Shadow

Twee nieuwe schepen voor MSC Cruises

Vandaag tekende de Mediterrane cruise rederij MSC Cruises een belangrijke intentieverklaring met STX France voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen, met een optie op nog twee schepen voor de toekomst. De huidige vloot van MSC Cruises bestaat uit twaalf schepen, alle gebouwd in de Saint-Nazaire werf.

MSCcruises1

Nieuwe generatie MSC-schepen

De nieuwe schepen hebben speciaal ingerichte hutten voor families en uitgebreidere MSC Yacht Club faciliteiten. De private club – te vinden op het prestigieuze voordek- krijgt een solarium, een privé lounge, een restaurant en duplex suites. Het nieuwe prototype is het resultaat van een lang ontwikkelingsproces dat de nieuwe generatie schepen schoner, efficiënter en ultra high-tech maakt. Daarnaast wordt extra gelet op energie-efficiëntie en vermindering van de CO2 uitstoot volgens de laatste regels binnen de internationale wetgeving.

De bouw van de schepen start in het voorjaar van 2015 en naar verwachting worden ze opgeleverd in 2017 en 2019. De nieuwe aanwinsten van MSC Cruises zijn 315 meter lang en 43 meter breed en wegen 167.600 ton. De schepen krijgen 2.250 hutten voor gasten en bijna 820 crew hutten. In totaal is er plaats voor 5.700 reizigers en 1.536 bemanningsleden.

Update: het eerste van de twee nieuwe schepen, de MSC Meraviglia, is inmiddels in de vaart. Bij die gelegenheid heeft MSC Cruises nog eens twee nieuwe cruiseschepen besteld en een optie genomen op nog eens twee schepen. Dit viertal behoort tot de nieuwe World-Class-schepen. Ze zijn net een maatje groter dan de Meraviglia en kunnen 6850 passagiers aan boord nemen.

Entertainment aan boord van cruiseschepen

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises: “MSC Cruises breidt haar capaciteit uit met 31%; het aanbod aan boord wordt verrijkt. We verbreden onze horizon door te voldoen aan de wereldwijde groeiende vraag in iedere regio.” Gianni Onorato, CEO MSC Cruises, licht toe: “Het nieuwe prototype wordt het grootste cruiseschip ooit gebouwd door een Europese rederij en daarbij het meest veelzijdig en flexibel. De schepen kunnen aanleggen in vrijwel alle havens en bestemmingen ter wereld. Aan boord zijn buitengewone faciliteiten voor elk seizoen.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.