Shadow

Wereldcruises met Cunard Line met Queen Mary 2 en Queen Victoria

De eerste wereldcruises met Cunard Line werden gemaakt in 1923. En omdat dat in 2023 precies honderd jaar geleden is, biedt de Britse luxe-rederij in 2023 twee Centinary wereldcuises aan. Die kun je nu al boeken. Maar behalve wereldcruises biedt Cunard Line ook al in 2022 cruises om de wereld en grand voyages aan.

Wereldcruises met Cunard Line in 2023: 102 nachten cruisen op de Queen Mary 2

Een transatlantische cruise naar New York met de Queen Mary 2 van Cunard Line blijft een belevenis. © Cunard Line
Een transatlantische cruise naar New York met de Queen Mary 2 van Cunard Line blijft een belevenis. © Cunard Line

De eerste wereldcruises met Cunard Line werden gemaakt met de RMS Laconia en de RMS Samaria. De Queen Mary 2 en de Queen Victoria zullen tijdens de Centenary wereldcruises van 2023 een deel van dezelfde bestemmingen als toen aan doen. Daarnaast worden ook nieuwe cruisehavens bezocht.

Het eerste deel van de wereldcruise van de Queen Mary 2 begint in Southampton en gaat via Portugal, de Griekse eilanden, Egypte en Oman naar Dubai. Het tweede deel van deze wereldcruise gaat naar onder meer Sri Lanka, Phuket, Kuala Lumpur naar Singapore. Via Vietnam, Indonesië, Macao en Hongkong gaat de reis door naar Sydney. Via onder meer Melbourne, Port Louis en Réunion, cruiset de Queen Mary 2 naar Zuid-Afrika. En via Namibië en Tenerife eindigt de wereldcruise weer in Southampton.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Cunard Line bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel en Captain Cruise.

Wereldcruises met Cunard Line: in 105 nachten met de Queen Victoria de wereld rond

Maak een van de wereldcruises met Cunard Line met de Queen Victoria, hier in de Sognefjord tijdens een cruise naar Noorwegen. © Cunard Line
Maak een van de wereldcruises met Cunard Line met de Queen Victoria, hier in de Sognefjord tijdens een cruise naar Noorwegen. © Cunard Line

De wereldcruise van de Queen Mary 2 laat de Stille Oceaan en de Amerika’s links liggen, maar de Queen Victoria maakt wel het hele rondje om de aarde. De Queen Victoria vertrekt 9 januari 2023 uit Hamburg voor een wereldcruise van 105 nachten via Southampton, New York, Sint Maarten, Aruba, door het Panama Kanaal, naar Huatalco en Cabo San Lucas in Mexico, San Francisco en Hawaii naar Samoa.

Via Tonga vaart de Queen Victoria naar diverse bestemmingen in Nieuw-Zeeland en Australië om door te varen naar de Filippijnen, Hongkong, Vietnam, Singapore en Maleisië. Via Sri Lanka, Dubai, Salala in Zuid-Oman, gaat de cruise naar Aquaba in Jordanië. Dan vaart de Queen Victoria via het Suez Kanaal naar Napels, Lissabon, Southampton en Hamburg. Uiteraard kun je ook delen van deze wereldcruise los boeken.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Cunard Line bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel en Captain Cruise.

Wereldcruises van Cunard Line in 2022

Maar je hoeft niet tot 2023 te wachten om met Cunard Line een wereldcruise te maken. Op 10 januari 2022 vertrekken de Queen Mary 2 en de Queen Victoria voor een wereldcruise van 104 dagen (Queen Mary 2) en 108 dagen (Queen Victoria). Ook nu kun je weer delen van het traject meevaren.

Tenslotte biedt Cunard Line in 2022 Grand Voyages aan die in lengte variëren van 14 tot 55 nachten.

De Cunard-vloot telt momenteel drie schepen: de Queen Elizabeth, de Queen Victoria en de Queen Mary 2. Een vierde schip, dat nog geen naam heeft, is in aanbouw en komt in 2022 in de vaart. Deze ocean liners zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun zwart-rode flanken. Trouw aan de rijke scheepstraditie worden ze gekenmerkt door indrukwekkende maar elegant ingerichte publieke ruimten – soms twee tot drie dekken hoog – afgewerkt met kostbaar hout, fijne mozaïeken en prachtige kroonluchters.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.