Shadow

In stijl cruisen op de Seabourn Quest

Ultra luxe rederij Seabourn bepaalt al jaren de standaard als het gaat om luxe cruises van het hoogste niveau. De redactie van Decruisegids.nl keek rond op de Seabourn Quest. Wat kun je verwachten tijdens een Seabourn Quest cruise?

Seabourn Quest cruise

Seabourn heeft momenteel vier cruiseschepen in de vaart: de Seabourn Quest, de Seabourn Sojourn, de Seabourn Odyssee en de Seabourn Encore. In 2018 wordt de vloot uitgebreid met de Seabourn Ovation. De Seabourn Quest, Sojourn en Odyssee zijn min of meer vergelijkbare cruiseschepen en vormen samen de Odyssee-klasse. Ze bieden plaats aan circa 460 passagiers. De Encore en de Seabourn Ovation zijn met maximaal zeshonderd passagiers wat groter.

De Seabourn Quest dateert uit 2011 en biedt plaats aan 458 cruisepassagiers. Tijdens een Seabourn Quest cruise zijn er bijna evenveel bemanningsleden als passagiers aan boord. Daardoor is de service zeer persoonlijk en van een ongekend niveau. Lees meer over de all inclusive Seabourn cruises. Ook een cruise met de Seabourn Quest boeken?

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij CruiseOnline, Sunweb, Captain Cruise, Cruise Travel, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Lees ook: tips voor cruises

Let op, want regelmatig zijn er aanbiedingen voor Seabourn Quest cruises waardoor je al voor een paar duizend euro zo’n ultra luxe cruise kunt boeken.

Het begin van je Seabourn Quest cruise

Champagne in je suite op de Seabourn Quest

Zodra je op dek vijf aan boord stapt voor een Seabourn Quest cruise, ervaar je het verschil met andere cruisemaatschappijen. Hier geen drukke receptie, maar serene rust. De ontvangst gebeurt in je eigen suite, waar je congiërge een fles champagne voor je opent. Ook zorgt hij of zij er voor dat de dekbedden en kussens geheel naar jouw wens worden geleverd. En ook de inhoud van de minibar wordt geheel conform jouw wensen gevuld.

Dekkenplan Seabourn Quest

De Seabourn Quest telt elf dekken, waarvan de dekken vier tot en met elf voor passagiers bestemd zijn. Ook de ziekenboeg op dek drie en het uitklapbare watersportplatform op dek twee zijn uiteraard voor de opvarenden toegankelijk. Alle dekken zijn zo ingericht dat de suites zich in het voorste gedeelte van het schip bevinden. Het achterste deel van het schip bevat openbare ruimtes, zoals whirlpools en restaurants.

Het hoofdrestaurant op de Seabourn Quest bevindt zich op dek vier. Het casino en The Club, een nachtclub met live muziek, zijn op dek vijf ondergebracht. Dat is ook het dek waar zich de entree van het schip bevindt. Helemaal achteraan liggen een zwembad en twee whirlpools.

De rest van dek zes bestaat uit suites. Een verdieping hoger, op dek zeven, zijn enkele winkels, een koffiebar en de Seabourn Square te vinden. De Square bevat onder mee de receptie, een bibliotheek en internetvoorzieningen. Maar de Seabourn Square is vooral een intieme ontmoetingsruimte. Helemaal vooraan op dek zes ligt nog een whirlpool.

Restaurants met open zitting

Gang naar het hoofdrestaurant op de Seabourn Quest.
Gang naar het hoofdrestaurant op de Seabourn Quest. © Decruisegids.nl/Nico van Dijk

Het achtste dek herbergt het Colonnade-restaurant waar je ook buiten op het achterdek kunt lunchen of dineren. Vlak daarnaast zit The Grill by Thomas Keller. Dit unieke restaurant is vormgegeven als steakhouse uit de negentiende eeuw. Dit is het enige restaurant waarvoor je tijdens een Seabourn Quest cruise moet reserveren. De overige restaurants hebben een open zitting.

Liever privé dineren met gasten in je eigen suite? Ook dat is geen probleem op de Seabourn Quest. Sterker nog, veel gasten nodigen andere passagiers uit voor een diner of feest in hun eigen suite. In de grootste suites kun je een feest voor vijftig personen geven. Je eigen barman zorgt in de eigen bar van je suite voor de drankjes.

Midscheeps op dek acht ligt het zwembad met enkele bubbelbaden. Hier is ook negen holes puttinggreen met afslagplaats. Rond het zwembad is ook The Patio: een openlucht restaurant waar ’s middags grillspecialiteiten en pizza’s worden geserveerd.

