Shadow

Seabourn viert mijlpaal bij bouw Seabourn Ovation

Ultra luxe cruiserederij Seabourn vierde vrijdag 1 september een mijlpaal in de bouw van haar nieuwste schip, Seabourn Ovation. Dat gebeurde met een traditionele munt- en lanceringsceremonie op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Sestri. De Seabourn Ovation begint in mei 2018 aan haar eerste cruise.

© Seabourn/Aviareps
Seabourn Ovation raakt voor het eerst water © Seabourn

De traditionele munt- en lanceringsceremonie is een maritieme traditie met een ‘madrina’ om de feestelijke gebeurtenissen te leiden. Deze belangrijke rol werd opgenomen door Jan Stearman, de vrouw met de langste carrière aan boord van de Seabournschepen. Ze ging 22 jaar geleden bij de maatschappij aan de slag en is nu cruise director. Samen met Seabourn President Richard Meadows, Fincantieri directeur Paolo Capobianco en Seabourn Ovation kapitein Stig Betten was ze aanwezig toen twee gouden herdenkingsmunten aan de mast van het schip werden bevestigd. Stearman knipte het touw van het schip door zodat water in het scheepsbouwdok kon vloeien. De Seabourn Ovation wordt uit het droogdok verhuisd naar het afwerkingsdok op de scheepswerf. Daar wordt het schip volledig afgewerkt tot het in 2018 wordt opgeleverd.

Seabourn Ovation muntceremonie © Seabourn/Aviareps
Seabourn Ovation muntceremonie. © Seabourn

Eerste cruises Seabourn Ovation

De Seabourn Ovation is het zusterschip van de Seabourn Encore die sinds december 2016 in de vaart is. De Ovation zal 5 mei 2018 vertrekken op een 11-daagse inaugurele cruise vanuit Venetië naar Barcelona. Het schip zal het grootste deel van zijn eerste seizoen in Noord-Europese wateren cruisen met een reeks zevendaagse Baltische en Scandinavische cruises tussen Kopenhagen en Stockholm, inclusief het bij Seabourn traditionele driedaagse verblijf in St. Petersburg. Seabourn Ovation zal ook langere 14-daagse cruises aanbieden naar de imposante Noorse fjorden en Britse eilanden. Lees meer over de lange cruises van Seabourn.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Ingetogen elegantie

Net zoals voor haar zusterschip Seabourn Encore ontwierp topdesigner Adam D. Tihany het eigentijdse interieur van Seabourn Encore met trendy designelementen en innovaties, die perfect passen bij de ingetogen elegantie waarvoor de cruisemaatschappij bekend staat. Met het nieuwe schip wordt de huidige geplande uitbreiding van de Seabourn-vloot afgerond.

De redactie van Decruisegids.nl bezocht eerder dit jaar de Seabourn Quest. Lees onze reportage over de Seabourn Quest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.