zitten gevaarlijke en ziekmakende bacteriën als streptokokken. Niet zo verwonderlijk eigenlijk omdat we er bijna nooit aan denken om de tas schoon te maken.

Los kauwgumpje

We zetten de tassen op de grond, pakken er met niet-schone handen iets uit en stoppen er, zo blijkt uit de resultaten, ook vieze dingen in. Vrouwen geven aan dat ze soms vies ondergoed en gebruikte zakdoeken in hun handtas proppen. De tube handcréme die vrouwen vaak in hun handtas hebben, blijkt een van de vieste dingen uit de tas te zijn. Schokkend is dat uit het onderzoek in opdracht van een Britse kauwgumfabrikant ook naar voren kwam dat vrouwen aangeven regelmatig stukje kauwgum, dat los in de tas ligt, in hun mond te steken.

Schoonmaken voor je cruisereis!

Af en toe de handtas, sporttas of laptoptas helemaal leeghalen en schoonmaken is dan ook geen overbodig advies.  Ook koffers, reis- en weekendtassen hebben geregeld een schoonmaakbeurt nodig. Daar stoppen we immers schoenen, vieze kleding en soms ook voedsel in. Dus voor je je volgende cruisereis boekt: even een lapje door de koffer, tas en handtas halen!

Reis- en handtassen vaak heel vies
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Comments are closed.