Shadow

Twee nieuwe schepen voor MSC Cruises

SeasideEVO©PR-MSC

Vandaag, 29 november 2017 is de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië, het nieuwste vlaggenschip, de MSC Seaside, overgedragen aan de eigenaar, cruisemaatschappij MSC Cruises. De vlaggenceremonie vond plaats in aanwezigheid van Sergio Mattarella, president van Italië, Graziano Delrio, Italiaanse Minister van infrastructuur en transport en andere autoriteiten.

Tijdens de plechtigheid van de vlaggenceremonie van de MSC Seaside, het tweede nieuwe schip van het bedrijf die in de vaart worden genomen in 2017, tekende MSC Cruises en Fincantieri ook voor de bouw van twee Seaside EVO schepen, een evolutie van de Seaside klasse prototype, voor een totale investering van €1.8 miljard.

MSC Seaside is mijlpaal

MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago zegt: “Het in de vaart nemen van de MSC Seaside markeert nog een mijlpijl in de geschiedenis en toekomst van ons bedrijf, maar ze belichaamt ook een cruciaal moment voor de industrie. In feite, is zij het eerste schip van de vijf nieuwe prototypes die wij in de vaart nemen en een introductie van een innovatief product welke nieuwe standaarden stelt voor de cruise-industrie. De Seaside-klasse is ontworpen om gasten dichter bij de oceaan te brengen en te varen in zonnige gebieden, terwijl tevens grenzen verlegd worden in de zeevaart en technologie.”

Mr. Vago voegt nog toe: “Terwijl het eind van het jaar 2017 nadert, kunnen wij terug kijken op een jaar waarin wij een ongekende groei hebben gemaakt in capaciteit. Met de twee meest innovatieve schepen in de industrie die de afgelopen half jaar in de vaart zijn genomen en de toevoeging van de twee Seaside Evo schepen aan ons investeringsplan, kunnen wij ons beter positioneren in de markt. Wij verwachten ieder jaar een nieuw schip op te leveren tot aan het jaar van 2026, met zes nieuwe schepen tussen 2017 en 2020.”

Kijk voor de beste aanbiedingen bij onder meer Zeetours, Cruisetravel, TUI,, CruiseReizen.nl, Dreamlines en Stip Reizen.

Specificaties van Seaside EVO

Belangrijkste specificaties van de nieuwe Seaside EVO zijn als volgt:

  • Lengte/ hoogte: 339m/41m
  • Tonnage: 169.380 GRT

Om meer ruimte te bieden, zal de Seaside EVO grotere afmetingen krijgen, met meer hutten en een groter MSC Yacht Club – met een extra dek en grotere hutten – en zal tot wel 5.646 passagiers herbergen. De Seaside EVO zal, net als de Seaside Klasse, worden uitgerust met de nieuwste en de meest geavanceerde milieutechnologie.

Met de toevoeging van deze nieuwe schepen zal het bedrijf, al industrie-ongekende, investeringsplan nu nog 12 nieuwe schepen bouwen tot 2026, voor een totale investering van €10,5 miljard euro.

Boek een cruise bij MSC bij Dreamlines, Kras, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen. Lees meer cruisenieuws over MSC Cruises.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.