Shadow

De luxe megajachten van SeaDream Yacht Club: SeaDream I en II

Vijfsterren cruiserederij SeaDream Yacht Club vaart niet met cruiseschepen maar met luxe megajachten: de SeaDream I en de SeaDream II. Op deze luxe jachten beleef je het ultieme ‘yacht’-gevoel: cruisen langs de mooiste bestemmingen en een uiterst persoonlijke service op schepen van maximaal 112 passagiers.

SeaDream I en II © SeaDream Yacht Club
SeaDream I en II © SeaDream Yacht Club

De SeaDream I is gebouwd in 1984 op de Wärtsilä-werf in Helsinki en voer eerst rond onder de naam Sea Goddess I en later Seabourn Goddess I. Zusterschip SeaDream II heeft dezelfde achtergrond, maar is een jaar jonger. Dankzij de geringe afmeting van de cruiseschepen van SeaDream (ze zijn 114 meter lang) kunnen de schepen aanleggen in baaien en havens waar grote cruiseschepen niet kunnen komen.

Dekkenplan SeaDream I en II

Dekkenplan SeaDream I en II © SeaDream Yacht Club
Dekkenplan SeaDream I en II © SeaDream Yacht Club

DeSeaDream 1 en SeaDream II tellen zes dekken, waarvan er vijf voor de passagiers toegankelijk zijn. Dankzij een grote klep in het achterschip kan op dek twee een compleet watersportdek gemaakt worden.  Verder bevind zich op dek 2 nog een diner-salon. Bekijk de dekplannen.

Op dek drie bevindt zich achterop het zwembad met poolbar en bubbelbad (the Yacht Club Pool), een card-room, de grote salon met bar en een winkelruimte. De grote salon heeft ook een dansvloer en een podium. ’s Avonds kan het pooldek veranderd worden in een openluchtbioscoop.

Dek vier wordt grotendeels in beslag genomen door het loungedek achterop, maar bevat ook de bibliotheek en midscheeps de pianobar, het casino en de grote Admiral Suite. Het voordek is gereserveerd voor de SeaDream Spa, de fitness en de schoonheidssalon.

Dek vijf biedt op het achterdek plaats aan het Topside-restaurant, dat aan de zijkanten open is. En midscheeps bevindt zich het hospitaaltje. Dit dek heeft een mooie, open promenade rondom de brug.

Het bovenste dek, dek 6, biedt plaats aan de Balinese bedden, de Top of the Yacht Bar en golfsimulator en ligbedden op het voordek.

Vier typen suites van SeaDream

Admiral Suite SeaDream I en II © SeaDream Yacht Club
Admiral Suite SeaDream I en II © SeaDream Yacht Club

De 56 suites zijn te vinden op de dekken twee, drie en vier en liggen allemaal op de voorste helft van de schepen. De grootste suite op de SeaDream 1 en 2 is uiteraard de Owners Suite van 41,5 vierkante meter. Deze suite heeft een aparte master bedroom. De badkamer biedt zicht op zee. Deze suite, nummer 315, ligt midscheeps op dek 3, nabij het zwembad. In grootte de tweede suite is de Admiral Suite van 34,8 vierkante meter. Dit is suite nummer 400.

Verder kunt u op de SeaDream I en II een Yacht Club Stateroom boeken van gemiddeld iets meer dan 18 vierkante meter. Heeft u toch liever iets meer ruimte? Boek dan een Commodore Suite. Die bestaat uit een combinatie van twee staterooms. U heeft dan ook twee badkamers en twee bedden. Maar u kunt er ook voor kiezen om de Commodore-suite te laten veranderen in één slaapkamer en één diner-ruimte.

Vaargebieden van SeaDream

Watersporten vanaf het watersportdek © SeaDream Yacht Club
Watersporten vanaf het watersportdek © SeaDream Yacht Club

De schepen varen vooral in de Oostelijke en Westelijke Middellandse Zee, het Caraïbisch Gebied (British Virgin Islands, St. Barth, Saba, de Grenadines, Frans Sint-Maarten en Cuba), maar maken ook transatlantische cruises. De voertaal aan boord van de SeaDream I en II is Engels.

Cruises van SeaDream zijn te boeken bij onder meer Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.