Shadow

Star Clippers met zeilcruises in Indonesië

Cruiserederij Star Clippers, specialist in cruises met grote zeilschepen, biedt in 2017 voor het eerst zeilcruises in Indonesië aan. De maatschappij, met drie indrukwekkende schepen in de vaart, zal negentien fantastische cruises aanbieden, met vertrek tussen 6 mei en 14 oktober 2017. Het zijn cruises vanaf Singapore en Bali, inclusief Bali-rondreizen en cruises tussen Bali en Singapore in beide richtingen.

zeilcruises in Indonesië

Het vlaggenschip van de rederij, de imponerende viermaster Star Clipper, vaart langs unieke exotische havens waar de passagiers kennismaken met de cultuur van Indonesië. Het schip gaat voor anker in prachtige baaien met palmbomen, typerend voor Indonesië. Reizigers maken kennis met het ‘Land van duizend eilanden’, beleven avonturen, net als Robinson Crusoe en bewonderen de turquoise zee en de hagelwitte stranden.

Met zeilcruises in Indonesië de Gordel van Smaragd ontdekken

In de steden en dorpen, op levendige markten beleven de cruisepassagiers de exotische kant van Indonesië. Ook maken ze kennis met de Hindi cultuur en zijn fantastische godenpantheon. Aan het einde van elke dag keren de cruisegangers terug naar de Star Clipper waar men in alle rust op het houten dek geniet van een aperitief en diner. Wegdromend op de klanken van ‘1492, Conquest of Paradise’ en op weg naar alweer een volgend exotisch avontuur.

Zeilen naar de Komododraken

Een van de hoogtepunten van de zes nieuwe cruiseroutes in de Indonesische wateren is een bezoek aan de bijzondere Komodraken, de grootste varanen ter wereld. De gasten op de schepen van Star Clippers zullen ook de Pinisi zien. Het zijn traditionele houten boten die sinds eeuwen op dezelfde ambachtelijke manier worden vervaardigd. In de haven van het traditionele dorp Wera kan men de Pinisi-bouwers nog aan het werk zien.

Excursies naar Bromo-vulkaan en Borobudur

Een andere topper van de Star Clipper cruises in Indonesië is de optionele excursie naar de Bromo vulkaan op Oost-Java. Deze berg is 2329 meter hoog en ligt op een onherbergzaam plateau dat de Zee van Zand wordt genoemd. Tijdens elke cruise volgen de hoogtepunten elkaar in snel tempo op met onder meer de beroemde Borobudur-tempel (de grootste boeddhistische tempel ter wereld) en de Pura Ulun Danu Bratan watertempel op het eiland Bali. Dit heiligdom ligt in een werkelijk prachtige omgeving aan de oever van het Bratan meer.
Naast het culturele erfgoed zullen de gasten ook genieten van de vele sportieve mogelijkheden. De Indonesische wateren lenen zich uitstekend om te snorkelen, duiken, kajakken en kanovaren en dat vanaf de mooiste stranden en met professionele begeleiders.

Oprtichter en eigenaar van Star Clipper Mikael Krafft: “ Het worden voor Star Clippers topcruises in de Indonesische wateren langs spectaculaire landschappen én niet in het minst met onze prachtige Star Clipper. De gasten zullen genieten van de meest onvergetelijke zeilcruises op een van de mooiste zeeën van de wereld, waarbij elke dag is gevuld met gevarieerde activiteiten en nieuwe ontdekkingen.”

Zeilcruises in Indonesië boeken

Een Indonesië cruise van zeven nachten met de Star Clipper is boekbaar vanaf € 1910 per persoon, inclusief alle maaltijden aan boord en havengelden.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.