Fitness en spa op de Seabourn Quest

Dek negen biedt een aantal wellness-faciliteiten zoals een Kneipp-bad, de Spa met Serene Area, een schoonheidssalon en twee fitness-studio’s. Voorop op dek negen is de brug. Daarboven op dek tien zit de Observation Bar. Je hebt hier het mooiste uitzicht op bijvoorbeeld een baai of fjord. Op het achterste deel van dek tien van de Seabourn Quest zijn nog vier Penthouse Spa-suites gevestigd.

Op dek 11 tenslotte kun je heerlijk zonnen op het zonneterras en genieten van The Reatreat. Hier kun je heerlijk relaxen in privé-cabanas.

Suites op de Seabourn Quest

Seabourn Cruise Signature Suite
Signature suites op de Seabourn Quest. © Decruisegids.nl/Nico van Dijk

Aan boord van de Quest zijn 225 suites met zeezicht. Negentig procent daarvan heeft een privé-veranda. Cruisepassagiers hebben voor een cruise op de Seabourn Quest keuze uit zeven typen suites. De mooiste suites zijn de Signature Suites. Die zijn tachtig vierkante meter groot en dat is nog exclusief de veranda van 46 vierkante meter. Vanuit deze suites op het voorschip op dek zes heb je een waanzinnig mooi uitzicht.

De Wintergarden suites zijn 85 vierkante meter groot en hebben daarnaast een verranda van 17 vierkante meter. Op deze veranda is een bad geplaatst, zodat je tijdens een Seabourn Quest cruise lekker in bad zittend over de oceaan kunt uitkijken. De Wintergarden Suites zijn vooral te vinden op dek zeven en acht.

Luxe Owners Suites

De vijf Owners Suites aan boord van de Seabourn Quest variëren in afmeting van 49 tot 55 vierkante meter en beschikken over een veranda van 12 tot 33 vierkante meter. Zij hebben ramen over de volle lengte van het schip. Owners Suites bevinden zich voor op het schip op de dekken zes en acht. Daarnaast is er nog een Onwers Suite in het midden van dek zeven.

Ook bijzonder aangenaam om tijdens een Seaboun Quest cruise te vertoeven zijn de Penthouse Spa Suites achteraan op dek tien. De Penthouse Spa Suites meten vijftig vierkante meter plus een veranda van zestien tot negentien vierkante meter. Cruisepassagiers die deze suites boeken, mogen gratis naar de spa.

De 22 Penthouse Suites op dek negen en tien (en één rolstoeltoegankelijke suite op dek zes) zijn inclusief veranda vijftig vierkante meter groot.

Veranda Suites en Ocean View Suites op de Seabourn Quest

Veranda suite Seabourn Quest.
Veranda suite Seabourn Quest. © Seabourn

Wie een Veranda Suite op de Seabourn Quest boekt, heeft een suite van 28 vierkante meter plus een veranda van zes vierkante meter tot zijn of haar beschikking. Veranda Suites zijn er in verschillende uitvoeringen en liggen verspreid over de dekken vijf tot en met acht. Dankzij de glazen deur naar je veranda die even hoog is als je suite, heb je ook met dit type suite een heerlijk uitzicht op zee.

Tenslotte zijn er nog Ocean View suites. Die zijn ongeveer 28 vierkante meter groot, maar hebben geen balkon. De Ocean View Suites zijn te vinden op dek vier.

Entertainment tijdens een Seabourn Quest cruise

Dek zes biedt plaats aan de Grand Salon. Hier worden tijdens een Seabourn Quest cruise onder meer shows, concerten, cabaretoptredens en lezingen gegeven. Voor de shows werkt Seabourn sinds 2017 samen met de Britse liedjesschrijver en musicalmaker Sir Tim Rice. Verder worden er op het pooldek regelmatig films getoond en kun je op live muziek dansen onder de sterren.

Expedities en ventures vanaf het watersportdek

Watersportdek Seabourn Quest © Seabourn.
Watersportdek Seabourn Quest © Seabourn.

Bij kalme zee, in fjorden en baaien wordt regelmatig het watersportdek neergelaten. Vanaf het watersportdek kunnen passagiers kayakken, zeilen of met zodiacs rondvaren. Tijdens expedities op Antarctica of een van de andere exclusieve bestemmingen die de Seabourn Quest aan doet, worden vanaf het waterspordek zodiacs en kayaks te water gelaten voor de expedites en ventures. Die ventures zijn bijzondere excursies in kleine groepen die geleid worden door een expert. En net als de service aan boord maken die expedities en ventures elke Seabourn Quest cruise uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.