Seabourn onthult Europees cruiseprogramma 2016

Geplaatst door Redactie op 26 februari 2015 om 13:40 in de categorie Cruise nieuws, Rederijen

Middellandse Zee cruises SeabournCruisemaatschappij Seabourn heeft haar aanbod voor het cruiseseizoen 2016 in Europa bekendgemaakt. De drie intieme, bekroonde schepen, Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest maken meer dan zestig cruises. De Seabourn cruises van 7 tot 22 dagen doen tal van mooie bestemmingen aan en bezoeken de Franse, Spaanse en Italiaanse Rivièra, de schilderachtige Griekse eilanden en indrukwekkende Noorse fjorden.

De cruiseschepen van Seabourn

Seabourn Quest
Het Europese seizoen voor de Seabourn Quest start in het westen van de Middellandse Zee. Het schip zet daarna koers naar Noord-Europa. Tijdens een reeks van 7- tot 14-daagse zomercruises verkent het schip de majestueuze Noorse fjorden, de Baltische Zee en Sint-Petersburg. Hoogtepunten zijn onder meer een nieuwe 12-daagse rondreis van Kopenhagen naar Dover in juli, waarbij het schip langs de adembenemende fjorden vaart. Voorts staat een 16-daagse rondreis in augustus op het programma. Vanuit Dover vaart de Quest naar enkele buitengewone Schotse en Ierse bestemmingen zoals Greenock (Glasgow/Edinburgh), Liverpool, Dublin en Cobh (Cork), met een overnachting in Belfast. Het schip rondt zijn Europese seizoen af met een 22-daagse oversteek van Dover naar Montreal, waarbij het aanlegt op prachtige bestemmingen in Ierland, Schotland, IJsland, Groenland en Canada.

Seabourn Sojourn
De Sojourn keert terug naar het westen van het Middellandse Zeegebied met een aantrekkelijke mix van 7-, 10- en 11-daagse cruises tussen Rome en Barcelona. Het schip zet koers naar typische mediterrane steden en havens langs de Spaanse en Franse Rivièra, de spectaculaire Amalfikust in Italië en charmante en idyllische eilanden zoals Sicilië, Malta, Corsica en Sardinië.

Seabourn Odyssey
Dit cruiseschip doorkruist het oostelijke deel van de Middellandse Zee tijdens zevendaagse cruises vanuit Athene, Istanbul en Venetië. Tijdens deze cruises, die te combineren zijn tot cruises van twee of drie weken, worden Griekse eilanden, historische steden in Turkije en pittoreske havens aan de Dalmatische kust aangedaan. Nieuw is de 12-daagse cruise “Marokkaanse parels & Canarische Eilanden” van Barcelona naar Lissabon half november. Op het programma staat een bezoek aan Casablanca, de stijlvolle, moderne hoofdstad van Marokko, de badstad Arrecife en Tenerife (Canarische Eilanden).

Het Europese programma van Seabourn voor het seizoen 2016 maakt daarnaast stops in een aantal havens die Unesco-werelderfgoed herbergen. De passagiers kunnen tijdens optionele werelderfgoed-excursies historische sites bezoeken. Ook kunnen ze deelnemen aan speciale ontdekkingsexcursies met een exclusief programma. Dat programma is ontwikkeld in samenwerking met beheerders van Unesco-werelderfgoedsites en toeristische experts.

Unieke ervaringen op de Seabourn schepen

Tijdens het Europese seizoen genieten gasten van unieke ervaringen die alleen bij Seabourn te vinden zijn. Zo bieden de drie schepen in verschillende havens in de Middellandse Zee en Noord-Europa de populaire excursie “Shopping with the Chef” aan. Daarbij vergezellen passagiers de chef-kok op lokale markten om meer te weten te komen over de lokale producten. Je ziet met eigen ogen hoe verse ingrediënten worden geselecteerd voor het diner.

Op de Seabourn Sojourn en Seabourn Odyssey kunnen gasten een “Marina Day” beleven: gratis watersporten vanaf het watersportplatform van het schip in een schilderachtige haven in de Middellandse Zee. Seabourn Odyssey gaat meestal voor anker in het Turkse Kusadasi, waar gasten een gratis “Evening at Ephesus” beleven, een klassiek privéconcert in de eeuwenoude ruïnes onder een sterrenhemel.

Vernieuwing in het luxe cruise segment

Bij hun ingebruikname (Seabourn Odyssey in 2009, Seabourn Sojourn in 2010 en Seabourn Quest in 2011) oogstten de  cruiseschepen lovende kritieken voor de vernieuwing die ze in het luxecruisesegment teweegbrachten. De cruiseschepen onderscheiden zich door ruime, zorgvuldig ingerichte suites, meestal met een eigen veranda; culinaire ervaringen in een keur aan restaurants; open bars overal op het schip; heerlijke wijn bij de lunch en het avondeten; een bekroonde persoonlijke service en een ontspannen, gezellige sfeer. Met slechts 458 gasten bieden de schepen een ratio aan ruimte per gast die tot de hoogste van de sector behoort. Gasten wacht tijdens hun cruise met Seabourn een heel persoonlijke service met bijna één personeelslid per passagier.

Seabourn onthult Europees cruiseprogramma 2016
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.