Shadow

Ultra luxe cruisen op de Seven Seas Explorer

De Seven Seas Explorer is in 2016 in de vaart gekomen. Het is daarmee het nieuwste schip van ultraluxe rederij Regent Seven Seas Cruises. Dat blijft nog zo tot 2020 want dan komt de Seven Seas Splendor in de vaart. De Seven Seas Explorer wordt het meest luxe cruiseschip ooit genoemd, onder meer omdat het de grootste suite op een cruiseschip ooit aan boord heeft.

Regent Seven Seas Explorer is het zusterschip van de Regent Seven Seas Splendor © Regent Seven Seas Cruises via USP
De Regent Seven Seas Explorer © Regent Seven Seas Cruises


De Seven Seas Explorer is 224,1 meter lang en 31,1 meter breed. Met plaats voor 750 passagiers is de Seven Seas Explorer het grootste schip van de vier schepen tellende Regent-vloot. De Seven Seas Splendor, die momenteel wordt gebouwd, wordt het zusterschip van de Seven Seas Explorer.

De suites op de Seven Seas Explorer

De Regent Suite op de Seven Seas Explorer © RSCC via USP
De Regent Suite op de Seven Seas Explorer © RSCC

De Seven Seas Explorer is een ‘all-suite-ship’ dus er zijn alleen maar suites. Je hebt keuze uit vijftien typen suites. Elke suite heeft een privé-balkon en een leefruimte die afgescheiden kan worden. De badkamers zijn met marmer afgewerkt.
De grootste suite aan boord van de Seven Seas Explorer, de Regent Suite, meet 413 vierkante meter, inclusief terras. Alleen al het bed kost 90.000 dollar. Deze suite beschikt onder andere over een Steinway piano en in-suite spa met ongelimiteerde en bij de prijs inbegrepen spa behandelingen. Het is de duurste suite die op een cruiseschip wordt aangeboden. Een nachtje in deze suite kost minimaal 3000 pond sterling per persoon.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Deze reisorganisaties hebben allemaal andere aanbiedingen van Regent Seven Seas dus vergelijk goed. Bekijk ook de bestemmingen die Regent Seven Seas Cruises op het programma heeft staan.

Uitmuntende service op de Seven Seas Explorer

De service aan boord van de Seven Seas Explorer is zoals je die van een ultraluxe rederij mag verwachten: ronduit uitmuntend. De verhouding bemanning-passagiers is 1:1,36 zodat er altijd sprake is van een zeer persoonlijke service. Wie een suite uit de Concierge-klasse geboekt heeft, krijgt persoonlijke assistentie van een conciërge. Inbegrepen is dan ook een overnachting in een hotel voorafgaand aan de cruise. Bij boeking van een Penthouse-suite, heb je de beschikking over een butler.

Restaurants en room service

Op alle schepen van Regent Seven Seas Cruises genieten alle passagiers van 24/7 room service. De gepersonaliseerde en royaal gevulde likeur bar in de suite is dagelijks bijgevuld. Bij wijze van welkom wacht een fles champagne. Ervaren sommeliers zijn aan boord om gasten te voorzien van passende wijn bij de diners.

Aan boord van de Seven Seas Explorer zijn zeven restaurants:

  • de Pacific Rim (Pan-Aziatische keuken);
  • het Chartreuse restaurant op dek tien (Franse keuken in ‘belle époque-stijl’);
  • het steakhouse Prime 7;
  • het ontbijt- en lunchrestaurant La Veranda op dek 11 dat ’s avonds verandert in het Italiaanse Sette Mari at La Veranda;
  • het internationale specialiteitenrestaurant Compass Rose op dek vier;
  • de Pool Grill bij het zwembad op dek 11;
  • The Café, de koffiebar midscheeps op dek vijf.

Je kunt op de Seven Seas Explorer eten wanneer je wilt, waar je wilt (ook in je suite) en met wie je wilt. Er is open zitting in de restaurants.

Overige faciliteiten op de Seven Seas Explorer

Cruisen op de Seven Seas Explorer: infinity-pool. © RSCC
Infinity Spa op de Regent Seven Seas Explorer © RSCC

De overige faciliteiten op de Seven Seas Explorer bestaan onder meer uit de Canyon Ranch spa (spa-behandelingen zijn inbegrepen), het casino, de Culinary Arts Kitchen (kookstudio met workshops), een card room met spelletjes, een bibliotheek, een zwembad, de infinity-pool, diverse lounges, een theater voor op dek vier en vijf. Sportliefhebbers kunnen naar de fitness, hardlopen op de jogging-baan, afslaan op de golfafslagplaats of hun putting-vaardigheden oefenen op de putting greens.

De Explorer is gebouwd op de Fincantieri-werf in Triëste en werd gedoopt door prinses Charlene van Monaco. De bouwkosten bedroegen 450 miljoen dollar. De Seven Seas Explorer staat geregistreerd op de Marshall-eilanden en heeft een topsnelheid van 41 km/u of 22 knopen. Het schip telt dertien dekken, waarvan er tien voor passagiers toegankelijk zijn. Bekijk de dekplannen van de Seven Seas Explorer.

Lees meer artikelen over de Seven Seas Explorer en andere artikelen over de schepen van Regent Seven Seas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.