Shadow

TUI Cruises doopt nieuwe Mein Schiff 2

Met vuurwerk en een grote show heeft zangeres Carolin Niemczyk van de electro-popband Glasperlenspiel dit weekend in Lissabon de Neue Mein Schiff 2 gedoopt. Dat gebeurde tegen de achtergond van de Ponte 25 de Abril. Het was voor het eerst dat op die locatie in de haven van Lissabon een cruiseschip gedoopt.

De doop van de Mein Schiff 2 van TUI Cruises © TUI Cruises.
De doop van de Mein Schiff 2 van TUI Cruises © TUI Cruises.

Door het hijsen van de doopvlag werd een mechanisme in werking gezet waarmee een champagnefles tegen de boeg van de Mein Schiff 2 gegooid werd. De Meinn Schiff 2 is het zesde nieuwe schip voor de Hamburgse rederij van TUI Cruises.

Nieuwe Mein Schiff 2

De Mein Schiff 2 was op 3 februari vanuit Bremerhaven vertrokken voor een twaalfdaagse doopcruise richting Zuid-Europa. Met tussenstops in het Spaanse La Coruna en Leixoes in Portugal kwam het schip aan voor een driedaags verblijf in Lissabon. Daarna volgen bestemmingen in Cadiz, Arrecife op Lanzarote en Las Palmas op Gran Canaria. In de zomer van 2019 maakt de Mein Schiff 2 cruises door de Middellandse Zee om in oktober naar het Caraïbisch Gebied te varen.

De nieuwe Mein Schiff 2 © TUI Group
De nieuwe Mein Schiff 2 © TUI Group

De Neue Mein Schiff is gebouwd op de Meyer-werf in het Finse Turku. De vloot van TUI Cruises beschikt over acht cruiseschepen. Ook een TUI Cruise met een Mein Schiff-cruiseschip boeken?

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je rechtstreeks boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Nieuwe Mein Schiff schepen

In 2018 werd de bestaande Mein Schiff 1 vervangen door het Neue Mein Schiff 1. Ook dat schip werd op de Meyer-werf in Turku gebouwd. Nu is ook de oude Mein Schiff 2 vervangen door de Neue Mein Schiff 2. De kiel voor de nieuwe Mein Schiff 2 werd in oktober 2017 gelegd. De overige schepen heten Mein Schiff 3 tot en met 6.

De nieuwe Mein Schiff-schepen zijn gebaseerd op de succesvolle Mein Schiff 6. De Mein Schiff 2 is met een lengte van 315 meter twintig meter langer dan de Mein Schiff 6. De Neue Mein Schiff 1 en 2 bieden elk plaats aan 2894 cruisepassagiers. Sport en wellness spelen op beide schepen een belangrijke rol.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.