Shadow

Slow cruisen rekent af met keuzestress op cruises

Club Restaurant Costa Cruises


Genieten van al die mooie faciliteiten aan boord van je cruiseschip en die excursies maar laten lopen? Of toch in een noodtempo die prachtige havensteden bekijken en helaas geen gebruik kunnen maken van al het moois dat je cruiseschip te bieden heeft? Slow cruising van Costa Cruises lost dit dilemma voor je op.

Cruisen kan je nog een verbazingwekkende hoeveelheid keuzestress opleveren. Want enerzijds wil je natuurlijk rustig de tijd nemen om te genieten van al die mooie bestemmingen die het cruiseschip aan doet. Maar wie ooit een cruise heeft gemaakt, weet dat aan boord zoveel te beleven valt, dat je ook zonder uitstapjes aan land tijd tekort komt om volop van al het entertainment aan boord te genieten. Want ga je nou naar de Samsara Spa of naar de fitness, maar ja, dan kun je weer niet naar de bios, het zwembad of de vinotheek. En dan wil je ook nog voldoende tijd overhouden voor die copieuze lunches en diners.  En aangezien op korte cruises de meeste excursies overdag plaatsvinden en er ‘s nachts wordt gevaren, kan dat leiden tot keuzestress.  En als je op een cruise ergens geen last van wilt hebben, dan is het wel…  Juist!

Slow cruisen met Costa Cruises

De Italiaanse cruiserederij Costa Cruises heeft in 2014 juist om die reden het slow cruise-concept ingevoerd. “Slow cruisen is er op gebaseerd dat je langer van een bestemming kunt genieten”, aldus directeur sales en marketing Noord- en Oost-Europa Bas Ruben. “Rust, kwaliteit en een intensere beleving staan centraal. De beleving aan boord blijft cruciaal. Bij het slow-cruisen-concept draait het er om dat je de hele cruise nog intenser beleeft. Het is echt iets voor repeaters en mensen die kwaliteit willen.” Daarom omvat een slow-cruise-arrangement ook een eigen conciërge, een flexibele tafelschikking en culinaire hoogstandjes. Voor gezinnen, voor de Italiaanse rederij traditioneel een belangrijke doelgroep, is slow cruisen misschien wat minder geschikt. Er is bijvoorbeeld minder kinderentertainment aan boord. Slow cruises en andere cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij TUI, Stip Reizen en Cruisetravel.

Slow cruisen op drie schepen

Costa Neoromantica restaurant
Samsara Spa

Slow cruisen wordt aangeboden op drie geselecteerde schepen uit de neoCollectie: de Costa neoRomantica, de Costa neoRiviera en de Costa neoClassica. Het zijn wat kleinere schepen die de afgelopen jaren een grondige modernisering en upgrade hebben ondergaan of die nog krijgen, zoals in het geval van de Costa Classica, die dit najaar het droogdok in gaat. En met een grondige opknapbeurt bedoelen we ook grondig. De Costa neoRomantica bijvoorbeeld werd in het droogdok doorgezaagd, verlengd en voorzien van een groot aantal buitenhutten en een luxe wellness, de Samsara Spa.

Slow cruise bestemmingen

“Met die kleinere schepen kunnen we ook andere havens en bestemmingen aan doen”, aldus Ruben. De schepen waarop slow cruisen wordt aangeboden, doen sinds mei 2014 ook Amsterdam aan als onderdeel van de slow-cruise-route Noord-Europa. Daarnaast wordt gevaren op Dubai, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, Afrika en de Indische Oceaan en de Middellandse Zee. Op sommige bestemmingen ben je een dag, maar er zijn ook bestemmingen waar het schip een nacht blijft liggen, zodat je langer de tijd hebt om aan land te genieten van bijvoorbeeld culinaire concepten. Sowieso zijn de maaltijden aan boord van de slow-cruise-schepen aangepast, waarbij meer beleving voorop staat.

Prijzen slow-cruises

Qua prijsstelling worden de slow-cruises niet echt anders in de markt gepositioneerd dan de andere cruises van Costa Cruises, laat Ruben desgevraagd weten. “Maar het wordt minder snel tactisch weggezet.” Dat is marketingtaal voor ‘we gaan er niet mee prijsstunten.’

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.