Shadow

Seabourn neemt passagiers mee de diepte in met eigen onderzeeboten

Ultraluxe cruiserederij Seabourn Cruise Line introduceert een nieuw ‘speeltje’ voor haar passagiers. Op de twee in aanbouw zijnde cruiseschepen van Seabourn komen onderzeeboten, die passagiers mee nemen op een excursie onder water. Zowel de Seabourn Venture als haar zusterschip, dat nog geen naam heeft, krijgen elk twee U-Boat Worx Cruise Sub 7-onderzeeboten aan boord.

Een van de speciaal voor Seabourn ontworpen onderzeeboten. © Seaboun Cruise Line
Een van de speciaal voor Seabourn ontworpen onderzeeboten. © Seaboun Cruise Line

De onderzeeërs zijn speciaal voor Seabourn ontworpen. Elke onderzeeboot kan zes gasten plus een bestuurder aan boord nemen. De onderzeeërs kunnen maximaal driehonderd meter diep duiken. Dankzij de grote raampartijen van de ‘bollen’ hebben de passagiers rondom zicht op riffen, wrakken en zeedieren. De stoelen voor de passagiers zijn draaibaar, dus ze hebben altijd het beste uitzicht. Speciale 4K-onderwatercamera’s en camera’s aan de binnenkant van de onderzeeboten leggen de hele duik vast. Die beelden kunnen naderhand weer gedownload worden en getoond op grote projectieschermen in het Discovery Center aan boord van het schip.

Onderzeeboot met leren stoelen, airco en champagnekoeler

En naar goed Seabourn-gebruik gaat het niet om Spartaans ingerichte onderzeeboten, integendeel. Ze worden uitgerust met leren stoelen, airconditioning, een Bleutooth-stereo-systeem en een champagnekoeler. Voor deze duikexcursies moet apart betaald worden. Behalve met onderzeeboten kunnen passagiers er ook op uit trekken in kayaks en zodiacs.

De Seabourn Venture komt in juni 2021 in de vaart. Cruises voor het inaugurele seizoen van de Seabourn Venture zijn nu te boeken. Het zusterschip volgt in mei 2022. Tussen juli 2021 en april 2022 maakt de Seabourn Venture onder meer cruises naar het Noordpoolgebied en Antarctica, het Amazone-gebied, het Caraïbisch Gebied, Centraal- en Zuid-Amerika.

Bekijk aanbiedingen van Seabourn cruises via onze zoek- en boekpagina of boek bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Dreamlines, Captain Cruise en Cruisetravel.

Lees meer over de nieuwste cruiseschepen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.