Shadow

Veel animo voor cruises in 2022 – 2023

Door alle annuleringen in 2020 hebben veel mensen extra zin in een cruisevakantie in 2022 en 2023. Deze verklaring komt van Michelle Sutter, senior director voor nationale accounts en verkoop bij Holland America Line. Populaire bestemmingen in die komende seizoenen zijn Alaska en Europa.

Nieuw Statendam van Holland America Line © Nico van Dijk

Tegen Cruiseindustrynews zegt Sutter: “We zien dat vooral de suites populair zijn. Vermoedelijk zijn mensen, omdat ze dit jaar niet op cruisevakantie konden, bereid nu wat meer uit te geven. Daardoor hebben we nu een sterke stijging gezien in boekingen voor suites. “Degenen van ons die niet de kans hebben gehad om dit jaar op cruisevakantie te gaan, en dat zullen heel veel mensen zijn, zijn op zoek naar cruises in 2022 en 2023. En willen daar best wat meer voor uitgeven.”

Naast interesse in cruises in Alaska en Europa zijn ook de langere reizen, met inbegrip van wereldcruises, populair. Er is bij de cruisemaatschappijen een toename te zien van de boekingen voor 2022. Ook reizen in 2023 staat bij veel cruisegangers al hoog op de agenda. Sutter denkt dat het komt omdat mensen weer zin hebben om te reizen; “De vrijheid is ons ontnomen om te reizen, dus als het kan willen we dan ook direct weer boeken.”

Wanneer gaan de cruisemaatschappijen weer varen?

Ook John Chernesky, senior vice president voor sales en trade marketing bij Princess Cruises en Cunard Line ziet een toenemende vraag naar Alaska en Europa als vakantiebestemmingen. “We richten ons voor volgend jaar op Europa en ik denk dat dit waarschijnlijk een van de beste tijden zal zijn om te gaan omdat ik niet verwacht dat het zo druk zal zijn als normaal.”Carnaval Cruises hoopt dat ze weer kunnen gaan varen vanaf Miami in maart 2021.
MSC cruises is in augustus al weer voor een deel gestart met cruisen in de Middellandse Zee.

Kijk hier voor de laatste updates over wanneer cruisemaatschappijen weer gaan varen of tot wanneer ze hun cruises geannuleerd hebben.

Boek een cruise

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij Captain Cruise, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.