Shadow

Wereldcruises met de Holland America Line

Wie tijd heeft en van cruisen houdt, mag (een van de ) onderstaande reizen niet missen. Het begint op 4 januari 2014. Dan luidt het ms Amsterdam (1.380 passagiers) onder de naam ‘The Grand World Voyage’ het nieuwe jaar in met een wereldcruise van maar liefst 113 dagen. Gedurende de reis worden 38 havens in 5 continenten aangedaan.

msAmsterdam

The Grand World Voyage is één van de 4 grote cruisereizen die Holland America Line in 2014 maakt. Het ms Amsterdam en het ms Prinsendam (835 passagiers) varen beiden 2 speciale routes die prachtige bestemmingen aandoen zoals Seoul (Zuid-Korea), Bejing (China), Singapore, Sydney (Australië) en Honolulu (Hawaï).

Wereldcruise met ms Amsterdam

Op 4 januari 2014 vertrekt het ms Amsterdam dus voor een 113-daagse wereldcruise vanaf Fort Lauderdale (Verenigde Staten). De reis begint met een oversteek van het Panama Kanaal gevolgd door 2 nachten in Peru. Vervolgens vaart het cruiseschip langs de oostkust van Australië naar Micronesië, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Om het nog spannender te maken wordt ook Afrika aangedaan en de oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied. Een geweldige reis: van een bezoek aan Machu Picchu (Peru) tot aan snorkelen bij de Great Barrier Reef (Australië). Van winkelen op de avondmarkt in Hong Kong (China) tot aan een safari in Kaap Hoorn (Zuid-Afrika). Wie nog langer wenst te verblijven, kan de reis verlengen met extra nachten in Papeete (Tahiti), Victoria (Australië), de Seychelles eilanden en Singapore. Liever korter weg? Er zijn cruise opties beschikbaar van 20 tot 86 dagen.

Ontdek Azië met het ms Amsterdam

Het jaar wordt door ms Amsterdam afgesloten met een 78-daagse cruise door de Stille Zuidzee naar het Verre Oosten.  Het vertrek is op 21 september 2014. Het cruiseschip vertrekt dan vanuit Seattle (Verenigde Staten) naar San Diego en maakt een cruise naar Alaska alvorens ze de oversteek maakt naar Japan, Zuid-Korea, China, Vietnam, Singapore, Jakarta en Bali (Indonesië). Het ms Amsterdam vervolgt haar reis naar Australië en vaart via Hawaï terug naar San Diego.

Zuid Amerika & Antarctica in één

Op 5 januari 2014 keert cruiseschip ms Prinsendam terug naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Amazone met een 68-daagse rondreis vanaf Fort Lauderdale (Verenigde Staten) onder de naam ‘Grand South America and Antarctica Voyage’. Na de oversteek van het Panama kanaal, bereikt het schip de kust van Zuid Amerika. Tijdens de reis vaart het ms Prinsendam 7 dagen over de Amazone en 4 dagen over de Antarctische Oceaan met bezoeken aan Manaus, Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië) en Callao (Peru). Gasten die korter mee willen, kunnen kiezen voor een 32- of 36-daagse cruise tussen Fort Lauderdale en Buenos Aires.

Afrikaanse en Mediterrane cruises met het ms Prinsendam

Na Zuid-Amerika en Antarctica vertrekt het ms Prinsendam op een 57-daagse wereldcruise naar Afrika over de Middellandse zee. Deze ‘Grand Africa and Mediterranen Voyage’ vertrekt van Fort Lauderdale (Verenigde Staten) naar Civitavecchia (Rome, Italië). Onderweg doet het ms Prinsendam eerst het Caribische gebied aan. Hierna vaart ze door naar Kaapverdië, Gambia en Dakar (Afrika) alsook de Canarische Eilanden. Ook Noord Afrika, Spanje, Italië, Montenegro, Kroatië, Griekenland en Turkije komen nog aan bod. Bezoek de Rotskoepel in Jeruzalem (Israël) of breng een bezoek aan de Giza Piramides in Alexandrië (Egypte). Wie korter mee wil, kan ook kiezen voor een cruise van 27 dagen met vertrek van Fort Lauderdale naar Barcelona of 30 dagen met vertrek van Barcelona naar Civitavecchia.

De ‘Grand Voyages’ van Holland America Line maken een lange vakantie toegankelijk en betaalbaar. Aan wal kunnen gasten kiezen uit diverse excursies van privétochten met de auto tot aan het bezoeken van lokale dorpen. Ook aan boord valt er veel te beleven. Heerlijk uitwaaien en relaxen in de Greenhouse Spa, kookdemonstraties volgen van een erkend Chef in de Culinary Art Center, leren hoe een foto te bewerken of simpelweg relaxen op het dek.

HAL-cruise boeken

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Kijk ook even naar de luxe wereldcruises van Seabourn.