Volop cruise-evenementen in Hamburg

Geplaatst door Redactie op 4 juni 2014 om 14:05 in de categorie Cruise nieuws

cruisebestemming HamburgKomende zomer staat de haven van Hanzestad Hamburg volledig in het teken van cruiseschepen. Gedurende het seizoen vinden verschillende ‘cruise-evenementen’ plaats en gooien meer dan 150 reusachtige exemplaren hun anker uit. Kers op detaart zijn de Hamburg Cruise Days van 1 tot en met 3 augustus.

Drie grote cruise-evenementen maken het deze zomer extra de moeite waard om Hamburg te bezoeken. De aftrap van het festivalseizoen is op 12 juni. Dan is er een groot feest met live-acts en vuurwerk ter ere van de doop van de ‘Mein Schiff 3’ – het nieuwe cruiseschip van TUI Cruises.

Hamburg Cruise Days

Van 1 tot en met 3 augustus vinden voor de vierde keer de Hamburg Cruise Days plaats. Hier kunnen bootfanaten genieten van een flinke dosis maritieme flair, spectaculaire parades en live muziek. Een van de hoogtepunten is het werk van lichtkunstenaar Michael Batz, die de haven en de rivier de Elbe met nachtblauwe installaties in een Blue Port zal veranderen.

Queen Mary-2 in Hamburg

Op 19 juli is het precies 10 jaar geleden dat de Queen Mary 2 – destijds het grootste passagiersschip ter wereld – voor het eerst in Hamburg aanmeerde. Daarom wordt de Queen Mary 2 op 19 juli weer feestelijk onthaald, met onder andere een spectaculair vuurwerk. Voor de fans zijn er speciale havenrondvaarten die rakelings aan het immense schip voorbij gaan. Het cruiseschip – ook wel de ‘Koningin van de zee’ genoemd – bezoekt Hamburg gedurende het seizoen maar liefst 9 keer.

Hamburg  internationale cruisebestemming

Met het prestigieuze Hafencity – het grootste stedenbouwkundige project van Europa –, een nieuwe aantrekkelijke Hafenpromenade en de komst van een derde cruise-terminal ontwikkelt de haven van Hamburg zich in rap tempo tot een waar ‘maritiem mekka’. “Ook de grote vraag van cruiseliefhebbers naar Hamburg heeft er aanzienlijk aan bijgedragen dat het maritieme karakter van de stad zich in de hoofden van mensen heeft verankerd. Het noorden van Duitsland biedt daarmee een authentieke reisbestemming met internationale uitstraling”, aldus Dietrich von Albedyll, directeur van de Hamburgse toerisme-organisatie. Bekijk cruises van en naar Hamburg. Hamburg verwacht dit seizoen meer cruisegasten dan ooit. Maar liefst 187 schepen van 23 verschillende rederijen meren in de Noord-Duitse havenstad aan, met in totaal meer dan 600.000 gasten.

Volop cruise-evenementen in Hamburg
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.