Shadow

Sophia Loren doopt MSC Bellissima

MSC-dooprvrouw Sophia Loren heeft 2 maart in het Britse Southampton de MSC Bellissima officieel gedoopt. De MSC Bellissima is het tweede schip van de MSC Meraviglia-klasse.

Sophia Loren met de kapitein en de officieren van de MSC Bellissima onder de tachtig meter lange led-koepel © MSC Cruises
Sophia Loren met de kapitein en de officieren van de MSC Bellissima onder de tachtig meter lange led-koepel © MSC Cruises

De avond in Southampton werd gepresenteerd door ITV-ster Holly Willoughby. Verder waren er optredens van drievoudig Grammy Award-winnaar Nile Rodgers en Andrea en Matteo Bocelli. De relatie van de Bocelli’s en de familie Aponte, de eigenaren van MSC Cruises, gaat tien jaar terug, toen Andrea voor het eerst optrad voor de naamceremonie van MSC Poesia in Dover. Voor ‘La Loren’ was het de veertiende keer dat ze een fles champagne tegen een nieuw schip van MSC Cruises mocht gooien.

De doopceremonie verliep overigens niet zonder slag of stoot. Vanwege een storm moest de feesttent eerder dan gepland ontruimd worden en werden de festiviteiten in de Galleria, onder de 80 meter lange led-koepel, voortgezet.

Partnerschap met chefkok Raymond Blanc

Volgens traditie werd er tijdens de doop van de MSC Bellissima een fles champagne tegen de romp gegooid. © MSC Cruises
Volgens traditie werd er tijdens de doop van de MSC Bellissima een fles champagne tegen de romp gegooid. © MSC Cruises

In hetzelfde weekend als de doop van de MSC Bellissima heeft MSC Cruises ook een partnerschap aangekondigd met één van de beste koks ter wereld, Raymond Blanc. Deze met twee Michelin-sterren bekroonde chef heeft een enorme invloed gehad op de Britse keuken. VIP-gasten op de naamceremonie konden genieten van een voortreffelijk menu dat Blanc heeft ontworpen voor het Yacht Club Gala Diner. Blanc zal tevens gerechten samenstellen voor de gala-diners aan boord van de MSC Bellissima. Overigens had MSC Cruises al een ander culinair partnerschap, dat met met Masterchef.

De MSC Bellissima is een cruiseschip voor alle seizoenen. Het schip gaat in haar eerste zomerseizoen in de Westelijkke Middellandse Zee cruises maken. In de winter van 2019-2020 gaat de Bellissima cruises maken vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.

MSC Grandiosa

Begin januari 2019 vierde MSC Cruises in het Franse Saint Nazaire de ‘float-out’ van het derde schip in de Meraviglia-klasse: de MSC Grandiosa. Dit schip is het eerste van de Meraviglia-Plus schepen. Die zijn net weer een maatje groter dan de Meraviglia-schepen en bieden plaats aan 6334 passagiers. Lees meer nieuws over MSC Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.