Shadow

Sybe de Boer kapitein van Nieuw Statendam

Holland America Line heeft de namen bekendgemaakt van de belangrijkste officieren van de Nieuw Statendam. Sybe de Boer wordt de kapitein van de Nieuw Statendam, die in december 2018 in de vaart komt.

Kapitein Sybe de Boer van de Nieuw Statendam © HAL
Kapitein Sybe de Boer van de Nieuw Statendam © HAL

Kapitein Sybe de Boer heeft heeft een lange carrière bij Holland America Line achter de rug. In 1994 begon hij op de voormalige Nieuw Amsterdam en groeide door van tweede officier tot kapitein. Hij had de leiding bij de Statendam, Zaandam, Rotterdam, Amsterdam en Eurodam en werkte tevens op de Maasdam, Ryndam, Noordam, Nieuw Amsterdam en Koningsdam.

Nieuw Statendam’s Staff Captain Kevin Bernaert kwam in 2006 bij Holland America Line en werkte op de Rotterdam, Eurodam, Nieuw Amsterdam en Koningsdam. Hij maakte ook onderdeel uit van het senior team dat de Koningsdam introduceerde. Bernaert studeerde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen en woont in Las Vegas.

Don Habets wordt Hotel Director. Ook hij werkt al vele jaren bij Holland America Line. Zijn eerste schip was de Maasdam en tot voor kort werkte hij op de Koningsdam. Habets begon als assistent maître d’ en werkte zich via diverse hospitality functies omhoog tot Hotel Director. Habets studeerde aan de Hogere Hotelschool in Maastricht.

Chief Engineer Eric van Loenen begon in 2002 bij de rederij als tweede engineer nadat hij had gewerkt op containerschepen, cargoschepen en chemische bulkschepen. Hij startte zijn loopbaan bij Holland America Line op de Amsterdam en werkte daarna op de Maasdam, de vroegere Ryndam, Volendam, Zaandam, Oosterdam, Zaandam en Zuiderdam.

Dolf Kramer is benoemd tot Chief Environmental Officer. Kramer werkt pas sinds 2014 bij Holland America Line. Tot dusverre heeft hij gewerkt op de Statendam, Ryndam, Maasdam, Rotterdam, Volendam, Zaandam, Amsterdam, Prinsendam, Zuiderdam, Oosterdam, Westerdam, Eurodam en Nieuw Amsterdam.

Kapitein Sybe de Boer met Nieuw Statendam naar Caribisch Gebied

De Nieuw Statendam tijdens de zeetesten © HAL
De Nieuw Statendam tijdens de zeetesten © HAL

Het 99.500 ton wegende schip is momenteel in aanbouw in de Fincantieri werf in Marghera, Italië. Tijdens haar inaugurele jaar ontdekt de Nieuw Statendam het Caribisch gebied in de winter. In de zomer vaart de Nieuw Statendam door Noord Europa, IJsland en de Middellandse Zee.

De Nieuw Statendam is na de Koningsdam het tweede Pinnacle-klasse schip. De Koningsdam werd in 2016 door Koningin Máxima gedoopt. De Nieuw Statendam biedt plaats aan 2666 passagiers en wordt gedoopt door Oprah Winfrey.

Boek een cruise op de Nieuw-Statendam bij onder meer TUI, CruiseReizen.nl, CruiseOnline, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.