Shadow

Volop cruises op de Vakantiebeurs

cruises op de VakantiebeursDe cruisevakantie wordt nog steeds populairder, maar nog lang niet iedereen weet wat een cruise precies inhoudt en dat er bovendien veel variëteit is in het wereldwijde aanbod. Kom je daarom van 15 tot en met 19 januari 2014 orienteren op cruises op de Vakantiebeurs!

De één blijft hangen in achterhaalde vooroordelen, de ander heeft geen besef wat er allemaal te doen is tijdens een cruisevakantie, zowel aan boord als aan de wal. Om die reden hebben de internationale rederijen de handen ineengeslagen om de Nederlandse vakantieganger van goede en vooral complete informatie te voorzien over cruisevakanties. Dat gebeurt onder meer op het nieuwe themaplein ‘Vaar’ waar u tal van aanbieders van cruises op de Vakantiebeurs kunt aantreffen. De Nederlandse afdeling van de Cruise Lines International Association (CLIA) – voorheen Dutch Cruise Council – heeft op de Vakantiebeurs 2014, van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari, een eigen paviljoen op het nieuwe Plein ‘VAAR’, waar waar alle informatie over cruises op de Vakantiebeurs te vinden is. Koop nu met korting je kaartje voor de Vakantiebeurs en betaal 11,50 in plaats van 15,50.

Cruisen in Nederland populair

”We staan er soms versteld van hoeveel algemene vragen er nog leven bij het publiek aangaande cruisevakanties”, zegt secretaris Marlies Grent van CLIA, het samenwerkingsverband van rederijen. “Aan de andere kant is dat ook wel begrijpelijk, want cruisen is relatief laat populair geworden in Nederland. Zeker in vergelijking met landen als de VS, Engeland en ook Italië. Nog altijd gaan relatief weinig Nederlanders op cruisevakantie, al groeit dat aantal de laatste jaren wel snel. Die groei genereert gelukkig ook weer veel nieuwe belangstellenden, want mensen horen natuurlijk steeds vaker over cruisevakanties, al was het maar bij wijze van spreken van de buren als die terugkomen van een dergelijke reis.”

Luxe cruiseschepen

‘’Wij zijn uiteraard blij dat er steeds meer belangstelling is voor cruises en willen dan ook antwoord geven op elke vraag. Wij begrijpen die vragen maar al te goed, om de simpele reden dat er zoveel te vertellen is over dit type reizen. Om een voorbeeld te geven: iedereen kent de grote cruiseschepen die ’s zomers in Amsterdam of Rotterdam aan de kade liggen. Maar weinig mensen realiseren zich dat er grote verschillen zijn tussen die schepen en grote rederijen als Costa Cruises, MSC Cruises en natuurlijk Holland America Line, die in sommige gevallen zelfs per schip andere doelgroepen bedienen en dus ook hele andere routes varen. Daarnaast zijn er rederijen met veel kleinere schepen. Specialisten op bepaalde bestemmingen bijvoorbeeld, zoals cruises naar Antarctica. Of specialisten als Seabourn die zich met luxe schepen op de bovenkant van de markt richten. Met deze variëteit dat het logisch is dat er veel vragen zijn bij het publiek.”

Vragen stellen over cruises op de Vakantiebeurs

 Je kunt vragen stellen over cruises op te Vakantiebeurs aan de experts van de verschillende cruiserederijen. “Dat biedt een ongelofelijke meerwaarde, net als trouwens de verschillende presentaties die wij op gezette tijden op het Plein verzorgen. Ik wil meteen iedereen oproepen die speciaal voor een cruise naar de Vakantiebeurs komt, om door de speciale ingang direct naar onze hal 7 te komen. Wij organiseren bij deze entree een speciaal welkom waardoor de bezoekers cruises op de Vakantiebeurs meteen ‘beleven’. Want daar gaat het namelijk om tijdens een cruisevakantie, het is een echte belevenis, en als je dat eenmaal hebt ervaren wil je meestal niets anders meer is mijn ervaring”, aldus Marlies Grent.

Nu al een cruise boeken? Kijk op onze zoek- en boek-pagina.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.